Åssia videre i cupen

Postet av Åssiden IF - Fotball den 17. Apr 2006

Hegg scoret ÅIFs første målÅssiden trakk Hønefoss SK i 1.kvalifiserings-runde til NM. Kampen ble spilt på Tolpinrud grusbane og dette var Åssiden første offisielle kamp for sesongen 2006. Åssiden forventet seg en tøff og fysisk kamp mot 3.divisjonskollegaen.

Åssiden trakk Hønefoss SK som motstander i første kvalifiseringsrunde til Norgesmesterskapet og kampen fant sted på Tolpinrud grusbane. Banen var i god stand og påskesola la gode rammebetingelser foran kampen. ÅIFs trenerduo Thomas Røed og Pål Grøndahl hadde kikket inn i spåkula før kampen og de hadde sett en kamp fylt av krig og dueller, og de fikk rett ihvertfall så lenge Hønefoss SK orket.
  Svorkmo og resten av ÅIF gutta kriget både i lufta og langs bakken

Luftkrig
Kampen startet med to lag som var litt usikre på hverandre, og det ble mye fram og tilbake uten at det ble så mye konstruktivt. Vertene var de som ledet an krigen og de satset på luftwaffe-stilen med å konstant dunke ballen høyest og lengst mulig. Dette fungerte i første delen av kampen hvor Åssiden slet med duellspillet. Allikevel kom ikke vertene til noen store sjanser. Den hjemvendte spissen Morten Hagen stod bak kampens første store sjanse, da han plukket opp ballen forserte et par spillere og skjøt fra 11m. HSK keeperen Marius Tangen reddet mesterlig.

HSK yppet seg noe, og fikk nesten forært et mål av ÅIF selv, men avslutningen gikk langt utenfor. Åssiden prøvde å spille fotball når de hadde sjansen, og etter 18 minutter så fikk en opplagt Kjetil Johansen tak i lærkula og spilte nydelig frem Christopher Hegg på høyrekanten. Unggutten kom alene mot HSK keeperen, men skjøt i nettveggen. Kort tid etter så var det den andre kantspilleren som markerte seg. Anders Fyrand Nordblom kriget til seg ballen og fikk slått til Hagen. Sistnevnte kombinerte fint med Kjetil Johansen som dro seg fint ned til dødlinja. Johansen slo et nydelig innlegg til Hegg som enkelt kunne sette ballen i det åpne buret.

HSK gikk rett opp i angrep, og trodde de hadde utlignet etter en scoring etter et langt innkast, men dommeren Jan Olav Knutsen annullerte scoringen korrekt. ÅIFs siste skanse Thomas Syvertsen ble hindret i det han skulle ta ballen, og fikk idømt et korrekt frispark. Åssiden tok mer og mer over spillet, og det eneste HSK kom til var noen halvsjanser på ved dødballer. Omgangen endte med 1-0 ledelse til Åssiden.

Hattrick-Hagen showet
Åssiden gjorde en endring i pausen og tok ut Fyrand Nordblom og erstattet han med Thomas Røed. Bortelaget fortsatte der de slapp i første omgang og gikk rett i angrep. Målmaskinen Morten Hagen klarte nesten å omsette et godt innlegg fra Hegg, men HSK forsvaret fikk klarert. Bare minutter senere så kom Røed i fokus. Han utnyttet et flott slått frispark fra Christian Svorkmo, men Røed skjøt på helvolley like utenfor fra 5m. Stor sjanse for ÅIF. Kort tid senere så måtte Røed kaste inn håndkledet etter at han slo opp skaden sin. Inn kom en ny unggutt, Mats Theie Bretvik, og han kom raskt inn i kampen. Johansen slo han igjennom alene med HSK keeperen, men siste skansen fikk slått ballen til corner. På den påfølgende corneren så handset en HSK spiller og ÅIF fikk straffespark. Morten Hagen var sikkerheten selv og sørget for 2-0 ledelse.

HSK sin luftwaffe-styrke gikk etterhvert tom for flybensin, og slet med å få til noe. Åssiden bestemte det som skjedde utpå banen og kom nesten til farligheter hver gang de nærmet seg HSK-buret. Etter 62 minutter så spilte evighetmaskinen Dag Vilhelmshaugen fri Hagen. Hagen brukte musklene sine og utmanøvrerte sin oppasser og HSK-målmannen slik at det ble 3-0. I det 67.minutt leverte Åssiden kampens flotteste angrep. Christopher Hegg kom seg fint fri på høyresiden, slo fint inn til Vilhelmshaugen som nydelig flikket til Hagen som dundret ballen i nettmaskene. Selv HSK-treneren klappet etter det angrepet og Hagen noterte seg for et ekte hattrick.

Hønefoss SK reduserte en gang etter et frisparkmål fra 22meter. Litt svakt keeperspill der av en ellers svært solid Syvertsen i ÅIF buret. Åssiden hadde tre gigantiske sjanser til å øke ledelsen etter dette, men ballen ville ikke inn. Hønefoss SK lagde kampens siste mål etter nok et frispark, og fastsatte sluttresultatet til 4-2 til Åssiden etter 93 spilte minutter.

Åssiden vant fortjent dette oppgjøret og leverte en god kamp totalt sett. Litt nølende i starten, men etterhvert som HSK hadde kriget seg tomme, så var det kun ett lag på banen. ÅIF burde og kunne scoret flere mål, og det var ingen dramatikk selv om de slapp inn to mål mot slutten av kampen. Flere av spillerne leverte en god kamp idag, men spesielt Morten Hagen og Kjetil Johansen får litt ekstra skryt for innsatsen i denne kampen.