Sterk avslutning på vårsesongen

Postet av Åssiden IF - Fotball den 3. Jul 2006

Åssiden møtte et nesten komplett 1.divisjonslag mandag kveld på Berskog Gress mot Team SIF.

Team SIF stilte med en 11'er bestående av Hjulstad, Driscoll, Ottawara, Fazlagic, Huusko, Brandshaug, Lunde, Finstad og 3 juniorer, hvorav 2 av disse var ÅIF's egne Marius Boldt og Ole Alexander Walseth. En meget sterk motstander for blåhvitt, men ÅIF's unggutter lot respekten for gjengen, som minimum har minst 2,1 millioner samlet i lønn for å spille fotball, ligge igjen i garderoben.

Åssiden hadde kampens første sjanser ved Kjetil Johansen. Etter fint spill så kom den anvendelige spilleren til to gode skudd, hvor det første ble blokkert og det andre gikk like over. Åssiden spilte veldig disiplinert og kjempet godt, mot de etablerte spillerne og var godt i med i dette gode 3.divisjonsoppgjøret. Høyt tempo og mye bra fotball ble vist fra begge lag. Team SIF var det førende laget og laget produserte etterhvert noen brukbare sjanser.

Thomas Finstad fikk etterhvert hull på byllen etter snaue 24 minutter. Åssiden svarte sporenstreks og etter et flott Thomas Røed innlegg, så lå ballen i nettet. Morten Hagen vant en luftduell mot SIF-keeperen og serverte Anders Mehren ballen som enkelt trillet ballen i kassa. 1-1 og lagene var like langt. Finstad og Ottawara var nærme med gode headinger, men Thomas Syvertsen stod en god kamp i ÅIF buret.

Det stod 1-1 til pause og det var artig å se eks-ÅIF spillerne Boldt og Walseth levere gode prestasjoner fra henholdsvis midtstopper og venstre kantrolle. Ungguttene var  fullt på høyde med det sine mer rutinerte medspillere leverte.

Andre omgang startet med en stor SIF sjanse, men Syvertsen reddet mesterlig med beinet. SIF fortsetter å ha ballen mest i dette oppgjøret, og etter 55 minutter så tok de ledelsen på ny. Thomas Finstad lå mistenkelig nær offside, men Roar Fjeldheim lot spillet gå og Finstad fikk endelig lurt Syvertsen i ÅIF buret. Keiko Huusko kunne fort ha økt ledelsen til 3-1 bare minutter senere, men skjøt langt over. Vi kunne høre et høyt Vitto runge utover Berskog gress etter den avslutningen.

De fleste tilskuerne hadde ikke tro på at Åssiden kunne komme tilbake, men laget fortsatte å gi jernet og leverte et flott angrep i det 71 minuttet. Hagen brøt nydelig og slo ut til Røed på venstre kanten. Røed viste både hurtighet og teknikk da han enkelt dro av Fazlagic med en tunnel og slo et nydelig innlegg til Morten Hagen som perfekt headet inn 2-2. Flott angrep som høstet velfortjent applaus fra sidelinjen.

To minutter senere så satte Syvertsen tidlig i gang og Anders Mehren spilte fram Hagen. Hjulstad kom for sent inn i duellen med Hagen og feide ned den notoriske målscoreren. Klar straffe og unge Hagen ekspederte straffen i målet etter å ha fintet ut Hjulstad på elegant vis.

Åssiden kjempet heroisk og de fleste trodde faktisk at laget kunne dra dette i land, men i det 86. minutt så dukket Trygve Åse Lunde frem og fikk dyttet ballen forbi en sjanseløs Syvertsen i ÅIF buret.

Dermed ble det poengdeling i avdelingens siste kamp før sommerferien. Et godt oppgjør i 3.divisjon og to lag som leverte flotte prestasjoner. Hele laget leverte en bra kamp, men et par ekstra plusser går ut til Syvertsen, Cenar og Hagen.

Åssiden ligger på 3.plass etter 6 seire, 1 uavgjort og 4 tap. Laget har scoret 36 mål og det er nest mest i avdelingen. Totalt sett har laget levert en flott vårsesong og spillerne kan ta ferie med god samvittighet. Generasjonskiftet som Åssiden har vært igjennom de siste årene virker nærmest fullført og det lover godt for blåhvitts fremtid.

Team SIF - Åssiden  3-3 (1-1)
1-0 Finstad 24min
1-1 Mehren (Hagen) 26min
2-1 Finstad 55min
2-2 Hagen (Røed) 71min
2-3 Hagen str. 73min
3-3 Lunde 86min

Dommer: Roar Fjeldheim