Poengtap for ÅIF2

Postet av Åssiden IF - Fotball den 7. Mai 2006

ÅIF 2 hadde sin første hjemmekamp og måtte ty til grusen i hjemmemøte mot Nore/Uvdal.

ÅIF2 skulle ha seriens første hjemmekamp mot ”dumpekandidat” Nore/Uvdal 1.mai. Kampen ble spilt på en god gruskamp som var fantastisk oppmerket av ÅIF2 sin superinnbytter Christian Møller. ÅIF2 spilte som normalt mot Bohus i første omgang og var fast bestemt på å styre kampen fra starten av, det første kvarteret var ÅIF det klart ledende laget og dominerte kampen med et betydelig press mot Nore/Uvdal. Lundteigen, Smurf-Trond-Jernberg-Dansken, Boldt-JR-Haris-Dokken, Fyrand-Rønning utgjorde laget i første omgang.

ÅIF2 valgte å gjøre noen små endringer fra forrige kamp og skulle igjen vise kapasiteten som lå i dette laget. Med en fintspillende forsvarsrekke som på sitt beste kanskje er den mest tekniske i 5 divisjon, fikk ÅIF2 til en fin variasjon mellom presist veggspill og lange oppspill som tidvis gjorde Nore/Uvdal til statister i første omgang. Selv om ÅIF2 var det klart førende laget klarte ikke laget å sette kampen i sitt jerngrep da de ikke fikk uttelling på alle målsjansene de hadde i første omgang, både Boldt, Rønning og JR hadde alle gode sjanser til å score mål. Etter 41minutter fikk ÅIF2 endelig ballen i nota, etter fint samspill mellom JR og Anders F som sikkert satte ballen kontant bak i nota på skrått hold fra ca 14 meter.

Når de første 45 minuttene var unnagjort ledet ÅIF2 kun 1-0, selv om de burde med litt flaks kanskje hatt både 3 og 4 mål til. I pausen kom unge Riis inn på venstre kant for Haris og Reidar ”Carlos” Kvennejorde kom inn som høyre dødsback. ÅIF2 var fremdeles det førende laget i det første kvarteret av andre omgang og tok ledelsen 2-0 på et innøvd frispark som tilslutt ble løpt i mål av innbytteren Riis. Riis har for øvrig 2 mål på 2 kamper og er ÅIF2 sin toppscorer foreløpig denne sesongen. Mon tro om at det er unge Riis som skal fylle savnet etter ÅIF2´s goalgetter, Andre Markussen, de senere sesongene. Coach Aronsen trodde nå at hans disipler skulle cruise inn til en komfortabel seier etter dette, men viste seg at det skulle bli en total annerledes smaksopplevelse enn den søte smak av årets første triumf.

Nore/Uvdal kjempet seg sterkt inn i kampen og valset over et ÅIF2 som ikke spilte klokt i midten av 2.omgang. Gjestene tok over kontrollen på midtbanen og presset ÅIF2 bakover og satte press på hjemmelagets forsvar. Presset fra gjestene resulterte i 2-1 reduseringen etter 20 min av 2.omgang som kom da hjemmelaget rotet det til for seg selv på egen banehalvdel og ballen smatt bak en utspilt Lundteigen fra ca 14 meter. ÅIF2 hadde sovnet i denne delen av kampen og var knapt på banen i de neste 5 minuttene og Nore/Uvdal klarte å få 2-2 reduseringen på et tvilsomt ”offside”-gjennomløp hvor Lundteigen reddet første forsøk, men returen satte Nore/Uvdal spilleren i mål. Altså etter ca 70 min 2-2 mot et lag som Coach Aronsen hevdet skulle spille en av hovedrollene i årets nedrykningsdrama sammen med Huringen og Lier.

ÅIF2 skuta virket lekk i denne perioden, men spillerne klarte å snu kampen igjen og fikk mer tak i midtbanen igjen. Møller kom inn for en Rønning og vi satte vår lit til at han skulle matche gjestene i deres tøffe duellspill. Som vanlig legger Møller aldri noe mellom og ÅIF2 presset seg tilbake inn i kampen. Stian og BK kom inn i vante roller og det ble noe mer struktur på ÅIF2 som la om til 3-5-2 og jaget seiersmålet og hadde en god mulighet mot slutten av kampen, men ballen trillet ikke hjemmelagets vei denne gangen heller.

2-2 ble sluttresultatet og ÅIF2 har fått en mindre bra start på årets sesong og ligger nå 9.plass på føre oppgjøret mot Huringen til mandag. Huringen har mistet halve laget til nystartede Drammen FK og har slitt i sesongåpningen, de ligger på 12.plass med solide 1-12 i målforskjell og Coach Aronsen legger både fingrene og nakken til offentlig avhugging dersom ÅIF2 ikke får sin første 3 poenger denne sesongen