Serieåpning med 8-2 seier til G13 mot Spa/Bra !

Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Mai 2007

Til tross for et godt resultat så var det noe "rustent" over laget spesielt i starten av kampen.

Etter en pause preget av stundens alvor, virket det som om det var et annet Åssiden lag vi så på banen i andre omgang.

Kampfakta:

Åssiden - Spa/Bra 8 - 2     ( 3 - 2 )

Mål: 0-1 Spa/Bra 14min, 1-1 16min Espen, 1-2 Spa/Bra 17min, 2-2 26min Alen, 3-2 27min Adis, 4-2 38min Hasan, 5-2 55min Hasan, 6-2 60min Alen, 7-2 64min Alen, 8-2 68min Hasan

Gult kort: Alen

Laget: Markus Noddeland Dyrnes, Adis Muratovic, Alen Osmanovic, Espen Korsbøen, Fredrik Kåsin, Hasan Ali Karagøz, henrik Lislelid, Kristian Klev Hansen, Kristoffer Solli, Martin Quist, nicolai Aasgaard, Per Kristian Mikaelsen Enger, Simen Bekkelund, Thomas W.Gundersen(kaptein) & Thomas Gulbrandsen.

1 omgang

Så var seriestart et faktum, grunnet problemer med egen bane hadde vi fått byttet bane med motstanderne fra Spa/Bra slik at Stoppen gress var arena for dagens kamp. Strategien for dagen var å være først på ball og holde agressiviteten oppe, mao løpe og være aktive. Kampen starter som så mange av våre treningskamper noe famlende, mye dårlige avklaringer, passninger som ikke sitter og innsats langt under pari. Vi slipper motstanderne inn i kampen og gir de sjanser som de takker for, det hele ender med en baklengs etter 14minutter etter at vi ikke er besluttsome nok i de bakre rekker. Vi ønsker å vise at dette ikke er godt nok og allerede 2 minutter etter får Espen kranglet ballen i mål og 1-1 er et faktum. Men vi er inne i en fase av kampen hvor vi spiller "dårlig" og vi lar en Spa/Bra spiller gå fra egen halvdel opp å score uten at vi klarer å takle spilleren. Spesielt bakover og på midten var det noe slap til tider i denne 1omgangen.

Noe måtte gjøres og Alen kom inn på venstre siden og ble umiddelbart en trussel, vi begynner å skape mer fremover på banen og etter 26min er Alen frempå og stjeler ballen så å si fra keeper og setter den sikkert i mål 2-2. Adis kommer inn på banen som et friskt pust, han er energisk og et uromoment for motstanderne våre noe som han takker for med å gi oss ledelsen i kampen etter 27min 3-2. Det blir gjort en del bytter på slutten og Hasan kommer også innpå, som sagt begynner spillet å sette seg i slutten av denne omgangen. Vi skaper en del på sidene men er ikke kontante nok foran kassa, her kan og må vi bli tøffere.

Oppsummering i pausen er at dette er ikke godt nok til tross for 3-2 ledelse, vi bruker over et kvarter før vi begynner å fungere. Vi går ikke i dueller men lar motstanderne gjøre som de vil til tider, aggressiviteten må heves betraktelig i andre omgang ble både spillere som trenere enige om.

2 Omgang

Andre omgang åpner langt friskere enn 1 omgangen dette til tross for at vi har vinden mot oss, allerede etter 3min av andre omgang får vi lønn for strevet da Hasan tråkler seg gjennom og setter ballen kontant i nota med "venstre" benet ! Vi skaper mye mer muligheter og bruker bredden flott og det er mange fine kombinasjoner i oppspillene som varmer et trenerhjerte på siden, Gundersen er tydelig tilfreds med det han ser kontra omgangen tidligere og smiler fornøyd !

Etter ytterligere bytter i andre omgang fikk vi se et lag som fungerte meget godt sammen, det produseres sjanser i fleng og Hasan er der igjen etter ca.20 min av andre omgangen. Spillet hardner noe til og Alen pådrar seg et gult kort etter en takling som i seg selv ikke var så stygg men han slenger med leppa og får nok som fortjent ! Spa/Bra er i ferd med å gå noe opp i liminga noe vi utnytter til fulle, Alen scorer igjen etter 25 & 29 minutter samt Hasan fastsetter sluttresultatet til 8-2 etter 33minutter i andre omgang.

Konklusjon

Laget åpner meget svakt og vi gir bort 2 scoringer, første omgangen viser mye usikkerhet og lite besluttsomhet i perioder. Vi skaper en del fremover uten at vi er gode nok på avsluttningene, bakover er vi til tider veldig på "hæla". Når spillere med litt mer "guts" kom inn på banen så endret innsats og spill seg, det virker som om disse gutta klarte å snu litt av trenden blant en del av de andre gutta. Andre omgangen bød på mye bra som kommentert, spesielt ser vi når motstanderne har løpt fra seg da er vi gode og får som fortjent. Vi har enda mye å gå på til tross for såpass stor seier, vi sløser bort en del muligheter og burde kanskje hatt flere mål. Vi ser klare lagsammensettinger som fungerer meget bra noe som er gledelig, dette lover godt for fortsettelsen er konklusjonen fra trenerteamet som var rimelig fornøyd med kampforløpet.

All ære også til alle supporterne som stilte mannsterke opp og heiet laget frem til seier på denne noe kjølige dagen på Stoppen. For noen så tror jeg ikke været spilte noen rolle da innlevelsen i kampen var stor og gjorde nok at "blodet bruste" litt innimellom.