Stor underholdning på Åssiden Stadion

Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Mai 2006

Åssiden spilte sin første hjemmekamp på Åssiden stadion og leverte to forrykende omganger mot Fossum. Laget vant med kalassifre i en meget sjanserik kamp.

Fossum hadde kampens første store sjanse da en liten misforståelse i ÅIF forsvaret førte til at en corner gikk direkte i stanga. Inger Jansen fikk i gang vaffeljernet i kiosken og med vaffellukta så tok Åssiden over kampen ettertrykkelig. Åssiden var farlige på dødballer hele tiden og de raske kantspillerne Mats Theie Bretvik og Christopher Hegg hadde vært sitt farlige dribleraid etter snaue 10 minutter. Alle trodde at Hegg hadde gitt Åssiden ledelsen, men Fossum reddet på streken.

Åssiden bet seg fast høyt oppe på banen og Hegg presset ballen til Morten Hagen som iskaldt satte ballen i buret alene med keeper. Fortjent ledelse til Åssiden og Hagen hadde vært nære et par ganger før dette målet. Fossum gikk rett opp i angrep og hadde en god mulighet, men headet over. Åssiden var inne i en veldig god periode nå, og i det 25 minutt så headet hodespesialisten Dag Vilhelmshaugen inn 2-0 på et innøvd cornertrekk. Flott serve av Christian Svorkmo. Bare minutter senere så var det en ny scoring for blåhvitt og det var Anders Mehren som var målscoreren. ÅIF bet seg fast høyt oppe på Fossum sin halvdel og Sigbjørn Røneid slo et superinnlegg med strak vrist og Anders Mehren møtte superinnlegget med pannebrasken og nikket ballen i tverrliggeren og ned. Fantastisk scoring av blåhvitt.

ÅIF fortsatte å pøse på fremover og sjansene dukket opp på rad og rekke. Nytt godt Hegg raid, men Fossum keeperen leverte en ny god redning. Noen minutter videre så slo Svorkmo en ny god serve på et frispark og Anders Mehren tok ny sats og headet fint inn 4-0. Dette ble pauseresultatet etter en morsom og underholdende omgang.

Publikum hadde nesten ikke rukket å nyte nystekte vaflene før Åssiden hadde satt ballen i nota. ÅIF keeper Thomas Syvertsen slo langt og presis frem til Morten Hagen som løp fra sin oppasser og lobbet nydelig over Fossum keeperen. Mats Theie Bretvik kunne enkelt sette ballen i det åpne buret. Fossum spillerne trivdes ikke så godt på Åssiden Stadion og det var like før de scoret et selvmål, men Fossums siste skanse reddet nydelig.

6-0 ble det etter 59 minutter og Morten Hagen var igjen i målprotokollen. Sigbjørn Røneid kastet langt til sin midtstopperkollega Jørgen Holm. Han viste hvorfor han tar 150kg i benken og i kamp med to Fossumspillere stusset han nydelig ballen videre til Hagen som dundret ballen i kassa.

En fornøyd trenerduo gjorde noen bytter og det satte enda mer fart i Åssiden. Hagen spilte nydelig frem Anders Nordblom Fyrand som dro av keeperen. Han kom litt langt ut på siden, men beholdt roen, fintet bort en spiller og satte ballen i nettet via et Fossum-bein.

Åssiden forsvaret spilte bastant og ryddet opp i det meste som kom. Gjestene hadde noen krumspring, men de tok en opplagt Thomas Syvertsen seg av. Åssiden var som sagt farlige på dødball og den neste scoring kom ved nok en corner. Dag Vilhelmshaugen tok returen etter en Hagen heading og tuppet den over streken. Superbacken Vilhelmshaugen scoret altså sitt andre mål for dagen.

Det var ikke slutt til tross for at Åssiden ledet 8-0. Laget fortsatte og spille, og et nydelig angrep i det 87 minutt endte med kampens siste mål. Jon Rene Johannessen brøt ballen på midten og etter flere fine kombinasjoner mellom ÅIF-spillere, så slo Nordblom Fyrand et nydelig innlegg til en fremadstormende JR Johannessen. Han kastet seg frem og stupheadet inn 9-0. Flott punktum på en fremragende kamp av Åssiden.

Dette er en av de største seierne til Åssiden i moderne tid i seriesammenheng. Alle spillerne bidro og leverte en meget god kamp. Åssiden kunne fort ha scoret flere mål, men en god Fossum keeper satte stopp ved ni baklengs.

Dommertrioen, ved Nadim Almaz i spissen, ledet kampen med god kontroll, selv om linjedommer Haakon Hallingstad tok telling midtveis i første omgang etter at han skled.