Åssia til 1. runde i NM etter seier over Svelvik.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 30. Apr 2007

Det ble en jevn affære denne kampen. Lagene fulgte hverandre til siste slutt. Det var ingen god kamp men underholdningsverdien var god med mange mål og mange store sjanser. Ikke akkurat stort angrepsspill men snarere noe rufsete forsvarspill av begge lag. Åssia var kanskje noe skarpere enn Svelvik og vant derfor knepet fortjent.

9. Hegg

Allerede etter 5 minutter kom den første store sjansen. Svelvik med langpasning, Åssiaforsvaret misser og Svelvikspissen er igjennom. Brekke er god og redder glimrende. På påfølgende corner kontrer Åssia. Spiller direkte på Bretvik som sender et godt innlegg. Hegg er nære å sette ballen i nettet, JR er på retur og burde ha satt ballen i mål.

1-0 kommer etter 12 minutters spill. Røed er frempå etter ett laaangt innkast av Hegg. Røed får stusset og ballen sniker seg over streken. Svelvik utligner etter 24 minutter. Lang ball, stuss i bakrom og spissen er alene med Brekke. Denne gangen gjør spissen ingen feil og det står 1-1. Svelvik er litt i støtet og etter 33 minutter er spissen igjen alene igjennom. Denne gangen redder Brekke. 10 minutter før pause går igjen Åssia opp i ledelsen. Et godt innlegg av Andresen, Johannessen plukker opp retur og prikker ballen elegant i motsatt hjørne fra ca 18,5 meter til 2-1 ledelse. Bare minutter senere er Svelvik nære på. Brekke i mål misser noe på et innlegg og Svelvik header ballen i tverrligger og ut. Minutter før pause er Bretvik nær på med en stuss i stolpen.

Spillemessig er det ingen stor omgang. Men det skjer situasjoner hele tiden og lagene kommer til store målsjanser. God underholdning og spenning for de ca 75 tilskuerne.

Andre omgang er det Svelvik som vil mest og vinner flest dueller. De får satt et trykk på Åssiaforsvaret. Åssia har problem med å holde ballen i laget og mister ballen alt for ofte. Etter ca en time spill får Svelvik en trippelsjanse. Mye klabb og babb i 16 meteren. Svelvik kommer til 3 god avslutninger men Åssiaforsvaret får blokkert alle gangene. Åssia er imidlertid farlige på kontringer og har flere gode muligheter til å avgjøre kampen. Svelvik forsetter å kjempe godt og får belønning på overtid. Frispark som lempes inn rett foran mål. Jernberg er først på ballen men stusser den feil vei, over Brekke i mål og inn i mål. Dermed duket for ekstraomganger.

Kan se ut som om noe av lufta er i ferd med å gå ut av Svelvik. Åssia er klart best i første ekstraomgang og Røed gir Åssia ledelsen med et lurt skudd i hjørnet. Noe ut i andre ekstraomgang øker Hegg ledelsen til 4-2 med et vakkert hodestøt etter godt angrep og fint innlegg av Meheren. Svelvik svarer imidlertid direkte med scoring sekkunder etter 4-2 og reduserer til 4-3, dermed er det kamp igjen. Begge lag har muligheter til scoring men Åssia holder unna og er klare for 1. runde i NM.

Mange situasjoner og mange sjanser og mål er god underholdning, men ingen av trenerne kan vel ikke akkurat være fornøyd med prestasjoner og spill i denne kampen. Men god underholdning var det og det viktigste Åssia vant og er klare for NM.