Solide saker og full kontroll i serieåpning.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Apr 2007

Åssia med 2-0 seier i serieåpning mot Konnerud.

På forhånd ble det forventet en jevn og tøff kamp. Det ble det ikke. Åssia var for gode i dette oppgjøret. Konnerud fremstod som usedvanlige tafatte. Åssia vant særdeles fortjent og fikk en drømmestart på årets serie. Åssiatrenerne mener dette var en av de vanskeligste bortekampene, og det er sterkt med en slik solid seier i denne kampen.

Rødt: Ingen

Det ble en jevn start på kampen. Lagene følte litt på hverandre og det virket som blå/hvit var noe nervøse. Den bakre firer var noe ustrukturert og Konnerud spilte seg til noen brukbare muligheter det første kvarteret. Den første kom etter et godt innlegg fra deres venstrekant, spissen smelte til på hel volley men skuddet gikk utenfor. Etter ca 20 minutter skapte Konnerud sin største sjanse. Et skudd fra ca 20 meter som Brekke fikk en fingertupp på ballen som gikk i stolpen. Åssia var heldige og Brekke god. Åssiaforsvaret fikk justert seg godt, samt at midtbanen fikk justert avstandene. Etter 15-20 minutter tok Åssia mer og mer over kampen. De siste 20 minuttene av første omgang var Åssia totalt overlegne. Skapte mange sjanser og dødballer på Konneruds banenhalvdel.

Alex kom innpå.
Det var to magiske minutter fra 43-44 minutt. Etter et godt press på Konnerudforsvaret vant Hagen ballen i 16 meteren. Hagen spilte glimrende fri Hegg som satt ballen kontant under keeper fra skrått hold. Sekkunder etter var Åssia- angrepet på farten igjen. Ballen smalt på innsiden av stolpen bak en sjanseløs Konnerudkeeper. Hagen var der han skal være og satte ballen i mål. En særdeles fortjent ledelse til blå/hvit etter sjanser og spill. Åssia-angrepet var en konstant trussel mot Konnerudforsvaret.

Andre omgang kontrollerte Åssia fra start til slutt. Åssia hadde flere sjanser til å øke ledelsen men ble noe ukonsentrert i avslutningen og siste pasningen.

Hagen har åpna kontoen.
Største sjansen til Konnerud var en heading fra Åssiaforsvarer som gikk like utenfor eget mål. Åssia gjennomførte en solid kamp mot en normalt sett solid hjemmelag. Åssiaforsvaret slapp ikke til Konnerud til en eneste god sjansen i andre omgang. Det var god struktur og god vilje til å jobbe på defensive overganger. Fart og styrke fremmover var en konstant trussel mot Konnerud som hadde vanskeligheter med å demme opp for Åssia-angrepet i denne kampen.

Solide saker av Åssia, kort og godt. Neste kamp er fredag 27. april kl 1900 mot cup-motstander Solberg på Solbergbanen.