Åssiden juniorlag sesongen 2006. En oppsummering.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 15. Nov 2006

Åssiden I. F.

 

Juniorlaget vårsesongen 2006.

 

Oppsummering for Åssiden juniorlag pr juni.

 

Oppkjøringen startet i desember med to treninger i uka, pluss egentrening. Fra og med januar til og med april har laget gjennomført 65 fellesøkter, i tillegg kommer egentrening og hospiteringer hos a-laget på enkelte spillere. Vi har stort sett i hele vinter og vår sett en progresjon og en utvikling i riktig retning i forhold til hva vi har ønsket å oppnå. Vi har unngått skader i stor grad, vi velger å tro at dette har med forberedelse og skadeforebyggende trening å gjør. Vi har gjennom hele vinteren trena alternativt med styrke og smidighet. Dette er noe vi har stor tro på over tid.

 

 

 

Målsettingen for juniorlaget:

 

         -Vinne fotballkampen

            -Utvikle spillere

            -Skape et godt miljø med gode holdninger og trygghet

            -skape og utvikle en identitet i vårt spill

 

Viktige stikkord her er gøy, treningskultur, lojalitet, vise respekt og dermed bli respektert. Viktig å denne sammenhengen å nevne at spillerne selv har ansvar for egen utvikling. Dette er stikkord vi har jobbet med siden starten. Vi har sett en god utvikling på disse områdene, og vi kommer til å fortsatt ha fokus på disse stikkordene hele sesongen.

 

Sportslige målsettinger for vårsesongen.

 

Vårt mål med vårsesongen var å komme blant de 4 beste og dermed kvalifisere oss til interkretsspill til høsten. Denne målsettingen klarte vi ikke. Vi har spilt 10 seriekamper. 5 seire, 2 uavgjort og 3 tap. Endte med dette på en 5. plass med 17 poeng og 19-19 i målforskjell. Og der er vi inne på vår svakhet så langt. Vi scorer for lite mål. Vi var et poeng fra vår målsetting, dvs et fattig mål unna interkretsspill. Vi har spilt to NM kamper i våres. Første runde møtte vi avdelingsvinner Strømsgodset som vi slo 3-0 en god prestasjon og et herlig resultat. Andre runde i NM var Stabæk motstander. Et meget godt lag og vi fikk se hva nivået ligger på blant de beste lagene. Det ble et 2-5 tap, skal nevnes at vi vant andre omgang 2-1, en prestasjon vi er godt fornøyd med. Hadde noen spurt undertegnede før seriestart om 17 poeng og kun 3 tap hadde holdt til kvalifisering til interkrets, så hadde svaret vært ja!

 

5. plass          10 kamper, 5 seire, 2 uavgjort, 3 tap, 19-19 mål, 17 poeng

 

 

Det er mange spillere i gruppa som trener godt. Dette ser vi resultatene av over tid. Det er mange av disse spillerne som har en meget god utvikling og gode holdninger til trening. Dette ser vi igjen i form av at det mange som nå banker på a-laget. Det er i vårsesongen 5 juniorspillere som har vært i stallen til a-laget. Ytterligere er det 2 spillere som har fått sin debut i 3. divisjon. De vil komme til å trene mer med a-laget utover høsten. Vi håper og tror

 

 

at disse kan etablere seg i a-stallen i løpet av 2006/2007. Det er også 5 spillere som har fått prøve seg for Åssiden II i 5. div.

 

 

 

Vårt spill.

 

Vi har etterstrebet en spillestil og en identitet i vårt spill. Dette har kanskje vært den største utfordringen for oss trenere. Vi har lykkes å skape en identitet i den defensive delen. Vi skal fremstå som et ”typisk Åssialag”. Dette mener vi at vi har lykkes i stor grad med. God defensiv struktur og et gjerrig og vanskelig lag å spille mot. Klare arbeidsoppgaver og klare roller med stor intensitet og arbeidsmoral. Vi har lykkes i å skape en lojalitet hos spillerne i forhold til vår stil. Her skal spillerne ha stor skryt! Ferdighetsmessig ligger vi noe bak de beste lagene i avdelingen. Vi er opptatt av hurtig ballbehandling, balltempo og gode og tydelige bevegelser. Vi er opptatt av at spillet skal gå i lengderetningen FREMOVER. Vi må innarbeide et mer tydelig spillemønster offensivt. Her har vi mye å jobbe med i fremtiden.

 

Våre prioriteringer for høsten er klare. Opprettholde og utvikle vårt defensive spill. Få et mer variert og tydelig oppspillmønster og dermed en tydeligere offensiv identitet.

 

Vi har brukt totalt 22 spillere så langt. Vi har i gjennomsnitt sluppet inn 1,9 mål pr kamp og scora i gjennomsnitt 1,9 mål pr kamp. Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av vårsesongen, vi har prestert godt og stabilt på et brukbart nivå. Vi klarte ikke vår målsetting, og kan dermed si at vi ikke var gode nok. Men har vist at vi kan nå opp med god trening og gode holdninger.

 

 

Åssiden I. F.

 

Juniorlaget høstsesongen 2006

 

Oppsummering for Åssiden juniorlag pr oktober.

 

Vi nådde ikke vårt resultatmål for vårsesongen, som var interkretsspill, og spilte i 1. div. på høstsesongen. Vi var veldig klar over at det ville gi nok av utfordringer rent sportslig.

 

Vi startet oppkjøringen 3 uker før seriestart midten av august. Vi ville utvikle samarbeidet med guttelaget og hadde fellestreninger med guttelaget i oppkjøringen av høstsesongen. Dette for å gi guttelaget gode treningsmuligheter og de beste guttespillerne en god treningsarena. Dessverre ble dette samarbeidet noe redusert utover høsten. Selv om hospiteringer med guttespillerne fortsatte.

 

Spillerne tok et godt ansvar og var godt forberedt til første seriekamp.

 

Vårt resultatmål for høsten var å vinne 1. div. Dette klarte vi dessverre ikke, Kongsberg ble for gode totalt sett og vant 1. div. fortjent. Åssiden endte på en god 2. plass.

 

2. plass  11 kamper, 7 seire, 2 uavgjort, 2 tap. 42-21 mål, 23 poeng.

 

 

 

 

 

 

Vårt spill.

 

Vi fortsatte å jobbe med våre hovedmål for sesongen (se ovenfor). Vårt utviklingsmål fra vårsesongen var å utvikle vårt offensive spill. Vi øvde mye på oppspillsvarianter og spillestil. Vi mener bestemt at vi har sett dette igjen i kampene og har vært bedre strukturert i det offensive spillet på høsten. Skal sies at det har vært noe lettere motstand i høst i forhold til

våren, naturlig nok. Men vi ser klart at det har vært en utvikling i riktig retning. Den største ”ferdigheten” i dette laget er allikevel samhold og moral, laget har gjennom hele sesongen vist at de står sammen og har vist en enorm moral og lojalitet mot hverandre og oss trenere.

 

Det er flere spillere som har tatt store steg fremmover i sin utvikling i forståelse og ferdigheter. Dette har medført at det er flere som har spilt og trent med a-laget gjennom høsten. Hele 11 spillere med junioralder har spilt A-kamper i 3. div. Samtidig har samarbeidet og hospiteringen med guttelagspillere gjort at det er hele 6 guttespillere som har spilt flere kamper på juniornivå. Totalt sett har vi benyttet 31 spiller gjennom sesongen.

 

Vi har i perioden desember – oktober gjennomført ca 170 fellesøkter. I dette ligger det 4 fellesøkter i uka, i tillegg kommer egentrening. Fra mars –oktober ligger det 4 økter inkludert kamp i uka.

 

Treningsleir. Denne gikk til Danmark, 5-9 april. En meget vellykket og flott tur, men glimrende resultater sportslig og sosialt. Viktig med tanke på trivsel og bygge et miljø med trygghet.

 

Dugnader: Bør nevnes at gutta har jobba dugnader.

-Dansegalla i Drammenshallen

-Vareopptelling Kiwi

-Vareopptelling Rema 1000

-Vasking og maling av pressehuset og Fisico.

-Vår og høstdugnad på anlegget

-Flere av spillerne har jobbet som instruktører på fotballskolen og dommere under ÅIF Cup.

 

Åssiden har her en flott gjeng spillere og personer som klubben bør ta videre vare på. Åssiden har lagt forholdene til rette med tanke på trening og kamper, vi takker for den støtten vi har fått av klubb, foreldre og andre som har støtte laget gjennom en spennende og morsom sesong.

 

 

Stor takk til: Toyota, Åssiden Trafikkskole, Engebråten transport, Bråten Rør, Normann Bilverksted, Sundsmoen varetransport, Åssiden Rør, Lilleaker Consulting as, Kiwi Åssiden, Rimi Liertoppen, Ligostua. Uten disse kunne vi ikke ha lagt opp til et så godt sportslig tilbud.

 

Ønske alle lykke til videre!

 

Åssia hilsen fra Trener og lagleder; Roger, Kenny og Åge.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.