Seier over Skiold i siste kamp.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Jun 2006

Åssia slo Skiold 2-1 i siste kamp i kval interkrets for junior. Åssia hadde ikke mulighet til å kvalifiser seg for interkrets til høsten. Skiold var allerede klare med en sikker andreplass bak SIF. Men prestisje og 3 poeng samt sikre 5. plassen burde være nok motivasjon til å gi full guffe også i siste kamp. Og ikke minst vise stolthet og moral overfor klubb og seg selv. Dette klarte gutta og vi kunne påføre Skiold sitt andre tap for sesongen.

Åssiden - Skiold  2-1 (0-0)

1-0  61 min Henriksen (Mayer)

2-0  76 min Eggen str (Simonsen)

2-1  80 min Skiold

Kort:

Gult: Eggen

Etter en forferdelig kamp sist mot Slemmestad, som vi ikke kunne være bekjent av, var vi ute etter å få en god avsluting av vårsesongen. Vi satte fokus på arbeidsoppgaver og at hver enkel måtte gjøre jobben skikkelig. Vi viste hva Skiold var gode til. Vi bestemte oss for å gå ut i en 4-5-1 formasjon. Viktigheten av å pressisere at vi måtte tørre å komme etter, spesielt med indreløperne og kantspillerne. Dette lyktes vi med bedre og bedre utover kampen. Kampen startet jevnt med noen muligheter til hvert lag. Skiold tok noe over spillet midtveis i omgangen men Åssia stod godt imot og vi ble etterhver farlige på overganger. Siste kvarteret tok Åssia mer over og fikk noen gode overganger som vi ikke klarte å utnytte pga for stor unøyaktighet. Alt i alt en jevn omgang med et lite overtak for Skiold.

Åssia startet klart best etter hvilen. Vi ga Skiold aldri ro til å spille sitt spill, de spilte mye langt som Åssiaforsvaret hadde få problem med. Etterhver vant vi flere og flere baller på midten og kunne straffe Skiold med gode overganger. Vi vinner ballen høyt og Mayer spiller en genial stikker til Henriksen som sklir ballen i mål. Kvarteret etter et glimrende fremspill av Eggen til Simonsen som utfordrer keeper og blir felt. Straffen setter Eggen sikkert i mål. Etter dette våkner Skiold og begynner å sette opp tempo. Åssia har i denne perioden problem med å følge med, vi lar Skiold komme for lett til. Vi har imidlertid marginene på vår side og kan se at Skiold har to stolpe ut. De får en fortjent redusering ti minutter før slutt. Åssia får justert seg og klarer å demme opp for Skiolds forsøk. Kampen ender med en fortjent 2-1 seier til hjemmelaget.

Vi gjør en godkjent macth. Vi klarer å gjøre det vi ble enige om før kampen. Vi reiser oss etter en nedtur etter forrige kamp der vi gjør en særdeles dårlig første omgang og en dårlig kamp generelt. Denne første omgangen er nok til at vi ikke kvalifiserer oss til interkrets. Vi er med andre ord et mål unna interkretsspill til høsten. Dette gjennspeiler vårt problem denne våren, vi scorer for lite mål! Noe av dette problemet kan vi trenere ta noe av skylden for. Vi er imidlertid veldig stolte av dette laget og den moral og lojalitet denne gjengen viser. Får bare håpe at vi får gleden av disse spillerne på seniorlagene i fremtiden!