Steinberg - Åif2 6-4 (3-3)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Okt 2006

Åif2 skulle tirsdag 3.oktober kl 17.00 spille mot tabelltreer Steinberg på Steinberg stadion. Steinberg var et lag som vi på vårsesongen slo 6-1 på hjemmebane. Åif2 har vært gode i høstjakta etter poeng og hadde kun et tap og en uavgjort føre kampen mot Steinberg. Steinberg på sin side har også vært gode denne sesongen og kunne ta over 2.plassen i puljen med seier over Åif2.

Åif2 stilte med en redusert tropp til denne kampen. Levi Reiersrud skulle ikle seg keeperdrakta da vi utrolig nok ikke fikk låne keeper av a-laget. Smurf, Peter Hougen, Dokken og Carlos utgjorde forsvarsrekka.  Fiesta-Martinsen, Spielfuehrer Elias og JR utgjorde midtbanetrioen og BK, Riis og David Meyer var de tre musketerer på topp fra start i første omgang. Innbyttere var Hasan med strekkskade og Knuseren Møller.

På en regntung høstbane tok Steinberg imot Åif2 til sesongenes nest sist kamp. Det var tydelig at Steinberg tok kampen seriøst og hadde en god oppvarming, mens Åif2 derimot satset på at setevarmeren i bilene på turen opp til Steinberg gjorde sitt. Etter en dårlig oppvarming er spillet preget av en del Hawai-spill tok Steinberg tok de initiativet i kampen. De spilte seg til flere sjanser som de ikke fikk uttelling på. Hjemmelaget tok ledelsen 1-0 etter markeringssvikt og dårlig kommunikasjon i forsvarrekka. Åif2 svarer direkte på dette og spiller flere gode kombinasjoner over vår venstre side der Elias serverte flere lekre fremspill mot BK. Scoringen skulle derimot komme over vår høyre side der Riis tilslutt får ballen og legger inn foran mål der junior David Meyer stiger til værs og møter ballen føre keeper og utligner til 1-1. Åif2 er nå inne i en bedre flyt og spillet sitter noe bedre. Derimot er det Steinberg som skal gå opp til 2-1 på nok en glipp i markeringene i forsvaret. Levi hadde i hele første omgang flere gode redninger.  Åif2 spilte seg også til gode sjanser i første omgang og utlignet til 2-2 føre pause ved Martinsen. ”Fiesta” møtte ballen på en tverrsoverpasning inne i 16 meter og satte ballen nesten fra skrå vinkel ballen i tomt mål i nettaket. Etter dette går Steinberg går nok en gang opp i ledelsen 3-2. Vi utligner igjen etter fremspill av Smurf til David Meyer som alene med keeper ikke gjør noen feil og reduserer til 3-3 som også blir pauseresultat.

Andre omgangen skulle bli en høstpreget og surrete 2 omgang som var preget av et ukritisk spill fra Åif2 sin side. Åif2 havnet etter 4-3 tidlig i andre omgang og ble jagende redusering i hele andre omgang.  Åif2 utlignet til 4-4 ved Knuseren 5 minutter føre slutt. Dokken kjørte to tunneller ute på vår venstre side som legger inn der Knuseren møter og setter ballen utagbart mellom beina på keeper. Åif2 ønsket seg seier i dette oppgjøret og hadde troen på det og spilte 4-2-4 i store deler av andre omgang og slo fortrinnsvis lange baller. I stedet for å få med oss ett poeng hjem til Åssia går Steinberg mer eller mindre opp i 5-4 og tilslutt 6-4 for hjemmelaget med under 5 minutter igjen å spille.

Høstsesongens andre tap for Åif2. Vi har kun tapt to kamper denne høsten mot puljevinner DBK og tabelltoer Steinberg. Kampen mot Steinberg kunne nok vært vunnet dersom vi hadde hatt med en keeper til denne kampen. Levi stod bra i målet, men med en keeper i mål og ikke utespiller tror jeg nok det ville gått veien for Åif2.

Til lørdag er det sesongens siste kamp. Borte mot Godset 3 på gulskogen kl 12.00