Seier til juniorlaget

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Apr 2006

Årets første seriekamp for Åssidens juniorlag ble en langtur til øvre Hallingdal. I fint vårvær og fin fine biler gitt turen uproblematisk. Vi forventet en mye mer problematisk motstander noe vi også fikk.

Hallingdal/Gol – Åssiden            1-2
0-1 44 min David Meyer (Hansen)
1-1 58 min
1-2 72 min David
Meyer (Eggen)

Gult: Øystein Hansen

På en svær og svært uvant kunstgressbane slet Blå/hvitt med å venne seg til det slitte dekke. De første 10 min var preget av nerver og to spente lag. Det var imidlertid hjemmelaget som kom til den første store sjansen. Åssiaforsvaret ble tatt litt på senga av det uvante underlaget og ble spilt igjennom av en ball som trilla uvant fort. Men en god Thomas S i goalen var med på notene og reddet glimrende.

Åssia tok mer og mer over kampen ut over omgangen, og skapte noen svært gode sjanser, bla et skudd av Øystein Hansen i tverrligger og ned på strek. Gol/Hall. var også farlige, spesielt på dødballer. Rett før pause fikk endelig Åssia uttelling. David Meyer gikk opp i lufta og vant en duell etter et glimrende frispark. David ga seg ikke og vant neste duell med keeper og headet ballen i mål. En fortjent ledelse til pause.

De første 10-12 min var hjemmelaget best. De hadde høyere tempo og mer vilje. De presset Åssia langt ned på vår halvdel. De fikk en fortjent utligning etter 58 minutter. Etter en noe kontroversiell armbruk i duellen. En ellers god dommer var absolutt ikke konsekvent med armbrukdømming.

Etter det tok Åssia mer og mer over og skapte mange gode og store sjanser. Midtveis sette Eggen fart og utfordret backen etter gode kombinasjoner. Eggen kom forbi og la inn ett lekkert innlegg på bakre stolpe der David kom i stor fart og headet ballen utagbart i mål. Et lekkert angrep. Derfra og ut kontrollerte Åssia kampen, selv om hjemmelaget prøvde det de kunne. De var nærmest etter en liten svikt av Thomas S i goalen som glapp en ball i feltet.

Både før og etter dette hadde Åssia store sjanser og burde ha avgjort. En jevn og tett match, der Åssia er totalt sett det beste laget. Hjemmelaget var godt organisert og tette og robuste bakover. Åssia viste vilje og med god struktur i bak og midtleddet gjordet det vanskelig for hjemmelaget og ga muligheter fremover. Turen hjem med 3 poeng i bagasjen gikk også fin fint.