Årsbeste av ÅIF2 mot DBK

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Aug 2006

Årsbeste av ÅIF2 da serieleder DBK gjestet Åssiden stadion. ÅIF2 var nære ved å gi serielderen sesongens første tap. Desverre fant ikke ballen veien inn i nettmaskene og DBK vant 2-0 etter å ha ledet 1-0 til pause.

Årets beste 5 divisjonskamp av ÅIF2 og DBK 0-2 (0-1)

ÅIF2 tok imot serieleder DBK på en noe humpete Åssiden stadion mandag 21.august 2006. Forventningene inn mot kampen fra ÅIF2 sin side var å revansjere tapet i vårsesongen, men DBK på sin side var nok mest nervøse over hvor mange a-lags stjerner ÅIF2 stilte med i denne kampen, som skulle ødelegge opprykksferden deres. ÅIF2 stilte som vanlig med best tilgjengelig mannskap også mot DBK som i alle andre kamper.

ÅIF2 startet med følgende blide og glade gutter. Steffen Lundteigen fikk nok engang tillitt som keeper, Smurf, yngste bror Hougen, Ronny Ironhill og eldste bror Hougen var fire blide forsvarsgutter. JR, for øvrig tilbake etter bruddskade, Spielfuehrer Elias og Dokken var den magiske trio på midtbanen. Martinsen, Anders og Bolt som angrepsspillere.  ÅIF2 hadde taktikken klar og skulle starte knallhardt de første 15 minuttene mot DBK. I en aggressiv spillestil, 4-3-3 formasjon for anledningen, skulle serielederen tvinges utav formasjonen og fatningen. Denne taktikken var en suksess, ÅIF2 presset knallhardt og var det klart førende laget de første 15-20 minuttene av første omgang. ÅIF2 spilte hurtige overganger og hadde full defensiv kontroll på DBK sin hurtige spiss Hermansen og Fyrtårnet Rønning i starten av første omgang. ÅIF2 var aggressive i duellene og la lite i mellom i duellspillet. Det var flere fra begge lag som burde fått sett den gule høstfargen i første omgang. ÅIF2 hadde flere sjanser til å gå i ledelsen, men som tidligere i sesongen slet vi med å finne nettmaskene gang på gang. Flere gode sjanser ble spolert og da gikk det som det ofte går når ett lag presser betydelig. DBK scorer på et gjennomløp som lukter tydelig offside og etter min mening noe ufortjent 1-0 ledelsene til gjestene. Kampen ble nå mer åpen og det var mye midtbanekriging og DBK kjempet seg inn i kampen. Men undertegnede føler vel likevel at ÅIF2 er det førende laget og fortjent burde ledet til pause, noe sikkert DBK sin spaltist er uenig i.  ÅIF2 hadde den første delen av omgangen og DBK hadde sin del, med noen farlige sjanser, men føler vel likevel at ÅIF2 var det førende laget. Men i fotball er det jo slik at mål preger kamper og dette klarte DBK bedre enn ÅIF2.

Uforandret gikk ÅIF2 til dyst i andre omgang og skulle igjen bestige kjerringa og spille mot åssiden i andre omgang. Starten av andre omgang skulle bli lik første og ÅIF2 presset hardt. Det ble flere tette dueller og begge lag burde nok hatt utvist en spiller i løpet av 2.omgang, men dommeren valgte å la kortene ligge stramt i brystlomma. 1.omgang var preget av et tempo som nok var det aller høyeste denne sesongen og spillerne var nok slitne på begge lag. DBK gjør noen uforståelig bytter som svekker laget betraktelig og gjør at ÅIF2 er ganske så dominerende i store deler av andre omgang. Kampen åpnet seg opp og det ble noe Hawaii- spill fra begge lag da store deler av midtbanen fra begge lag sin side var tomme for krefter. DBK forsvarte seg godt og ÅIF2 valset fremover gang på gang uten å få nettkjenning. ÅIF2 gjorde noen bytter i andre omgang, inn kom Kniven, Knuseren og Riis uten at de heller skulle få satt ballen i mål. I 2.omgang var det nok Martinsen som hadde de største sjansene for ÅIF2 men uheldigvis ville ikke ballen inn å kjæle og kjærtegne med nettmaskene. ÅIF2 dødaren Rønning var blitt plassert på benken i 2.omgang, men når Rønning senere i omgangen kommer innpå igjen og totalt upresset for vendt opp på ca 20 meter og får slengt i vei et skudd med lukkede øyne som går bak Lundteigen, er kampen kjørt for ÅIF2 sin del og dermed 0-2 til gjestene. Både DBK og ÅIF2 hadde alle sine sjanser i andre omgang. DBK hadde sine matchvinnere og vant dermed 2-0 og det gjør at de fremdeles er ubeseiret denne sesongen. ÅIF2 forsøkte seg og leverte årsbeste når det gjaldt innsats, duellstyrke og periodevis flott spill. Muligens var dette årets beste kamp for sesongen. For ÅIF2 sin del er det bittert at vi ikke får uttelling på sjansene våre og taper dermed, etter min mening ufortjent 2-0 mot DBK.

Undertegnede mener vel at ett uavgjort burde vært ett mer hyggelig og rettferdig resultat, og patrioten i meg synes vel at ÅIF2 fortjent kunne og burde vært det laget som påførte DBK sitt første tap denne sesongen.

ÅIF2 ønsker DBK i midlertid lykke til videre og takker for en flott kamp med engasjement, temperatur og periodevis flott spill fra begge lag.

ÅIF2 på sin side bør ta med seg det positive fra denne kampen og benytte seg av dette i de neste kampene og da har Headcoach Smurf stor tro på seier!