Årsrapport for Sesongen 2006 - Smågutt 1 – født 1992

Postet av Åssiden IF - Fotball den 25. Okt 2006

Vi startet opp i desember og i starten gjennomførte vi økter på grusbanen + 1 løpeøkt samtidig som vi var inne på  Kjøsterud en dag i uken.

Etter jul økte vi treningene med økter inne i Mjøndalshallen + treningskamper / vinterserie.  Vi var istarten hele alderstrinnet 1992 – noe som var en utfordring da mange ikke hadde – ønske / vilje / interesse til å trene såpass mye. 

I mars mnd tok så Tom Helgerud ansvar for 2 laget og vi fikk delt opp gruppene.  For kvalitetene på treningene var det helt riktig , var nok litt for sent men det viktigste var fra oss å holde hele alderstrinnet i gang i en vanskelig periode.  

Når deling var gjennomført og vi kom i gang med separerte grupper – steg kvaliteten på gjennomførelsene på treningsøktene.

I denne perioden gjennomførte vi minimum 3 til 4 økter i uka.  

Vinterhalvåret var preget av mange treningsøkter og treningskamper som hadde fokus på ”forenkling” av fotball spillet  , hvordan / hvilken  spillformasjon jeg ville at vi skulle spille , utvikling av individuelle ferdigheter + det å ”foreta” trygge / enkle valg.

Styrke / hurtighet / utholdenhetstrening har vi selvfølgelig også hatt fokus på.  Det er ikke alle i spillegruppa som virker som de har interesse i å ta ”eget” ansvar med å virkelig ville ta i nok,  noen er nok ”redde” for å bli slitne.  Dette har blitt bedre på de fleste i spillegruppa gjennom sesongen.

Ingen spillestil har noen verdi uten vilje, innsats og intensitet men det er masse treningsvillighet i spillegruppa. En stor utfordring har likevel vært for spillerne å klare å holde fokus og ansvarsfølelsen har vel ikke alltid vært den beste i forbindelse med ”egenviljen – ville ta ansvar selv ” til det som skjer på treningene.

Spillegruppa for 1 laget har bestått av 13 spillere  inkludert 2 keepere.

Dette er for få! -  Jeg ser selv om jeg føler at vi har utviklet oss den riktig veien gjennom hele sesongen er det og ikke få trent på stor bane ( med nok spillere ) var noe jeg har sett igjen i kampene i vinterserien og også gjennom kamp sesongen.

Hovedoppgaven min har vært å få spillerne til å få positive opplevelser i forhold til fotballen og ikke minst med seg selv , jeg føler at det har godt veldig fint.

Jeg har tro på at hvis man klarer å skape og gjenskape positive opplevelser vil man få en positiv utvikling av seg selv og av spillegruppa.  Positive opplevelser bygges opp ved å klare og gjenta gode prestasjoner over tid.  I lange perioder har dette fungert veldig fint.

Jeg har ønsket å utnytte de individuelle ferdighetene til spillerne til lagets beste. Vi har stort sett spilt i 4-3-3 / 4-5-1.  Jeg har ønsket (vi skulle) utnytte bakrommet hos motstanderne når det er gunstig , vi skal ha stort tempo i lengde-retningen , vi skal ”tørre” å fylle på med folk inn i ”boks” , spille oss ut gjennom bruk av backene våre , utnytte ”dødballene” + forenkle spillet gjennom trygge valg. 

Alt har ikke fungert til en hver tid, men spillegruppa har tatt  mange og riktige steg i gjennom hele sesongen.


Mye av utfordringen for videre utvikling har vært å bevisstgjøre for spillerne og være tålmodige i valgene man skal gjøre. Dette har gjennspeilet seg i treningsarbeidet også , det har vært mye fokus på ”trygge” valg + at vi har hatt en tendens til å løpe eller blitt stående og vente og stengt rommene i stede for å utnytte det. 

Videre har vi jobbet med å utvikle omstillingen (og ikke minst tempo) mellom angrep og forsvar ,  både fra angrep til forsvar og fra forsvar til angrep. Vi har blitt bedre og bedre gjennom hele sesongen på mye av dette.

Vi har hatt fine cupopplevelser (3 cup’er)  gjennom sesongen der vi har vært nære på å lykkes helt sportslig men sosialt har vi hatt kjempefine opplevelser i disse cup’ene. 

 

Stor takk til alle i foreldregruppa som har bidratt kjempefint gjennom sesongen. 

 

Vil også takke spesielt lagleder Jorun Winge og trener Egil Knudsen for et meget godt samarbeid gjennom hele sesongen

 

Dette har vært et samarbeid som er til etterfølges for andre. 

Viktig for en trener med samtalepartnere som man kan utveklse meninger med i kampens ”hete”.

 

Vi også benytte annledning til å takke Pål Hansen – Geir Andersen – Trond Haugan – Terje Gundersen – Henning Friise trenere/leder på laget under oss, gutter født 1993 -  de har virkelig bidratt og hjulpet oss til å gjennomføre en meget fin sesong. Viktig med godt samarbeidsklima på tvers av lagene.

 

Avsluttningsvis vil jeg takke alle sammen for et kjempefint år med masse gleder –

(noen tårer!) , kjempefin personlig utvikling av oss alle sammen både spillere – trenere – lagledere - foreldregruppe , føler vi har ”vokst” alle sammen.

 

Jeg mener vi har blitt et bedre fotball lag i løpet av dette året , personlig tror jeg alle sammen har hatt det en fin opplevelse av sesongen.

 

 

Vil takke for meg med dette og håper at dere alle sammen

fortsetter den fine utviklingen deres både sportslig og ikke minst med den personlig utviklingen dere alle har hatt gjennon sesongen. Siste lille tingen er at jeg håper alle  fortsetter med fotball i Åssiden.

 

 

TAKK FOR MEG

Christian


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.