Unødvendig tap mot IBK

Postet av Åssiden IF - Fotball den 7. Mai 2007

Det ble en ikke alt for god kamp denne lørdagen. God underholdning igjen for publikum med mange mål og mange sjanser. Spillet derimot var av det varierende slaget. Alt for mange lettkjøpte mål, begge veier. Åssia tapte på avgjørende feil i avgjørende faser i kampen. Med en dårlig start og en dårlig avslutning gå Åssia bort denne seieren. IBK kunne ta med seg 3 poeng til Årbogen etter 4-3 seier. Et unødvendig tap av Åssia.

Til tross for to fra Mehren og en fra Røed i nettet ble det tap med 3-4 mot IBK.

7. Røed

Alt lå til rette for en fin dag og en god kamp på Gulskogen kunstgress. Den harde kjerne var samlet ved brakkeveggen i ly for en noe sur vind i sola.

Kommentarene satt løst og stemningen var god.

Åssia fikk en verst mulig start på kampen. Passivt duellspill og dårlige avklareringer lå forholdene til rette for IBK på en corner. Unge Elvekrok kunne lett sette inn en 1-0 ledelse til de gule og blå. IBK var i føringen både i resultat og i spillet. Det skulle gå 17 minutter før Åssia kom til sin første sjanse. Godt spill, ga en retur som Svorkmo fyrte på. Nære scoring av Svorkmo. Tre minutter senere var IBK forsvaret gavmilde. Stopperen misser totalt på en lang ball i bakrom. Bretvik presser etter og en miss av stopperen og Bretvik er alene mot keeper, men avslutningen var ikke god nok.

Åssia skulle få utligningen på en noe merkelig måte. Langt innkast fra Hegg. Den kortklipte Røed får et par hårstrå på ballen og den spretter i mål. Det står 1-1 etter halve omgangen. IBK er noe bedre i første omgang. Ti minutter før pause får IBK et frispark midt inn på Åssias banehalvdel. Et ikke alt for godt slått frispark, blir stusset utagbart i tverrligger og inn. Markeringen og duellkraften var også her nesten fraværende i boksen, selv om det var en finfin scoring.

Første omgang ender med en 2-1 ledelse til IBK, helt ok da IBK var noe bedre i denne omgangen.

Åssia starter best i andre omgang. Får satt IBK under press og etter 54 minutter får blå/hvit uttelling. En god corner som havner på bakre stolpe. Etter en gedigen dobbelsjanse. Der er Jernberg og header inn foran mål. Mehren har ingen problem med å sette hodet til og utligningen er et faktum. Nå er Åssia det førende laget. Ledermålet kommer i det 67. minutt. Mehren er nok en gang frempå etter et godt angrep. Tollefsen med godt innlegg og Mehren bredsider ballen i mål. Åssia forsetter å kjøre kampen og ser ut til å ha full kontroll, har flere gode muligheter til å avgjøre denne kampen til sin fordel. Men IBK gir ikke opp og setter inn en sluttspurt. Samtidig som Åssia slipper seg ned og blir presset tilbake. IBK får betaling for innsatsen. IBK utligner til 3-3 etter 82 minutter. Dette etter en stor sjanse til Åssia som kunne ha avgjort kampen. Den mørke Chris får stå helt alene i 5 meteren og har ingen problem med å sette ballen i mål med luggen. IBK kjører på og får betaling igjen. Sjølie lar seg ikke be to ganger. Dårlig defensiv jobb av Åssia og et godt innlegg blir ekspedert i mål. Helt umarkert igjen.

Det er to brukbare 3. divisjonslag som møttes. Spillet varierte i kvalitet og det var ikke en veldig god kamp selv om det ble mange mål og mange sjanser. Ingen av lagene kan være fornøyd med å slippe til motstanderen så lett. Åssia har nå sluppet inn 7 mål på to kamper (inkludert ekstraomganger i cupen). Dette er for mye. Duellspillet og markeringen i boksen er ikke god nok. Stopperne blir for lett dratt vekk fra målet og åpner for motstander rett foran mål. Man spiller om ballen og da må de være der ballen detter ned foran mål. Spillerne blir for opptatt av ballen og glemmer posisjon og markering. Den defensive jobben slurves for mye med både i midtleddet og bakleddet. Dette bør rettes opp til neste kampene. Det positive er at Åssia spiller til tider god fotball og skaper mange sjanser til å avgjøre kampen. Når man scorer 3 mål bør det bli poeng.

PS! Dagen sitat: Eliassen om Tollefsen: "Tollef spiller Youtube fotball" når Tollef trikset tre ganger nede ved cornerflagget i kampen.