En god omgang var nok til seier over Solberg.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 30. Apr 2007

Åssia møtte Solberg for andre gang på halvannen uke. Første kamp var i 1. NM kval som Blå/hvit gikk seirende ut av. Det gjorde de også denne gang.

En god omgang var nok til en grei 3-1 seier over Solberg i fredagens 3. div. kamp. Åssia var totalt dominerende i første omgang. Allerede etter det første minuttet hadde Åssia to gedigne sjanser. Både Bretvik og Hegg var alene med keeper. Unøyaktighet og mangel på rutine gjorde at de ikke fikk satt ballen i mål. Åssia forsatte å sette fart fremover og Solberg hang ikke med i det hele tatt. Åssia kunne dermed gå til pause med en solid 3-0 ledelse etter scoringa av Hagen, Tollefsen og Bretvik. En ledelse som burde ha vært det dobbelte.

Tollef og Hagen med scoring.
Etter ca 20 minutter spiller Åssia seg til corner. Hagen ble felt i det han skal gå på ballen og dommeren dømmer korrekt straffe etter å ha nølt et sekund eller to. Hagen sette straffa hardt midt i mål. Åssia forsetter å kjøre gode offensive overganger med stor fart og presisjon. Hegg blir spilt fri på høyre og sender et godt flatt innlegg. Bretvik kommer først men bommer. Bakfra kommer Tollefsen i et godt løp på bakre og har ingen problem med å sett ballen kontant i kassa. Etter 38 minutter bryter Jernberg glimrende, spiller direkte opp på Hegg som sender et glimrende innlegg, som er ferdig putta, Bretvik sender ballen i mål.

Solberg`s første og største sjansen kommer etter en klarering på corner. Solbergspilleren sender et skudd med stjernestreff fra ca 20 meter. Ballen smeller i tverrliggeren og ned, men Åssiaforsvaret får rensket unna. Åssia går til pause med en svært fortjent 3-0 ledelse.

Andre omgang kan det virke som om det er et helt nytt Solberglag som kommer på banen. De setter presset høyt og lar ikke Åssiaspillerne få så mye rom som i første omgang. Allerede etter 5 minutter får de uttelling. Moen blir holdt på et frispark og dommeren dømmer straffe. Moen setter den sikkert i kassa. Solberg forsetter og presse høyt. De vinner flere dueller og kommer først på lere andreballer. De klarer å skape noe trøbbel for Åssiaforsvaret men kommer ikke til de helt store sjansene. Åssia virker noe forøyd med resultatet men er farlige frempå på kontringer. Omgangen jevner seg ut og er jevnspilt. Solberg forsetter å slå mange baller inn i Åssiafeltet og håper på en redusering for å skape kamp igjen. Åssiaforsvaret med Brekke holder unna. Bretvik sette ballen i mål med et vakkert hodestøt men assistentdommeren vinker for offside. Før det har Hagen en gedigen sjanse når han får gå helt fritt opp og heade ballen mot mål. En fantastisk redning av Solbergkeeperen hindrer scoring. Åssia tar over siste kvarteret og produserer flere gode sjanser, blant annet et stolpeskudd av Johannessen. Åssia kontrollerer kampen inn til en grei 3-1 seier.

En god og en dårlig omgang av Åssialaget i denne kampen. Det var nok til å vinne over nabo Solberg. Åssia kan være fornøyt med første omgang, men med så mange og store sjanser bør de avgjøre kampen definitivt. Solberg gjøre et ærlig forsøk på å skape kamp. Åssia bør ikke slippe til motstanderen når man leder så klart. Men Åssiaforsvaret holder greit unna med unntak av noen få ganger. Åssia er alltid farlige på overganger og selv om Solberg var vesentlig bedre i andre omgang har Åssia de fleste og største sjansene også i andre omgang og bør drepe kampen tidligere.

Neste kamp for a-laget er 2. NM kval kamp. Den går på Gulskogen kunstgress mot Svelvik. Kl 1830 tirsdag 1. mai.