Åif2 tok imot Sif/Bif2 (1-1) 5-1

Postet av Åssiden IF - Fotball den 16. Sep 2006

Åif2 tok imot Sif/Bif 2 onsdag 13.september kl 18.00 til siste gresskamp på Åssiden stadion for Åif2. Åif2 hadde planer om å fortsette det gode spillet fra tidligere kampene denne høsten og ta nok en seier.

Høstlaget Åif2 var nok en gang vertskap for en ny fotballkamp i 5.divisjon. Denne onsdagen i midten av september var Sif/Bif2 gjester. Tradisjonelt sett pleier oppgjørene mot gjestene å være jevne fotballkamper hvor begge lag som regel er opptatt av å spille fotball. Sif/Bif2 består av en rekke rutinerte herremann og noen unggutter fra a-laget deres i 4.divisjon. Om Åif2 kan det jo sies at de er et formlag om dagen, om de tidligere har luktet og smakt på den søte smaken av flytsonen, har de nå tatt et godt stykke av den. Det smaker godt og etter den 9-0 sterke borteseieren mot Svene i begynnelsen av denne uka var de blide guttene på jakt etter nye 3 poeng.

Troppen til kampen var nesten lik som til sist kamp.  Eneste forandring var at ”Fiesta” Martinsen måtte stå over grunnet jobb.  BK og Knive var tilbake fra skade og gjorde troppen komplett. Det er viktig inn mot høsten å ha et skadefritt mannskap og vikarierende trener Eliassen skal i de neste to ukene jobbe med skadeforebyggende trening samt forbedre lungekapasiteten til spillerne. Han har fått overlevert treningsplanen som skal følges til punkt og prikke de neste to ukene. Når hovedtrener Aronsen kommer tilbake i begynnelsen av oktober skal Åif2 gjennom en løpstest for å sjekke at Eliassen har gjort god nok jobb.

Det var tydelig føre kampstart at guttene tok noe lett på oppgaven, smilet og stemningen satt løst. Oppvarmingen og tenningsnivået føre kampen ble for dårlig. Det var faktisk høyere temperatur i garderoben da internasjonal politikk ble diskutert mellom åif-guttene. Konklusjonen var det enkle, ”Hvorfor kan vi ikke alle bare leve i fred?”

Åif2 gikk inn mot kampen med like arbeidsoppgaver som føre de tidligere kampene denne høsten. Fokuset ble igjen å ha tempo i ballforflyttning, kvalitet i pasningene og glede ved å spille fotball. Åif2 har virkelig fått mange nye tilhengere denne høsten, med deres flotte spill. Periodevis også under gårsdagens kamp ble det spilt god fotball.  Når Åif2 lot ballen spilles på få touch mellom hverandre og samtidig forflyttet og plasserte seg klokt i forhold til hverandre var det meget bra spill. Samhandlingen og relasjonene mellom flere av spillerne i går var telepatisk og dermed kom Åif2 ofte til gode sjanser i første og andre omgang grunnet godt spill.

Åif2 startet første omgangen godt og spilte seg til flere gode muligheter spesielt etter gode relasjoner mellom Spielfuehrer Eliassen og Hoffservitør Dokken. Denne velkjente kombinasjonen fra ”Makrellen” Teigen sine trenerglansdager på Åssiden stadion er blitt høstens suksess for Åif2. Anders F er blitt omskolert til høyre kant i de siste 2 kampene og dette har tydelig vært en suksess for unggutten. På to kamper har han nå 3 mål for Åif2. Det virker som om han tilsynelatende trives godt i sin nye kantrolle, men har fremdeles noe å lære av de rutinerte spillerne på Åif2. Åif2 var det klart førende laget under hele kampen, men mot spillets gang tok Sif/Bif2 ufortjent ledelsen etter slapphet i forsvaret til Åif2. Smurf, Blokka, Hasan og Espen var 4 blide forsvarspillere i første omgang. Midtbanen bestod av Carlos, Elias og JR.  Angrepsrekka var Dokken, Dag og Anders. Åif2 burde scoret minst 5 mål i første omgang, men som tidligere denne sesongen har de slitt med å få ballen i mål. Åif2 trengte en dødballsituasjon for å få åpnet kontoen. Første cornerforsøk fra Elias i retning Blokka ble headet over, men vi satt allikevel med følelsen at ballen snart ville finne veien inn i nettmaskene til lett erotisk lek og kjærtegn mellom ballen og nettet. Etter ca 30 minutters spill foretok Åif2 et taktisk bytte og Henrik H kom inn for Cenar som stopper. På neste cornerforsøk stiger Blokka til værs og møter Spielfuehrer sin perfekte corner med pannebrasken og setter den rett i nettet til trampeklamp fra de fremmøtte ungpikene på Åssiden stadion. 1-1 og Åif2 var igjen på rett spor. Åif2 kan være fornøyd med godt spill i første omgang, men bør være noe misfornøyd med uttellingen på sjansestatistikken, kun 1-1 til pause. I pausen ble vi enig om å skru opp temperaturen på intensiteten og ikke minst fortsette med det gode spillet, men igjen øke hurtigheten og presisjonen i ballbehandling for å tilstrebe oss et endre bedre overtak.

Til forandring ble det ikke foretatt noen bytter i pausen slik Åif2 ofte har gjort og trykket ble opprettholdt og forsterket i andre omgang. Åif2 presset tyngre og fikk tvunget spillet mer og mer inn i vår retning. Sif/Bif2 ble utspilt i perioder og Åif2 kom til flere gode sjanser også i andre omgang. Hjemmelaget får presset seg til nok en ny corner og igjen stiger Blokka til værs møter ballen og header bestemt i nettet. Blokka tegnet seg for 2 scoringer denne kvelden og med tanke på at samboeren så på kampen fra tribuneplass er det ikke umulig at det ble flere scoringer denne høstkvelden på sjarmtrollet fra brøttet. 2-1 til hjemmelaget og det virker som Åif2 tilsynelatene har full kontroll på kampen. Forsøkene Bif/Sif2 har fremover blir kontrollert stoppet av forsvaret. Anders F som har en ny vår på høyre kant har spilt seg til flere sjanser fra kanten enn som sentral spiss og fikk nok en fulltreffer denne kvelden. Det hele begynner med at JR skrur et innlegg fra vår gode høyre kant, der ”Smurf” stadig vekk var frempå fremover på banen denne kampen, som blir skrudd bak forsvaret til gjestene Anders stuper frem mellom to forsvarere og setter ballen i nærmeste hjørnet utagbart for keeper. 3-1. Backene til Åif2 var gode kampen til å trykke etter for å forsterke presset fremover på banen og gi støtte til kantene. 4-1 scoringen skulle bli ”Såpa” sin første for sesongen. Henrik ”youngest” Hougen brother skulle opprettholde straffestatistikken for familien. Han kommer på et nydelig og bestemt langt løpt og blir felt innenfor 16 meteren og en god dommer for anledningen Rolf Mauritson blåser straffe til hjemmelaget. Vår faste straffetager Spielfuehrer Eliassen var akkurat byttte ut og dermed åpnet muligheten seg for ”Såpa”. Unggutten tok den lange veien fra egen 16 meter og opp til motstanderens 11 meter og la ballen til rette.

Kikket lett skrem bort på egen innbyttervenk trakk pusten dypt inn, fikk følelsen tilbake i de skjelvende beina og satte ballen i krysset, etter egen mening, til trygg og solid føring til hjemmelaget.

Dagens siste mål skulle vårt italienske alibi sørge for. Bk med sitt halvlange fotomodell hår og nylig påførte kapteinsbind på sin muskuløse overarm løp opp fra sin venstre kantrolle. Han følger nøye med når Hasan legger inn fra høyre siden, stormer mot målet, håret blafrer i vinden og ungpikene hjertene sukket høyt, kameralinsene rettet seg mot mannen som kontrollert styrer inn 5-1 til hjemmelaget. En tydelig fornøyd mann, strekker armen med det røde kapteinsbindet opp i været og feirer scoringen på et bestemt vis.

Lagbilde Åif2 med dommer Rolf Mauritzson

Bak fra venstre: Espen A, BK, HASAN; Carlos, Knusern, Yngstebror Hougen, Riis, Blokka, Anders og Spielfuehrer.

Sittende fra venstre: Smurf, Dokken, JR, Kniven, Dag, Dommer Mauritzson

Liggende: Såpa

Åif2 har hatt en svært god start på høstsesongen og vunnet 4 av 5 kamper. Har seire over Sif/Bif2 (5-1), Lier (5-4), Svene (9-0) og Nore/Uvdal (5-1) og kun tap for DBK (0-2). På høsten har Åif2 en solid målforskjell med 24- 8 på 5 kamper. Etter trenerteamet innførte sexforbud så lenge man er i flytsonen med seire virker spillerne mer konsentrerte, målrettet og har bedre kondisjon enn tidligere.