Åssia videre i NM etter seier over Solberg

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Mar 2007

Åssiden videre i cupen etter seier over Solberg med 5-3 eeo. Seieren satt langt inn og det måtte ekstraomganger til for å kåre vinneren. Solberg ble redusert til 9 spillere i ekstraomgangene og det ble etter hvert lette for de blå/hvite.

19. Hansen (Vilhelmshaugen 45)

25. Friise, gult (21. Johannessen 80, gult)

Bretvik, kampens store spiller.

Kampens store spiller ble utvilsomt unge Theie Bretvik med sine fire mål. Hegg sørget for Åssia ledelse etter ca halvtimen og Åssia kunne gå til pause med en 1-0 ledelse. Solberg utlignet rett etter pause. Rett før slutt gikk Åssia opp til en 3-2 ledelse og de fleste trodde at seieren var sikret. Solberg ved Moen ville det annerledes og utlignet til 3-3 og ekstraomganger.

Solberg hadde på dette tidspunktet brukt alle byttene og var redusert til 10 spillere da rutinerte Thomesen måtte ut med skade. Solberg fornektet seg ikke og snakket på seg et par gule og et rødt og ble ytterligere redusert i ekstraomgangene. Dette gjorde det relativt lett for blå/hvite og hadde full kontroll i de to siste omgangene. Åssia vant til slutt en fortjent seier, selv om seieren satt noget langt inne.

Åssiden var best i banespillet og hadde det meste av trykket og spillet i denne kampen. Solberg var imidlertid farlige på kontringer og dødballer. Åssiaforsvaret var flere ganger på gyngende grunn spesielt i første del av kampen. Åssia vartet opp med flere gode angrep mens den defensive delen ikke var like bra, ikke rart kanskje med en helt ny firer bak. Åssiagutta må vise helt andre takter i egen 16mtr i de kommende kamper. Duellspillet der var ikke bra. Solberg viste gode takter med gode offensive overganger, de har en god blanding med rutinerte spiller med bla Østvold, Stryken, Thomesen og Moen`s samt fylt på med gode unge spillere.

Juniorgutta med Hegg, Bretvik og Hermansen var imidlertid en stor trussel for Solbergforsvaret i neste vært angrep.

Åssia startet denne kampen med 6 stk spiller fra egen rekrutering, totalt var det 8 stk ekte Åssiagutter som startet kampen. Dette viser at klubben er villig til å satse på egne spillere og at det har blitt og blir gjort en god jobb i klubben.

Neste kamp for Åssiden er lørdag 21. april. Da venter Konnerud på Konnerud kunstgress kl. 1500.