Åssiden tap mot ungt SIF II

Postet av Åssiden IF - Fotball den 15. Mai 2007

Det ble ingen god dag for Åssia. Et ungt og meget godt SIF II lag tok en relativt fortjent seier over et Åssia som ikke klarte å etablere et godt offensivt spill. SIF II tok ledelsen etter 16 minutter ved Knudsen, samme mann økte ledelsen 5 minutter før pause til 2-0. Begge lag skapte store sjanser men SIF holdt unna og vant til slutt 2-0 i en kamp med høyt tempo. Åssia hadde mer en nok sjanser til å sett ballen i mål. I slike kamper er det særdeles viktig å score på sjansene skal man få med seg poeng.

9. Hegg

Åssia hadde en god mulighet til å ta poeng i denne kampen. SIF II stilte med et ungt lag men skulle vise seg å være meget gode.

Kampen startet i høyt tempo. De unge SIF spillerne skulle vise seg å ha et godt utviklet pasningspill. Gode ferdigheter og et høyt balltempo. Åssia var med og skapte flere gode muligheter de første 10-12 minuttene, sjanser som bør og må settes skal man vinne kamper. SIF forsatte sitt raske pasningspill og fant rom både på kantene og i mellomrom og fikk utfordret Åssiaforsvaret flere ganger. Etter 16 minutter hang ikke Åssiaspillerne med. Et godt angrep som startet helt bakfra. Oppspill på kantspiller som vender innover og utfordrer forsvaret direkte. Et godt løp fra spissen og en lekker stikkpasning så var spissen alene med Brekke i mål, 1-0 til SIF. Åssiaforsvaret hang rett og slett ikke med, dårlig press ga SIF spillerne for lett tilgang. Åssia var med i kampen, men SIF fikk mer og mer rom på midten og i mellomrom. For store avstander i Åssialaget og for dårlige returløp av enkelte ga muligheter for SIF å utfordre forsvaret. SIF presset Åssia høyt med tre fremme, dette gjorde det vanskelig for Åssia å få til det offensive spillet. SIF kontrollerte etter hvert greit og fem minutter før slutt kunne unge Knudsen igjen sette ballen i mål. Nesten samme situasjon som den første scoringa. Oppspill på kant som spiller direkte opp på spiss som elegant og alt for lett vender stopper Jernberg vekk og alene med Brekke igjen og 2-0.

Ingen god omgang av Åssiagutta men skaper nok store sjanser til å score mål. Dårlig kommunikasjon og dårlige bevegelse gjør at pasningspillet blir for unøyaktig og tregt. Dette gjør det lettere for SIF å organisere seg defensivt. SIF går til pause med en 2-0 ledelse.

Andre omgang var jevnspilt de første 25 minuttene. Ingen av lagene produserte særlig med sjanser. Åssia sliter med å få rytme og flyt i sitt spill. Tempoet er høyt og begge lag får gode muligheter til overganger. SIF utnytter de best med fart og presisjon. Utover omgangen satser Åssia mer og mer fremover og dette gir store rom for SIF. De er nære på et par ganger. Åssia får presset SIF noe bakover og skaper nok sjanser til å sette både to og tre i mål men det vil seg ikke.

SIF vinner fortjent totalt sett. Men Åssia skaper så mange sjanser at de bør sette noen av disse. SIF vinner fordi de er tydeligere i sitt spill, de har større tempo både i beina og i pasningspillet. Spillerne er klar over hva de skal gjøre og gjøre dette, Åssia sliter med å få ting på plass i sitt spill og dermed blir tempo og presisjon for dårlig. Samt at de individuelle ferdighetene ikke er gode nok foran begge målene.

Det har vist seg at man får ingen ting gratis i denne avdelingen. Alle må jobbe hardt og godt skal vi ta poeng og ikke bare noen, det har de siste to kampene vist. Dette bør laget ta med seg og jobbe videre med. Neste kamp for Åssia er mot Stabæk i NM til søndag 20. mai kl 1800. Da på et flunkende nytt kunstgressteppe.