Åif2 seriedebuterte borte mot Skrim, som har uttalt at de ønsker å være en av favorittene til å vinne serien. De har ansatt den unge Kongsbergsspilleren Jon Brenden som trener og har jobbet seriøst og har trent godt denne vinteren. ÅIF2 som hadde årets første utetrening torsdag stilte med et forsterket lag og på papiret hadde de et solid mannskap.

ÅIF2 valgte å gå ut i 4-5-1 formasjon med følgede start 11'er:
Steffen – Boldt, Trond, Ronny, Vebjørn – Dokken, Oland, JR, Øystein, Kris – Herman.
Innbytterne som slukøret satt på benken var, Celius, Riis, Fyrand og Smurf.

Strukturmessing lå ÅIF2 godt de første 10 minuttene og presset Skrim fra starten av kampen- ÅIF2 var tydelig vårkåte av å endelig få lov til å spille ball igjen og Steffen satte standarden med en god redning etter ca 2 min på et skudd fra en Skrimspiller. Åif2 var det dominerende laget de første 10 min og fikk en pangstart på kampen etter at et frispark som ble slått perfekt inn i motstanderes boks der Ronny duellerte med keeper hvilket resulterte i at Vebjørn kontant satte ballen i nota da ballen falt ned i beina hans. ÅIF2 tok oppskriftsmessig 1-0 ledelse etter knappe 6 min.

Etter ca 10 min avverger, ÅIF2 beste spiller for dagen, keeper Steffen Lundteigen en kjempesjanse hvor stopper Trond E bommer på ballen slik at en Skrim-spiss kommer alene med Steffen og han redder mesterlig ved å kaste seg i beina på spissen og avklarer situasjonen. Etter dette mistet ÅIF2 noe av kontrollen og tillot Skrim i å komme mer med i kampen som de overtok i store deler av midten av første omgang. Skrim spillerne slo ofte gjennom en noe rufsete midtbane som periodevis stod ustrukturert og ble løpende mye mellom og etter ballen. Etter 17min fikk Skrim balanse i kampen etter et innlegg fra ÅIF2 sin venstre side hvor forsvaret var litt på ”tur” og markeringene glapp i forsvaret og en Skrimspiss uforstyrret fikk redusere. Skrim er det førende laget i denne perioden av spillet og etter 27min må Steffen igjen holde ÅIF2 inne i kampen med en ny mesterlig inngripen hvor han igjen er våkent tilstede og kaster seg foran Skrim spissen og avverger. Åif2 går i angrep og får en god sjanse ved Peter Oland som dessverre ikke får skikkelig treff på ballen og skuddet blir for løst og keeper redder uten noe som helst problem. Som oppgjøret i fjor høst viser det seg at man får fotballdommere etter nivået man selv er på som spiller. Skrim får et latterlig billig frispark på rundt 18-20 meter. Frisparket skrur Skrims beste for dagen mesterlig rett i mål og utagbart for Steffen. Frisparket krøllet seg forøvrig rundt hodet på Åif2’s venstre back og rett i mål. Altså 2-1 til Skrim som var klart best i denne perioden, Skrim var igjen frempå etter 40 min og hadde et skudd som smalt i stolpen bak Steffen Lundteigen. Åif2 yppet seg noe mot slutten av omgangen og kom mer med i spillet hvor Dokken og Martinsen hadde flere innlegg som ÅIF2 ikke fikk utnyttet.

2.omgang la Åif2 om til 4-4-2 og fikk satt mer press på Skrims gode sentrale midtbanespiller som styrte Skrim-skuta, han lå periodevis veldig dypt og Herman plukket han lett ut av kampen etter Åif2 la om til 2 spisser. Anders Fyrand kom innpå i som spiss sammen med Herman og de fikk satt mer press på Skrimforsvaret. Herman var ganske så frisk med gode mottak, ballvinninger og løp i både første og andre omgang. Etter 55min var det nære på en scoring til Åif2 hvor JR hadde et enormt løp fra egen banehalvdel og fikk ballen servert 2 cm for langt foran seg av Vebjørn og ikke fikk god nok kontroll til å sette ballen bak en for anledningen god Skrim målvakt som i andre omgang reddet Skrim ved flere anledninger. Derimot kom Skrim bedre inn igjen i kampen etter slett forsvarsspill av ÅIF2. Åif2 rotet det til for seg selv hvor markeringene slapp alt for lett og en Skrimspiller billig fikk slippe gjennom forsvaret og sette ballen i lengste hjørnet bak vår keeper. 3-1 til Skrim etter 57min. Åif2 trykket på i denne perioden og det var nok noe ufortjent at Skrim gikk opp i en 2 måls ledelse. ÅIF2 fortsatte å trykke på videre og kom til gode avslutninger som tilslutt resulterte i en flott scoring av Herman på et godt hodestøt etter et bra innlegg fra Martinsen etter 60min. 3-2 til Skrim. Så var det en ny periode med mer stillingskrig mellom de to lagene hvor Skrim nok engang får en latterlig scoring der en Skrimspiller klarer kunststykket å skyte i ryggen til en medspiller og ballen får en uheldig bue over Åif2 sin sisteskanse. 4-2 til Skrim etter 70 min. Åif2 legger om til 3-5-2 får å forsøke å komme igjen i kampen. Det er litt ukonsentret til å begynne med å Steffen holder igjen buret reint med en ny flott redning etter at forsvaret nok engang opptrer klumsete. Åif2 trykket nå voldsomt på og ofrer defensiv kontroll med å slå mye langt opp mot våre spillere.

Dokken gikk av banen til fordel for Riis. Unge Riis slår et godt innlegg fra vår venstre side hvor på Åif2 trykket på med mange folk inn i motstanders boks og en dyktig Skrimspiller setter ballen utagbart i nettet bak egen keeper, 4-3 etter 75 min. Åif2 trykket nå voldsomt på og jaget utligningen og sendte spillere frem og var klart det ledende laget akkurat nå i kampens sluttfase. Så gikk det som det ofte gjør når et lag sender frem spillere og jager utligning så scorer motstanderlaget. Dessverre for Åif2 sin del var det ikke pga at Skrim var så fantastisk dyktige, men igjen en ny tvilsom avgjørelse i Skrim sin favør, hvor en klar offside ikke blir dømt. 5-3 etter 85min og kampen er avgjort.

Alt i alt var dette en kamp godt under pari for et slikt mannskap Åif2 stilte med i dag og de burde absolutt vært det førende laget, men Skrim var dagens beste lag og vant kampen 5-3. ÅIF2 beste spillere var keeper Steffen Lundteigen, venstreback Vebjørn Evjen og Herman Ottesen.