Årets første storseier for ÅIF 2

Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Jun 2006

Et topp motivert hjemmelag tok imot gjestene fra Hurumlandet. Huringen som hadde startet årets serie forferdelig og lå på den aller nederste plassen på tabellen skulle få nok en ny tøff dag ”på jobb”.  ÅIF2 startet friskt i 4-3-3 og kjørte kampen fra første spark på ballen.

Steffen, Smurf-Jernberg-Hougen-Carlos Kvennejorde, Dokken-Elias-JR, Kris-Fyrand-Boldt var de 11 som fikk tillit fra start i 1.omgang.

Allerede etter 30 sekunder får Anders F en sjanse, men beina ville ikke helt som hodet hans ville og det stokket seg for ÅIF´s 2 toppscorer Anders F. som burde satt standarden allerede her og ført hjemmelaget opp i ledelsen.  ÅIF2 var det klart førende laget og valset over et tamt Huringen lag. Til Huringen sitt forsvar skal det sies at de har mistet store deler av laget til Drammen FK og har ett ”nytt” lag.

Etter 15 minutter får ÅIF2´s stabile høyreback Aronsen slått et perfekt innlegg som Anders setter panna til, men headingen holdt dessverre ikke samme kvalitet og headingen går rett på keeper. Men det var tydelig at det var kun snakk om minutter føre målkåte ÅIF2 skulle åpne butikken og sette ballen bak eks-Åif keeper Glenn Fauske. Fauske har for øvrig treneransvaret i Huringen denne sesongen.  Knappe minuttet etter denne store sjansen presser ÅIF inn i egen 16meter og etter litt klabb og babb setter ÅIF´s 2 Spielfuehrer Eliassen ballen lett i mål fra kort hold, 1-0 til hjemmelaget. Huringen har svært lite offensivt og ÅIF2 toget jobber rytmisk og uavbrutt i gode spillkombinasjoner, med fin variasjon med spill i lengderetning og ”smart” finspill på få ”touch”. Etter 20minutter burde ”brassen” Boldt økt hjemmelagets ledelse etter at han møter et presist og hardt innlegg fra Dokken med hodet, men igjen går ballen utenfor stengene. Etter 27minutter skulle årets første scoring for Jernberg sitte i nettmaskene. Etter ett svært nøye innøvd frispark så ”flicker” Jernberg ballen i målet og Jernberg puster lettet ut etter sin første scoring i ÅIF trøya i en obligatorisk seriekamp. Jernberg som for øvrig leverte en god kamp for ÅIF2 denne dagen. 2-0!

Etter 30 minutter legger en offensiv Smurf inn, fra litt innpå motstanders banehalvdel, Martinsen skyter dessverre utenfor på dette innlegget. Minuttet etter legger Smurf nok engang inn og denne gangen header Boldt rett i kassa utagbart for keeper.  ”Smurf is on fire” lød tilropene fra en entusiastisk innbytterbenk for hjemmelaget, 3-0. 36 minutter kommer kampens beste solo-prestasjon, ”Brassen”-Boldt får ballen på ca 35 meter på sin venstre kant, han vrikker på hoftene, kaster med håret og kjærtegner den runde lærkula og danser vekk motstanderne og løper tilslutt ballen i mål og gir ÅIF2 føringen 4-0. Smurfen fortsetter å være en brennhet potetsekk. Huringen får ett frispark etter 39 minutter inne på ÅIF2 sin banehalvdel, ÅIF2 spillerne har tilsynelatende full kontroll, på hver sin mann der de ligger disiplinert og venter på frisparket. Frisparket blir slått mot første stolpe der Smurfen hopper fyrstikkeske himmelhøyt i en knallhard duell på egen 5 meter, han stiger til værs og setter ballen utagbart bak egen keeper. 4-1 til hjemmelaget.

Dette blir også pauseresultatet. ÅIF2 spilte totalfotball og var det eneste laget som var på banen i første omgang, hvilket resulterte i 5 mål for ÅIF2 sine spillere i første omgang.

2 omgang ble nesten en blåkopi av første omgang. Nok en gang skulle ÅIF være det førende laget og satte i gang den tyskinspirerte maskinen som kvernet, valset og jobbet uavbrutt videre i de siste 45 minuttene. Allerede etter 3 minutter av andre omgang er Dokken i et godt driv og etter noen lurerier havner ballen hos Trond som har stilt inn skoen og snitter krysset med et godt skudd. Etter 57 minutter vil JR også åpne kontoen og sender i vei et langskudd langs bakken som går ”pang i nota” og 5-1 til ÅIF2. Etter dette var det like mye enveiskjøring som tidligere i kampen og ÅIF2 går opp til hele 8-1 etter flotte scoringer av Dokken, Anders F og Trond. Så vidt undertegnede husker var målene av Dokken og Trond harde og velplasserte skudd som fant veien til nettmaskene, mens Anders sitt mål var en avslutning innenfor 16meteren etter et gjennomspill og et godt eksempel på god samhandling. ÅIF´s trofaste BK og Møller kom også etter ca 70min av kampen og leverte varene sammen av resten av ÅIF2 toget som presist rullet inn på stasjonen etter 90 min og leverte så å si en feilfri kamp hadde det ikke vært for selvmålet av Aronsen i første omgang.

ÅIF2 målscorere: Eliassen x 2 Boldt x2 Anders x 1, Jernberg x 1 JR x1 og Dokken x1. Smurf x1 i eget nett.

Konklusjonen: ÅIF2 spilte et Nederlansk 1974 preget spill med totalfotball og hadde total kontroll i denne kampen fra første til siste spark på ballen.