Sommer sol og tap for Solberg.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 12. Jun 2006

Alt lå til rette for en god kamp. En brukbar bane, sol, sommer og VM på tv. Mulig Åssia var påvirket av alt dette, spesielt sol, sommer og VM. Det var solberg som kom best i gang. Naboen i hvit og sort leda 2-0 etter knappe 20 min. Før Åssia i det hele tatt hadde kommet i gang.

Solberg skjønte at dette var en kamp som alle må jobbe og vinne dueller for å vinne kampen. Det så det ut som om ikke Åssia hadde fått med seg. Lite bevegelse, ensformig bevegelser, dårlige bevegelser preget spillet til hjemmelaget. Solbergs kantspiller Martinsen hadde lekestue på Åssias venstreside. Rundis på to Åssiaspillere innlegg og knall i mål. 0-1 før Åssiaspillerne hadde fått drakta ned i buksa. 0-2 kom etter et langt innspill i boksen, en liten stuss fra Moen og 0-2, ut av nesten ingen ting. Solberg hadde full kontroll. De hadde større tempo i forflytninger og balltempo. Ut over omgangen kom Åssia mer med og kunne relativt fortjent reduserer før pause til 1-2 ved Anders Merhen.

Andre omgang var Åssia mer med. De setter Solberg under press, Solberg legger seg lavt og satser på kontringer. Åssia dominerer banespillet og spiller seg til noen brukbare sjanser. Solberg forsvarer seg imidlertid godt. Åssia har ballen mye i denne perioden, men sløser utilgivelig med innleggene og mulighetene til å skape sjanser. Vi sitter med en følelse at Solberg er farlige på kontringer. Noe de er. Solberg blir snytt for to klare straffer. En som de spiller seg igjennom i midten etter svakt forsvarsspill av Åssia. Thomas S er litt på etterskudd og er vel borti Solbergspilleren selv om han faller svært lett. Senere et innlegg som Dag styrer ut til corner med armen. Åssia skaper et par gode muligheter, men kampen ender med en fortjent Solbergseier. De ville mest og fremstår som et lag, dermed vinner de fortjent.

Spillet til Åssia fungerer ikke, vi er ikke med i dueller og løpet alt for lite både offensivt og defensivt. Åssia fremstår ikke som et lag verken defensivt eller offensivt. Moralen må opp et par hakk, her har alle sammen en jobb å gjøre!! Det vi ikke blir lettere fremover, med karantene, skader og bedre motstand osv. Men dette laget er godt nok til å slå tilbake, og de vil de gjøre.