Ny seier til juniorene i en skikkelig slitekamp

Juniorlaget spilte nok en kamp i interkretskvalifiseringen igår kveld. Det var forventet en vanskelig kamp men mange dueller og det ble det.

1-2  54min Henriksen (Mayer)

2-2  70 min

2-3  72 min Henriksen (Anfinsen)

Kort: Hansen, Syvertsen

Åssiden spilte borte mot Haugfoss og tok en ny seier i årets sesong. Laget vant til slutt 3-2 over Haugfoss etter scoringer av Tarald Henriksen 2 og Christopher Hegg 1. Laget har dermed fått en pangstart på sesong både i interkretskvalifiseringen og Norgesmesterskapet.

Dette ble en skikkelig duell kamp på en ikke akkurat god bane. Vi forventet at Haugfoss ville spille mye langt og at det var et fysisk duell-lag. Vi fokuserte på å spille ball, utnytte rom og vinne dueller og andre ballen. Vi hadde store problem med å gjennomføre dette. Det ble en jevn åpning. Haugfoss skulle få den første store sjansen. Innlegg fra vår høyre side, vi sideforskyver for langt. På bakre kommer en Haugfoss spiller alene. På åpent mål klare han å headde ballen i bakken og over mål. Der burde hjemmelaget leda. Åssia tar noe over og har store sjanser, bla to i tverrligger. Etter 38 min corner til hjemmelaget. Vi har problem med å klarere. På ca 3mtr klarerer vi rett i et Haugfossbein og i mål. Vi svarer imidlertid bare noen få minutter senere. Et godt fremmspill fra Øystein, Chris banker ballen i mål fra kanten av 16mtr. Kampen blir en stillingskrig ut omgangen. En jevn, lite velspilt omgang med et lite overtak til blå/hvit.

Andre omgang starter dårlig. Vi sliter med posisjonering, avstander mellom leddene og i ledd. Hjemmelaget er noe bedre enn oss. Men etter knappe 10 minutter ut i omgangen tar Tarald ansvar og smeller ballen ned i hjørnet for keeper fra ca 20 mtr. Det forsatte med lange baller og mange dueller, vi får ikke til vårt spill, men må jobbe knallhardt hele tiden. Litt over midtveis utligner hjemmelaget. En lang klarering etter en Åssiacorner. Joa taper duellen, Mats er ikke på høyde og Haugfoss løper igjennom og setter ballen forbi en sjanseløs Thomas. Åssia svarer imidlertid raskt igjen. Tarald setter sin nr to i goalen. Dette et nærmest klikk klakk spill og vakkert forarbeid av unge Eirik A.

Hjemmelaget forsetter og kjempe godt og skaper noen brukbare muligheter. Den største kommer etter Thomas i goalen lager en noe unødvendig straffe. Thomas redder imidlertid straffa, gudene vet hvordan. Kampen forsette i samme spor, begge lag kommer til brukbare muligheter, men kampen ebber ut med seier til Åssia.

Dette ble en vanskelig kamp som vi hadde regnet med, vi kommer ut med 3 poeng på en svært dårlig dag. Hjemmelaget gjorde det vanskelig for oss, men vi viser god moral og jobber hardt. Dette legger grunnlaget for seieren.