Gamlegutta i media.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 9. Mai 2007

Tar i et tak hver dag

Fotball er ikke bare fotball. For 10-12 spreke pensjonister på Åssiden er det også 1500 dugnadstimer i året.

Artikkel fra papiravisen Drammens Tidende

SKYVEDØR. Erik Eriksen (67) (t.v.). og Jan Erik Kristiansen (66) fikk det travelt da damegruppen ved Åssiden IF sponset klubben med nye skyvedører. For det er dugnadsgjengen i Eldres Avdeling som står for monteringen.

 

For karene i Eldres Avdeling i Åssiden IF er fotball og klubben selve livet. De har hverken barn eller barnebarn som spiller for klubben. Likevel møter de opp hver eneste dag for å gjøre en frivillig innsats for å få hjulene til å gå rundt.
Klokken 1100 er syv av dem allerede i gang med dagens arbeid. I går var det nye skyvedører som skulle opp, forøvrig sponset av klubbens damegruppe. At det kommer noen fra Drammens Tidende som gjerne vil snakke med dem, har karene egentlig ikke tid til å bry seg om.
Det bæres og sages. Spikres og måles. Så får klubbentusiast Jan Erik Kristiansen til slutt lokket resten av gjengen til å sette seg i fem minutter. Lokkemiddelet er selvsagt kaffe og kaker. Og litt sjokolade for dem som liker søtt.

BETALER FOR GLEDEN. Alle snakker de varmt om hverandre. Men ingen liker å skryte av seg selv. Hvorfor de tropper mannsterke opp på klubbhuset hver eneste dag er de derimot veldig enige om.
-Vi ser på det som en måte å betale tilbake noe av den gleden klubben har gitt oss opp igjennom årene, forteller Jon Bunæs (72).
Ivar Jansen, som forøvrig fylte 76 år i går, Hans Jørgen Jørgensen (77), som er eneste gjenlevende spiller som var med på åpningskampen på banen i 1949, og Knut Kvam (74) har alle jobbet hardt for klubben helt siden krigens dager endelig var over. Resten av gjengen har kommet til etter hvert.
-Det er en flott gjeng det her. Vi er alle kamerater etter mange, mange år sammen, sier Kristiansen.

DRIVKRAFTEN. Han legger til at det er tidligere spiller for Åssiden og Strømsgodset, Erik Jørgen Eriksen (67), som er den egentlige drivkraften bak dugnadsgjengen.
-Det er han som setter i gang all dugnaden og er primus motor for oss, mener han.
Eriksen selv smiler og forteller at det er denne gjengen som sto for innsatsen da den nye fotballbingen ble bygd i 2005. De la ned rundt 510 dugnadstimer i prosjektet.
-Det kommer selvsagt i tillegg til de timene vi bruker her resten av året, forklarer Eriksen.
Så er det nok prat. Nå skal det jobbes, og ingen er uvillige. Alle syv spretter opp og setter i gang med dagens innsats.
-Men du må huske å nevne Tor Lønning da. Han er på sykehuset i Tønsberg for å ta røntgen i dag, men ellers er han her hver eneste dag, husker Kristiansen å skyte inn.
De er ikke gjerrige på rosende ord om hverandre i denne gjengen
.

 

DUGNADSGJENGEN. Flere av karene i Eldres Avdeling i Åssiden IF jobber frivillig for klubben hver eneste dag. Her ser vi John Erik Moen (67) (f.v), Jon Bunæs (72), Jan Erik Kristiansen (66), Knut Kvam (74), Hans Jørgen Jørgensen (77) og Ivar Jansen (76)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.