Åssia tapte for Stabæk

Postet av Åssiden IF - Fotball den 23. Mai 2007

Den nye kunstgressmatta på stadion ble ferdig kl 12.00, 6 timer føre cupoppgjøret mot Stabæk. 6 timer seinere var tribunen fylt opp av blå-kledde supportere, riktignok i Stabæk sine farger, men atmosfæren, solskinnet og 1. runde i NM var rammen for de neste 90 minuttene med fotball. Blokka/Siggen mot Nannskog/Pall Gunnarsson var duellen Åssia måtte gå seirende utav skulle ÅIF ha sjansen til å forlenge cupeventyret og dermed detonere årets første cupbombe.

ÅIF skulle bidra med sin del i og gjøre dette til en fotballkamp mellom to lag som spiller fotball, ved å spille i sin vante 4-3-3 formasjon i stedet for å ligge bakpå og demme opp mot Stabæk for å satse på og holde nullen lengst mulig. Stabæk på sin side stilte med et såkalt ”toppet” og uforandret lag etter møte mot Odd i sist tippeligakamp. All honnør til Stabæk som brukte et så godt og erfarent lag i kampen mot Åssia. Dette viser at Stabæk for det første ikke tok lett på å møte dagens Åssia helter og for det andre at de ønsket å bidra med å skape en fantastisk fotballkamp og ikke minst cupopplevelse for Åssia sine spillere og trofaste tilskuere. Dette vil garantert bli et av årets høydepunkt på Åssiden Stadion.

ÅIF 4-3-3

Stian Brekke

Espen Andresen, Sigbjørn Røneid, Jørgen Holm (k) Peter Oland

Thomas Tolleffsen, Jon Rene Johannesen, Anders Mehren

Thomas Røed (Bertvik 35), Morten Hagen, Christopher O. Hegg (Hermansen 70)

Stabæk 4-4-2

Jon Knudsen

Tom Stenvoll, Pontus Segerstrom, Morten Skjønsberg Bjørnar Holmevik

Christian Keller, Henning Hauer, Tchoyi, Alanzihno

Veigar Pall Gunnarsson, Daniel Nannskog

1.omgang

Stabæk kom ikke overraskende for noen best i gang og satte seg tydelig uhøflig nok i respekt, som gjestende lag på den splitter nye Åssiden stadion allerede etter 3 minutter med et frispark fra ca 25 meter som Pall Gunnarsson skøyt over. Stabæk hadde høyt tempo fra kampstart og trykket Åssia tydelig bakover og satte stor fart fremover på banen de første minuttene. De skulle allerede etter 10 min få sin første utløsning for dagen med 1-0 med Stenvoll. Målet kom etter rot i Åssia forsvaret der Pall Gunnarsson skyter i tverrliggern fra 5 meter etter innlegg fra Nannskog og Stenvoll banker inn returen bak Brekke. Åssia fortsetter sitt spill og holder ballen langs bakken og kriger seg til en corner etter et langt innkast av Åssia spilleren som Stabæk fansen la sin elsk på under kampen for skovalget, nemmelig Playboyen Hegg. Hegg for anledningen i de gule skoene som gjorde at Stabæk-fansen trykket øyeblikkelig unggutten til sitt bryst og forærte han sangen ”Diggelo-Diggelei” og sang og hoppet så tribunen på Åssia nesten knakk sammen i første omgang. På avklaringen av ovenfor nevnte corner smeller JR ivei et skudd og med et blå-hvitt øye kunne man ønsket den en bedre skjebne, men fremdeles gjestene i føringen. Stabæk satte stor fart i midtbaneleddet og ble ledet an av Tchoyi og Alanzihno som hadde stor fart og blendende teknikk og kombinerte klokt med super-duoen Nannskog/Pall Gunnarsson. 2-0 skulle derimot Keller sette inn for Stabæk etter 14minutter hvor Åssia var i en god periode med tendenser til spill langs bakken. Stabæk kjørte høyt tempo den første halvtimen og Åif slet med å holde følge. Stenvoll satte sitt andre for dagen og dermed 0-3 etter 19 minutter. Etter dette kommer Åssia ”mer med” i kampen, Hegg kommer seg fri på høyre kant og setter fart fremover og det hele ender med at Knudsen må avverge ett Hegg skudd fra ca 12 meter. Etter 35 minutter må dessverre spillende trener Thomas Røed forlate banen etter en skade i leggen og inn kommer unge og lovende Matts Theie Bretvik på venstre kant. Det er enveiskjøring mot Åssia sitt mål og stopper-duoen Siggen/Blokka demmer godt opp for Stabæk sin super-duo. Pal Gunnarsson skulle derimot sette inn sitt første for dagen og dermed 4-0 til Stabæk 1 minutt føre pause. Stabæk fikk frispark på 18meter som Nannskog smeller i krysstverrliggeren og Åssia aldri får klarert hvorpå Pall Gunnarsson dukker opp og uforhindret kan sette ballen enkelt i mål og lagene til pause med 4-0 til gjestene. Gjestene gikk ikke direkte ufortjent til pause med 4-0 etter en underholdene omgang der Stabæk hadde klart mest av banespillet og spilte med stort tempo i forhold til normalt 3 divisjonsnivå.

I pausen var stemningen upåklagelig da favorittsangen til Thomas Tolleffsen runget ut av høytaleranlegget og gledet dagens ca 800 fremmøte fotballvenner, med ”Kongen av Campingplassen”. Godsangen til Thomas Tollefsen fikk frem smilet hos alle de fremmøte og godværet fortsatte også utover i andre omgang. Wieneren kom innpå fra start av 2.omgang da Brekke måtte hvile kroppen sin hvilket gav unggutten sjansen mellom stengene.

I begynnelsen av andre omgang var tempoet til Stabæk noe roligere og lot Åssia komme noe mer ”med” i kampen, Åssia forsvarer seg bra og forsøker ærlig å spille sitt spill og setter opp kjente situasjoner/roller og er gode de første 10 minuttene av 2 omgang. Så etter 57 minutter skulle hjemmelaget endelig få sitt første og eneste mål for dagen. Dagens blideste ÅIF gutt ble tidligere nevnte Thomas Tollefsen som dukket på bakre stolpe og headet sikkert inn i lengste hjørnet fra ca 5 meter. Spillet faller noe ned i tempo, men Stabæk har likevel full kontroll da luften begynner å gå ut av Åssia-gutta.

Tilskuerne begynte og lure på hvor Nannskog hadde gjort av seg, men han skulle snart starte et show som alene var verdt inngangspengene. Først gjør Stabæk sin innbytter Kamara 5-1 til gjestene hvor han enkelt fra kloss hold lett bredsider inn ballen, etter rot i Åssiaforsvaret. Åssia gjør sitt 3 innbytte for dagen og den krampeplagede Peter Oland trodde han skulle få hvile, men en annen unggutt Chris ”Gylna Sko” Hegg gikk ut og unge lovende Alexander Hermansen kom inn.

Så skulle Goalshow Nannskog starte! Nannskog skulle score de 4 siste målene i kampen. Det begynner i det 76 minutt hvor han sikkert ekspederer straffesparket etter at Stenvoll ble lagt i bakken og korrekt straffespark ble idømt, 6-1. Kun 3 minutter senere hamrer Nannskog ballen inn i nota bak Wieneren og 7-1 til bortelaget i det 81 spilleminutt fullfører han sitt ”ekte Hat-Trick” hvor han snapper ballen fra Åssiaforsvaret og scorer sikkert fra kloss hold. Dagens siste scoring og Nannskog sitt 4 for dagen skulle kommer i det 85 minutt hvor han med hodet smeller inn et perfekt innlegg og fastsetter resultatet til 9-1 til gjestene.

Dagens ÅIF-gutt ble storsjarmøren Thomas Tolleffsen som fikk et gavekort på 1000,- kr fra dagens kampsponsor, Torshov Bilrekvisita. Undertegnede tror at Tolleffsen sin bil snart vil bli utstyrt med to stk 1000-metere i grillen og de at siste slantene blir brukt på noen Wunderbaum for å gå bilen den rette duften og atmosfæren!

Uansett nederlag og cupexit til tross så var dette var en positiv opplevelse for alle dagens ÅIFere på og utenfor banen. Åssia har fått et fantastisk flott nytt stadionanlegg som på første bruksdag var stedet for 1.runde NM mellom ÅIF og Stabæk. I fremtiden håper vi at Stadion igjen senere ved flere anledninger kan bli fylt av like mange mennesker og at bruken vil utvikle Åssiden I.F som klubb der unge spillere får gode treningsforhold og kan utvikles til kanskje å bli morgendagens Nannskog eller andre nasjonale og internasjonale fotballhelter.

Dagens sitat er fra tidligere ÅIF trener-legende Pål Berg om Jørgen ”Blokka” Holm etter at Alanzihno har slått flere gode innlegg retning Pall-Gunnarssoon/Nannskog. ”Flott legg men ene stopperen er jo 196”