Fortjent tap for juniorlaget i serieåpningen.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 9. Mai 2007

På grunn av baneforhold og diverse har vi fått to kamper utsatt før denne kampen mot Konnerud. Vi har på grunn av dette kun spilt en kamp på fire uker. Så vi var litt spent på hvordan dette ville slå ut i denne kampen.

Ingen god kamp for Åssia og kaptein Friise.

Det slo ikke akkurat heldig ut og det ble et 3-5 tap mot Konnerud.

20. Bretvik

Åssia startet godt og satte Konnerud umiddelbart under press. Allerede etter 10 minutter tok Åssia ledelsen. Før dette hadde Åssia flere gode muligheter til å sette ballen i mål. Åssia forsatte å presse Konnerud og hadde full kontroll. Etter ca 20 minutter jevner kampen seg ut og Konnerud kommer høyere på banen. Kunne se ut som om den gode starten hadde kostet for mye krefter. Vi taper for mange dueller og Konnerud kommer ut av disse med ball. Vi slurver for mye med ball og mister den for fort og på steder vi ikke bør miste den. Dette gir Konnerud mulighet til å utfordre vårt forsvar. Vi har dårlige forflytninger defensivt og får ikke godt nok press på ballfører. Etter ca 22 minutter får Konnerud fritt spillerom på midten. Direkte ut på kant som får stå helt upresset. Samtidig blir forsvaret stående og invitere Konnerud til direkte gjennombrudd. De lar seg ikke be to ganger og de er alene med keeper og 1-1. Konnerud er helt klart det førende laget nå. Vi forsetter å miste ballen for lett og det blir for mange lange baller uten adresse. Etter halvtimen får Konnerud fritt spillerom på vår venstre kant. Et godt innlegg blir lekkert ekspedert i mål. Passivt spill både på kanten og i boksen.

Åssiden starter bra i andre omgang, men det er Konnerud som scorer først. Igjen kommer de frem på høyre kanten. Et relativt ufarlig innlegg som uheldige Carlsen får slått i eget mål og Konnerud leder 3-1. Åssia tar tak i kampen og har en god periode. Bare minutter etter setter Bretvik inn reduseringen til 3-2. Åssia kjører på og setter Konnerud under stort press og jager utlikningen. Konnerud er freske på kontringer og i det 64 minutt øker de i stedet til 4-2 etter nok en svik defensivt. Langt gjennomspill mellom stopper og back. Vi er feilposisjonert og faller ikke når vi skal, dette gir Konneruds raske kantspiller fritt fram mot mål. Vi forsetter imidlertid og satser fremover og får nok en redusering til 4-3 ved friskpark av Friise. Det er igjen ca 10 minutter og vi øyner muligheten til poeng. Det blir effektivt stoppet av Konnerud som kontrer nærmest direkte fra avspark og fastsetter resultatet til 5-3 til hjemmelaget.

Dette er en av de dårligste kampene for året. Det er for mange som ikke er på samtidig. Vi er for slurvete i den defensive delen. Samtidig som vi ikke har gode nok bevegelser offensivt, dette er med på å gjøre pasningspillet dårlig. Vi taper for mange dueller som motstanderen kommer ut av med ball. Dermed blir vi presset bakover. Vi lider av at vi ikke har fått mange nok gode treninger og at det er for lenge siden vi har spilt kamp, men dette skal ikke være noen unnskyldning. Vi er rett og slett for dårlige i faser av kampen som er avgjørende. Når vi jobber oss inn i kampen og er i ferd med å ta over slipper vi inn alt for lette mål nesten ut av ingen ting i gode perioder. Der må vi bli bedre skal vi vinne kamper. Vi taper fortjent og har fått en dårlig start på sesongen, men vi skal jobbe hardt og vi skal bli bedre!