ÅIF2 Maskinen startet høstsesongen med 5-1 seier!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 8. Aug 2006

ÅIF2 valset over hjemmelaget og vant 5-1 over Nore/Uvdal. Hjemmelaget ledet 1-0 til pause, men ÅIF2 herjet i 2.omgang og vant tilslutt solide 5-1.

ÅIF2s blide gutter skulle på sesongens lengste bortekamp. Vi var nemlig heldig å få lov til og møte Nore/Uvdal på Mogan stadion 7. august kl 19.00. ÅIF2 var topp motiverte for å revansjere 2-2 oppgjøret på vårsesongen og taktikken var å gå høyt ut fra start for deretter å vinne fotballkampen. I en velkjent 4-3-3 formasjon startet ÅIF2 med følgende mannskap

Lundteigen som sikker sisteskanse, ”Smurf” i velkjent høyre bøyeback, ”Hougen-brothers” som stoppere og den hjemvendte Åif-sønnen Hassan på venstre back. Tolleff som venstre indreløper, Elias som sentral og Carlos Kvennejorde som høyre indreløper. Fremme skulle fra venstre unge Riis, Fyrand og ”Fiesta”Martinsen utgjøre de 3 herlige angrepsspillerne til ÅIF2.

1.omgang begynte med at ÅIF2 satte i gang et massivt press fra start og var det klart førende laget. ÅIF2 dominerte banespillet stort, men de avgjørende pasningene og avslutningene var for dårlige de første 25 minuttene slik at ÅIF2 ikke fikk ballen i nettmaskene.  Nore/Uvdal kom en sjelden gang på noen farlige overgangen men Hougen-brothers ryddet lett opp. Det viste seg dessverre at på en av de sjeldne besøkene i ÅIF sitt bakrom klarte de og utnytte sjansen. Hassan måtte dessverre være litt grisete og tackle litt for hardt slik at Nore/Uvdal fikk ett frispark fra ca 20 meter på vår venstre side. En Nore/Uvdal spiller får kranglet seg forbi markeringen og header ballen utagbart bak Lundteigen. 1-0 til hjemmelaget, totalt ufortjent etter undertegnedes mening. Unge Riis tok seg en liten pause etter 30 minutters spill og inn kom ”Knuseren” Møller. ÅIF2 var som sagt for unøyaktige på siste tredjedel av banen og kom ikke til de aller største målsjansene, men burde nok hatt ett mål eller to i første omgang. Alt i alt en ok førsteomgang av ÅIF2, men de burde ledet her dersom vi hadde vært mer nøyaktig i de avgjørende situasjonene foran eget og motstanderens mål.

I pausen byttet ÅIF2 ut 2 spillere, Hassan gikk ut til fordel for Glenn Knive og BK kom inn som kant for Carlos Kvennejorde. Vi ville sette enda større tempo i ballforflyttningen og ikke minst utnytte bakrommet og tok initiativet fra start. ÅIF2 maskinen var nå kommet i gang og malte jevnt og grundig over Nore/Uvdal som nå overhodet ikke hang med i hele tatt. ÅIF2 gjorde som laget ble enig om i pausen og fikk fart i ballen og fikk truet bakrommet mer, hvilket resulterte i total dominans i andre omgang. 1-1 målet kom etter en perfekt corner av Elias som ble headet i feltet føre Martinen brassesparker ballen utagbart for keeper. Sitat en lykkelig og fornøyd Martinsen dagen derpå ”jeg putta 1-1 målet. Brasse limt i vinkelen ;-)”  1-1 og ÅIF er i uten tvil i siget. 2-1 målet fulgte like etter, Elias spilte gjennom en hissig og rask Møller opp i bakrom som kriger seg gjennom forsvaret og banker ballen i nettmaskene. ”Ballen ble spilt opp i bakrommet av Trond og jeg forfulgte ballen, da jeg ble overfalt av den ene midtstopperen med en skuldertackling (han hadde ventet på denne sjansen siden mai da vi møttes sist). Uansett jeg sjanglet meg videre og skjøt ballen oppe til venstre og i mål”  Kommenterte en lykkelig Christian Møller på sms i dag tirsdag 8.august. ÅIF2 dominerte totalt og etter nok en corner blir det klabb og babb i Nore/Uvdal sin 16meter hvor Møller legger inn og en Uvdalspiller handser og straffe til ÅIF2. Spielfuehrer Eliassen går frem til straffesparket og setter ballen rolig til venstre etter å ha sendt keeperen motsatt vei. Trond E var lett å komme i kontakt med i dag da han har ferie fra læreryrket enda da undertegnede ville ha hans versjon av dramaet omkring straffen på Mogan stadion. ”Om den iskalde straffen hvor keeper gikk feil vei? Etter en John Travolta discovrikk med hoftene” var hans blide kommentar.  4-1 kom da Anders F på ekte ”veli-vis” kranglet ballen med seg fra midt på motstanderens halvdel og banket ballen inn. ”Fikk ballen på høyre sida på midten, vender opp lurer unna en mann på vei mot mål. Så skudd fra ca 20m som blir blokkert i første omgang, men får igjen ballen, dribler 2 mann på vei mot keeperen og setter ballen opp i høyre hjørnet for keeper.” Var denne blidguttens kommentar. Dette var spikeren i kista og ÅIF2 roet det hele ned inn mot slutten av kampen og Nore/Uvdal kom litt inn i kampen igjen.  5-1 og kampens siste mål ble signer Peter Hougen. Etter nok en corner som ble bra servert av Elias får Peter ”en ball på trillern” på ca 22-25meter smeller til og ballen kjæler seg inn i nettmaskene i krysset. Det har dessverre ikke lykkes undertegnede å komme i kontakt med denne opptatte herremannen.

Men alt i alt en godt gjennomført kamp av ÅIF2 som viser gryende høstform. ÅIF er som alltid ett høstlag….fortsettelse følger utover høsten