Svene - Åif 2 0-9 (0-2)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 12. Sep 2006

ÅIF gjestet Svene gress mandag 11 september kl 18.00. Dette skulle bli en festforestilling av ÅIF2. Som endet med at målkåte Åif2 seiret på bortebane.

ÅIF2 tok veien gjennom sølvbyen for å komme frem til Svene gress denne flotte høstkvelden. Kampstart var kl 18.00 og allerede kvart på fem satt det topp motiverte og blide gutter fra ÅIF2 utålmodig foran klubbhuset på idylliske Svene. Svene er vel mer kjent for å være fotballbanen under hoppbanken der velkjente Per Bergerud la grunnlaget for VM seieren i Seefeld 1985. Kampen i vårssesongen endte jo som kjente 4-3 til de blide guttene fra Åssiden.

Denne kampen skulle være en fortsettelse på trenden i fra høstsesongens allerede spilte kamper. ÅIF2 har tydelig løst billett på bussen som går kirkefritt og holder seg i kollektivtfeltet og får lov til å valse forbi motstandere der de skvulper videre i, den berømte allerede omtalte, flytsonen. Mon tro om dette er gjenoppbyggingen av den gamle og berømte Åssiabussen som stod i skuret ved siden av klubbhuset.

Fokuset inn mot kampen var å presse høyt, holde tempo i ballforflytning og ha det gøy. Spielfuehrer Eliassen var en het potet denne mandagen ok tok ansvar allerede føre oppvarmingen og varmet opp gutta med practial jokes (Riis og lekebilen) og morsomme kommentarer om diverse middagsønsker hos undertegnede. På oppvarmingen var det høy temperatur og tunnelene satt løst hos flere.

Endelig klart for teppefall og første akt. ÅIF2 gikk hardt ut og presset på fra første minutt. Svene noe uforutsigbart stod veldig høyt og gav løpsvillige Dag W masse bakrom å løpe i. Denne kloke mannen gav ÅIF2 ledelsen 1-0 og 2-0 hvilket gjorde at de fremmøte satte kaffen og de hjemmelagde vaflene i vrangstrupen. 1-0 gjorde Wilhelmshaugen etter at han JR spiller han alene med keeper og setter den iskaldt i høyre hjørne utagbart for hjemmelagets keeper. Kveldens konto var blitt åpnet og Åif2 fortsatte sitt stormløp mot hjemmelaget de første 25 minuttene. 2-0 kommer etter en duellsituasjon i feltet hvor det er liv og røre og klabb og babb på en gang mens kloke og evigunge Dag banker ballen bestemt inn i venstre hjørne. 2-0 til gjestene og kampen var avgjort. ÅIF2 hadde god kontroll bakover, hvor de eneste farlige sjansene Svene fikk var når Åif2 ble for selvsikre og ikke lot ballen gjøre jobben. Til tider ble Åif2 for opptatt av å drille motstanderne enn å spille effektiv fotball. Hvilket gjorde at vi i midtfasen av første omgang sank ned på et for lavt nivå. Dokken var en konstant trussel og slet ut to backer i løpet av 90 minutter. Hvor begge backene nok lå og holdt seg fast i senga i det våte lakenet og rope på mamma når svimmelheten tilslutt utpå natta en gang ga seg. Han kom til masse flotte innlegg, som målkåte Åif spillere stod i kø for å putte. Anders F, Smurf og Martinsen hadde alle sine klare sjanser på utrolig gode innlegg fra kanten. Åif2 burde ledet med 5-6 mål etter første omgang, men pause resultatet var ”bare” 2-0.

Riis kom inn på høyre kant i andre omgang og hadde to målgivende. Den første var en noe utradisjonell heading med øvre del av ryggen i tverrliggeren som han fikk tilbake i beina, fikk lurt videre til Blokka som kriget ballen inn i mål. Blokka var svært tilfreds med å ha åpnet ÅIF2 kontoen, men spørs om han rekker avslutningsfesten da han kun står bokført med 1 kamp. Espen som også gjorde en svært god figur i back-rollen headet inn en Riis-corner i krysset. Han fintet bort forsvareren sin gikk opp på bakre stolpe og satte den kontant i nettet. Unggutten gikk bare å gliste etter denne scoringen og spilte på seg mer og mer selvtillit. For øvrig spilte han uten å bli lurt en eneste gang i fulle 90 minutter. Føre kampen ble han derimot lurt av Dokken og Smurf da han trodde at vi kun spilte 2x30 minutter i 5 divisjon. ÅIF2 dominerte og kontrollerte andre omgangen totalt og var det eneste laget på banen. Og alle tilløp til sjanse ble rolig avklarert av et svært godt Åif2 forsvar i denne kampen.

Knuseren Møller ble spart til det 60 minutt og var tent som en prince mild da han kom innpå banen.  Etter noen minutters spill på banen som sentral spiss forfølger han en tilsynelatende fortapt ball, lurer den til seg fra forsvarspilleren setter fart alene mot keeper og gjør ingen feil da han setter ballen mellom beina til keeper. Møller skulle få oppleve dobbel glede denne kvelden og gjorde sin scoring nummer to for dagen da han etter et innlegg fra vår venstre side banker ballen bak keeper. For å fortsette triumfferden byttet man igjen innpå Anders F som etter en liten pustepause og kloke korreksjoner fra trenerteamet og de eldre spillerne endelig fikk hull på byllen i denne kampen. Han hadde tydelig studert Dokken sitt bevegelsesmønster og kopierte de offensive løpene hans. Han får ballen i bakrommet og opprettholder farten mot keeper og gjør ingen feil alene med keeper. Runder keeper og triller den inn i et tomt mål til sin første for dagen. Hans andre for dagen lignet på det første hvor han igjen skjærer inn fra kant i god fart etter å ha kranglet til seg ballen fra backen og setter ballen utagbart bak keeper i lengste hjørnet.

Spielfuehrer Eliassen fikk også sitt mål denne kampen, hvor eldstebror Hougen kom på et kjempeløp fra egen halvdel snurrer bort noen Svene spillere og blir lagt ned innenfor Svenes 16 meter. Dommeren var absolutt ikke tvil og målrettet gikk Eliassen frem til straffefeltet. Iskaldt satte han straffen og kronet en god kamp med scoring. Gårsdagens kamp var slik vi forventet av Eliassen. Han kunne dog duellert og hatt flere ballvinninger enn han hadde, men hans kloke fotballhode dirigerte og satte i gang angrep på angrep for Åif2 og styrte skuta og sikkert inn til seierens trygge havn.