Strømsgodet3 - Åif2 2-4 (1-2)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 10. Okt 2006

2006 sesongens siste kamp mot Strømsgodset 3, hvor Åif2 hadde muligheten til å spikre fast 4.plassen med en seier. Etter en fantastisk god høstsesong øynet Åif2 også muligheten til å endelig få sin etterlengtede første seier over Godset3. Nok en gang skulle Åif2 spille en kamp uten keeper og evigunge Levi Reiersrud trakk nok engang keeperdrakta over kroppen og skulle vokte Åif2 sitt revir.

Åif2 stilte med et forholdsvis godt mannskap denne lørdagen i oktober. Været var fint, kunstgresset på Gulskogen jevnt og bra og tilskuerne som samtlige var fra Åssiden blide og glade. ”Carlos” Kvennejorde uttalte i garderoben føre kampen at dersom han ikke soret i dag ville han ikke spille fotball neste sesong.

Åif2 troppen bestod av ungt og lovende, noen gamle grå og rutinerte og noen som ikke var gamle og ei heller lenger unge. De 11 som startet var  Levi Reiersrud, Smurf, Eldstebror Hougen, Eirik Friise, Kniven, Øistein Hansen, Spielfuehrer Eliassen, Peter Oland, JR, David Meyer og Carlos Kvennejorde.  Innbytterne var Hasan, Knuseren og Riis. 4-3-3 var formasjonen som skulle føre til seier og med lik innsats og engasjement som i de tidligere kampene denne høsten kunne man ane en endelig seier over Strømsgodset 3.

Åssia 2 var det førende laget og spilte seg til gode sjanser og burde tatt ledelsen ved flere anledninger, men det var Godset 3 som tok ledelsen ved ukonsentrasjon i Åif2 forsvaret der 2 godset spillere får lure seg gjennom 4 Åif2 stjerner og gir hjemmelaget ledelsen 1-0. Ante man allerede nå at godset 3 skulle ikke la Åif2 få oppleve hvordan det skulle være å slå hjemmelaget. Åif2 hadde gode sjanser ved David Meyer og ”Carlos” Kvennejorde uten å få ballen i mål. Åif2 var som sagt det klart beste laget og fikk til godt spill og utlignet endelig til 1-1 ved nettopp ”Carlos” Kvennejorde og vi kan se frem til en ny sesong med denne mannen i Åif drakta da han gjorde som han sa føre kampen. Han skjærer inn fra sin høyre ving posisjon og skal slå ett innlegg retning bakerste stolpe, men Carlos som ser keeperen er på vei ut i feltet, lar ballen med vilje gli av foten hans og ballen ruller inn utagbart bak Godset3 keeperen. Åif2 var nå det klart beste laget og når de holdt tempo i spillet holdt ikke Godset 3 følge. De slo fortrinnsvis langt opp til den gamle Åif-keeperen Stein Arne Riis som var tung, god og gjorde hverdagen litt sur for Åif2 forsvaret. Åif2 skulle derimot gå opp til en 2-1 ledelse føre pause. Åif2 kriger til seg et innkast høyt oppe på banen og Smurf instruerer unge Friise om å ta turen opp til motstanderens boks. Innkastet ender med at unge Friise får ballen på hjørnet av 16 meteren og sender i vei et skudd som skrur seg inn i nettet bak keeperen. Unge Friise uttalte til redaksjonen at han bare elsker å få ballen i denne posisjonen og at ser frem til å få ballen i denne posisjonen igjen senere og at det er nesten garantert scoring. Åif2  går til pause med 2-1 og man er kun 45 minutter unna en seier over godset 3.

I Pausen kommer de vanlige beskyldningene fra tilskuerne som holder med Åssia. Web-redaksjonen velger å ikke nevne navn, men det er 3 markante skikkelser i Åif miljøet som ved hver anledning hetser og sjikanerer Smurf på det groveste hele kampen gjennom. Dog er hans psykiske tilstand varierende, men ikke skjør som glass. Hasan kommer inn for Kniven og Riis hopper inn for Carlos.  Åif2 fortsatte presset og burde avgjort kampen tidlig i andre omgang til sin fordel men maktet ikke å få ballen inn i målet til tross for flere gode sjanser. Men på en corner skulle Åif2 øke ledelsen til 3-1. Spielfuehrer slår en corner inn fra vår høyre side som JR treffer på en svært uheldig måte, men Riis dukker opp som troll av eske og styrer inn 3-1 til gjestene. Etter dette dabber kampen ut og Åssia2 detter ned på et alt for lavt nivå og begge lag bidrar til en dårlig kamp. Knuseren Møller må ut med en ankelskade og er forespeilet ro i de neste 6 ukene og krykker i 2 av de. Kniven gjør sin første opptreden som sentral spiss. Tempoet i kampen krabber på et svært så lavt gir og ingen av lagene byr på noe stort spill. Åif2 burde vel også i denne perioden laget flere mål. Hjemmelaget går derimot opp til 3-2 15 min føre slutt og det blir litt nerve i kampen igjen. Smurf slår hodeløst en pasning som ikke traff Spielfuehrer i beina og ballen blir snappet opp, men forsvaret burde avklart etter dette. Slett forsvarsspill av gjestene og det er igjen en liten nerve i kampen. Åif2 gjør et bytte og Spielfueherer Eliassen går inn i mål for Levi og han tar styringen sentralt på midtbanen. Åif2 spiller opp til dans og Øistein Hansen setter sikkert inn 4-2 og kampen er avgjort og faktumet er at Åif2 for første gang har slått Godset 3 og sikrer en flott 4.plass til Åif2.