Årets flaueste opplevelse

Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Jun 2006

ÅIF2 reiste langveis og besøkte idylliske Lier stadion denne flotte 29. maikvelden og skulle møte laget som lå over oss på tabellen, nemlig det nyopprykkede Lier I.L. ÅIF2 stilte med like godt mannskap som alle tidligere kamper denne sesongen. ÅIF2 hadde forventninger om å fortsette det gode spillet fra de siste kampene. ÅIF2 startet i en tilsynelatende velkjent 4-3-3 formasjon og ble enige om å sette standarden fra første spark på ballen og kjøre et hardt press de første 20 minuttene.  Et nærmest helt likt lag fra sist kamps storseier skulle starte kampen.

Lundteigen, Smurf-Ironhill-Dokken-Jr Sandberg, Tolleff-Eliassen-JR, Martinsen-Knusern-Boldthino var de 11 utvalgte som fikk tilliten fra start.

Det ble svært tidlig klart at dette skulle bli en ”sånn dag”, Lier var det klart beste laget fra første til siste spark på ballen denne kampen. De tok kommandoen fra start og kjørte ÅIF2 med innsats og vilje i alle ledd. ÅIF2 derimot valgte å tro på sitt finspill uten å ta i et tak når det trengtes i en kamp fylt med dueller og jobbing. ÅIF2 sviktet totalt i alle ledd, de spilte svært uorganisert defensivt og presset stort sett en og en. Det ble sjelden satt et kollektivt press på motstanderlaget som fikk leke seg med ÅIF2 sine spillere som overhodet ikke var i nærheten av å prestere hva som var forventet av dem. Etter snaue kvarteret stod det allerede 2-0 til hjemmelaget og snart old boys spiller Dokken måtte ut med skade og ”Carlos” Kvennejorde tok hans plass som midtstopper. Etter at hjemmelaget hadde fått kampen inn sin rytme slet ÅIF2 seg noe tilbake midtveis i første omgang og burde spilt seg til flere sjanser enn hva de faktisk gjorde. Boldthino hadde et soloraid hvor avslutningen traff stolpen og Knuseren Møller hadde et fint gjennomløp hvor han tydelig blir holdt innenfor 16 metern og dommeren klarer å unngå og blåse straffe da Møller kun fikk en tåspiss på ballen i avslutningsøyeblikket og tolket dette som fordel. I stedet gikk hjemmelaget opp til 3-0 og ledet svært fortjent til pause mot ett tannløst og svært skuffende ÅIF2.

Andre omgang skulle bli en enda større skuffelse sett med ÅIF2 sine øyne enn første omgang. Juniorspiller Kristian Greve Hagen fikk sin debut på seniornivå på Åssia 2 sin venstre kant. BK kom inn etter 10 minutters spill av andre omgang, men ingen av de kunne dessverre bidra til å snu denne katastrofale kampen for ÅIF2. Om Lier fortjent hadde vunnet første omgang 3-0 vant de andre omgang hele 6-0 og satte kronen på verket for ÅIF2 sin mest talentløse fotballkamp hittil denne sesongen.  Noe som bør nevnes er en rekke tvilsomme dommeravgjørelser som gikk imot ÅIF2 i andre omgang. Fra scoringer, til frispark og begge fargene i dommerens brystlomme ble delt ut, men det var ikke dommerens skyld at ÅIF2 tapte kampen. Det er kun ene og alene en forferdelig dårlig innsats av ÅIF2.