ÅIF2 vs Lier I.L 5-4 (3-2)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 9. Sep 2006

ÅIF2 tok imot Lier I.L denne mandagen. På en regntung stadion skulle gjestene sendes opp til Tranby med sekken full etter vårsesongens ydmykelse ÅIF2.

Åif2 tok imot Lier I.L på en regntung høstbane den 4.september. Gjestene som ydmyket Åif2 i vårsesongens kamp med hele 9-0 skulle få oppleve at Åssia er et høstlag. Gjestfriheten ble lagt igjen i garderoben og ermene var brettet opp for anledningen. Åif2 stilte et relativt sterkt lag denne mandagen. ”9 av 10” Svorkmo, Mr.Martinsen, Lundteigen, Dag ”er en klog mann” Wilhelmshaugen og JR var stjernene som skulle bidra fra a-laget sin side.  Sammen med de blide Åssia2 spillerne var troppen spikret inn mot revansjeoppgjøret mot Lier I.L

Ryktene svirret i garderoben om at man måtte ha 5 b-lags kamper for å få lov til å delta på sesongavslutningsfesten til Åssia 2. Dag og Svork hang som sultne hyener utenfor garderoben og lusket frem og tilbake foran døra og nærmest skrapte på den for å sitt første napp i en eventuell kamp for Åif2, slik at de nærmer seg adgang til den lukkede festen Åif2 skal oppleve etter sesongslutt.

Inspirert av sist kamp mot DBK var ønsket nok engang å stå høyt oppe på banen og presse Lier fra starten av. Lundteigen var nok en gang keeper for de blå-hvite, Smurf, Henke, Hasse og Carlos var forsvarsrekka. Stjernerekka fra a-laget på midtbanen var JR, Svorkmo (k) og Martinsen. Superspissene som skulle sørge for underholdning var Dokken, Dag og Riis.  Og underholdning skulle det bli. Første omgang ble jevnere en hva hjemmelaget ønsket. Med innsats og tempo i ballforflytning startet ÅIF2 kampen bra. Erfaren coach for anledningen var ”Spielfuehrer” Eliassen som sonet for 3 gule kort og manet spillerne sine fremover og kom med kloke korreksjoner underveis i omgangene. Åif2 var det klart beste laget de første 20-25 minuttene og gikk fortjent opp i ledelsen etter en scoring av Kristian Martinsen etter et flott angrep. Ballen ble forflyttet raskt og innlegget var kirurgisk presist fra servitør Dokken og Martinsen møtte innlegget perfekt og skled ballen i mål. (Se for øvrig billedserie 1.) Åif2 luktet på den berømte flytsonen og rullet opp flere gode angrep etter flotte kombinasjoner. Ballen ble rullet opp fra forsvarsrekka til midtbanen som spilte forbi midtbaneleddet til Lier og gav Åif2 muligheten til å utfordre forsvaret til Lier i overtallsituasjoner og med stor fart i angrepene.  Scoring nr 2 kom etter en besluttsom dommer bestemte seg for å håndheve 6 sekunders regelen. Lier sin keeper kjælte litt for mye med fotballen og dommer Karagøz blåste bestemt indirekte frispark for ÅIF2. 9 av 10 ”Svorken” bestemte seg for å gjøre statistikken til 10 av 10.  Svorken stilte opp, dirigerte egne spillere og muren. Første forsøket ble avblåst pga at muren til Lier bevegde seg for tidlig.  Svorken, upåvirket av de ytre stress-rammefaktorene, hadde bare mål for øyet. I forsøk nr to leverer han varene til de grader. Et knallhardt skudd som fyker rett inn i nettaket. (Se billedserie nr to). Hadde ikke nettet vært i målet ville ballen landet på Gulskogen. Åif2 hadde muligheten til å punktere kampen, men utrolig nok var denne scoringen en sovepute for ÅIF2 for nå sank intensiteten til et utrolig lavt nivå og Lier kom inn igjen i kampen. De vant duellene, overtok banespillet og var meget farlige på overgangene hvor de to lynhurtige spisser truet bakrommet. Lier kjempet inn reduseringen og til og med utligningen til 2-2.  Åif2 var dårlige i midtperioden av første omgang, men avsluttet omgangen bedre. Etter nok et perfekt menyforslag fra servitør Dokken på venstre kanten flikker Riis ballen i lengste hjørnet utagbart for keeper. ÅIF2 til pause med 3-2 og en fortjent ledelse. For øvrig var Dokken hoffservitør på de tre første scoringene.

I pausen velger Åif2 og legge litt om på strategien. ”Knuseren” Møller kommer inn på høyre kant for unge Riis. Hasse går ut til fordel for evigunge Levi. Vi stokker litt om på formasjonen og midtbanen blir bestående av strategen Levi og arbeidsmaskinene JR og Martinsen. Svork går ned i forsvaret for å slå de presise oppspillende på Knuseren i lufta. Åif2 startet godt i andre omgangen og alle de fremmøte åif-tilhengerene var sikre på at lufta gikk ut av Lier da Svorken satte inn 4-2. Og nok en gang var Åif2 i føringen med 2 mål og ble igjen selvsikre på en komfortabel seier.  Åif2 finner ikke igjen den fine rytmen fra første omgang og spillet på en høsttung gressbane var tydelig preget av en øygruppe i stillehavet. Lier kjempet seg tilbake i kampen og gjør 4-3 og er det klart beste laget i store deler av andre omgang. Noe imot spillets gang, men ikke direkte ufortjent går åif2 opp til 5-3 etter en vannvittig 70 meters løp av Martinsen hvor ”kloke” Wilhelmshaugen perfekt spiller ballen gjennom til Martinsen som setter ballen under keeper.  Lier reduserer til 5-4 og det ligger en fin nerve i kampen i andre omgang som de blå-hvite Åif2 heltene drar inn seieren etter. Spielfuehrer Elias stod for brusen til gutta etter kampslutt og de lot jubelen slippe løs over gleden av nok en seier.

Alt i alt en greit gjennomført kamp, men å slippe inn 4 mål baklengs burde vært unngått og kampen burde blitt avgjort tidligere.

ÅIF2 går nå inn i et tøft høstprogram de siste 4 ukene av serien. De har igjen to utsatte kamper mot Skrim og Steinberg. Den 11.september skal vi møte Svene (borte) og 13.september bif/sif2 (hjemme). Kampen mot bif/sif kan fort bli den siste gresskampen på Åssiden stadion. Utover dette har man igjen fremad/tofte (borte), Konnerud2 (hjemme) og sesongavslutning mot Godset 3 den 7.oktober. Åif2 har altså igjen 7 kamper mot variert motstand og det bør absolutt være mulighet for poeng i alle kampene. Klarer åif2 å bli blant de 5 beste med en poengsum over 30 poeng og positiv målforskjell skal man være fornøyd med denne sesongen.