Første dag i MIF Cup

Postet av Åssiden IF - Fotball den 14. Jan 2006

A-laget til Åssiden gjennomførte sin første test for sesongen under dag 1 i MIF-Cupen. Åssiden havnet i pulje med arrangørklubben Mjøndalen, Strømmen, Svelvik, IBK og Åskollen. Blåhvitt fikk æren av å åpne cupen i åpningskampen mot IBK i Mifhallen lørdag morgen.

Spillerne fra Årbogen hadde et lite initativ i starten av kampen, men kom kun til avslutninger fra langt hold, og dette var enkel mat for Thomas Syvertsen i ÅIF-buret. ÅIF fikk etterhvert opp dampen, og tok over litt midtveis i kampen. Spillende trener Thomas Røed viste både kløkt og teknikk, da han flott lurte inn et skudd via stanga. 1-0 til Åssiden som kort tid etter økte til 2-0 etter et flott langskudd av eminente Christian Svorkmo. IBK kom tilbake og Pål Marcussen scoret etter heading på corner, hvor det var labert markeringsspill av aldrende Per Christian Holmberg. Åssiden hadde et par vasse sjanser, og Kjetil Johansen var nærme til å øke til 3-1, men ballen sneiet stanga. I stedet kom IBK tilbake og utlignet etter et frisparksmål fra 12meter. Kampen ebbet ut med 2-2 noe som var et helt greit resultat for begge lag.

I den andre kampen så var det Åskollen som var motstander, og Åssiden hadde fin kontroll på oppgjøret. Laget tok ledelsen ved Christian Svorkmo, men Åskollen utlignet kort tid etter. Blåhvitt kom foran igjen etter et flott mål av Anders Fyrand. Oppgjøret utviklet seg etterhvert til å bli et skikkelig bikkjeslagsmål med tacklinger, filming og tilløp til dytting og nesten slossing. Dommer Roar Fjeldheim fikk etterhvert vist frem kortstokken sin og Jostein Hellumsand tok tidlig dusjen etter et skikkelig spark i rompa på ÅFK's filmaktuelle  Lars Christian Stokka. Åskollen hadde dermed en mann mer i kampens siste 4 minutter, men det var Åssia som hadde de mest klare hodene og Christian Svorkmo avsluttet kampen med et nydelig frispark og 3-2 seier til blåhvitt.

I dagens siste kamp møtte Åssiden nyopprykkede Svelvik og her var det Åssiden som styrte kampen fra a til å, men en opplagt Anders Rotevatn stod meget godt i Svelvik-buret og hadde flere meget gode redninger. Trond Eliassen fikk omsider hull på byllen, og ga laget sitt 1-0, men ÅIF burde økt ledelsen flere ganger. Laget klarte ikke å score mål, og Svelvik fikk en flott kontring som de tok godt vare på. De omsatte den flott i kassa og utlignet kort tid etter scoringen til Eliassen. Åssiden presset på for å få flere mål, men stang treff og redninger på streken, førte til at kampen ebbet ut med poengdeling.

Imorgen venter to oppgjør mot Mjøndalen og Strømmen, og med gode resultater her, så kan Åssiden karre seg videre til semi-finalen.


Tilbake


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.