Tap med 2-4 mot Lyn NTG i NM

Postet av Åssiden IF - Fotball den 30. Apr 2007

Åssiden juniorlag spilte 1. runde i NM lørdag. Motstander var Lyn NTG. Lyn var selvfølgelig storfavoritter i denne kampen, da dette laget kanskje er topp 4-5 i Norge. Lyn leder interkretsserien i Oslo med klar margin.

Vi hadde som mål at vi skulle være med på å sette preg på denne kampen. OG det klarte vi! Lyn var selvfølgelig best og vant til slutt 4-2 helt fortjent.

Hegg (H. Knudsen 68)

Lyn åpnet som forventet med et vist trykk. Vi vet vi må utnytt offensive overganger hvis vi skulle lykkes. Og allerede etter 5 minutter lykkes vi. En god kontring og god individuell prestasjon av Hermansen som skrur ballen i motsatt kryss etter å ha løpt i fra backen til Lyn.

Et av våre fokusområder var å holde en god defensiv struktur. Det lykkes vi med i stor grad. Lyn dominerte spillet men vi lå godt med gode avstander og god struktur. Dette gjorde det vanskelig for Lyn.

Lyn får selvfølgelig uttelling, etter 23 minutter mister vi ballen mens vi er på vei frem. Lyn spiller direkte igjennom og vi klarer ikke å omstille oss fort nok. Alene med keeper gjør Lyn spissen ingen feil og det står 1-1. Bare noe minutter senere går Lyn opp i ledelsen med 2-1. Vi kommer mer med i kampen etter dette og kommer høyere på banen. Vi får en god mulighet på frispark etter at Niije lurer en Lynspiller og blir felt. Friise skrur ballen elegant opp i vinkelen og det står 2-2. Dette blir også pauseresultatet.

Andre omgang klarer vi å holde Lyn på avstand i 20 minutter. Vi har noen gode kontringer men ut over omgangen er det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Lyn dominerer, men Åssia prøver på overgangene og dødballer. Etter ca 65 minutter setter Lyn inn 3-2. Kampen vakreste scoring kommer etter ca 77 minutter. Et godt angrep med stor presisjon og timing på bevegelsene gjør at blå/hvit ikke henger med. Et godt oppspill på møtende spiss som legger igjen i støtte. Direkte gjennomspill og et meget godt løp og Lynspissen er alene med unge Carlsen i mål. Vi blir slitne og Lyn får mer og mer rom å spille i.

Lyn vinner helt fortjent, men vi gjør en god kamp. Vi holder god struktur bakover og er giftige på kontringer. Gutta legger ned en stor innsatt og viser god moral og lojalitet. Vi møter et av Norges beste juniorlag vi scorer to flotte mål og får en god opplevelse som vi skal ta med inn mot neste kamp.

NM over for denne gang men vi kan være stolte av den prestasjonen vi gjør i denne kampen.