Lett seier for a-laget.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 29. Mai 2007

Åssia hadde ingen problem med et tamt Svelviklag fredag kveld. En lett 5-0 seier ga en fin innledning til Pinsehelga. Kampen ble aldri spennende, allerede etter et par minutter ga Hagen Åssia ledelsen på straffe. Et glimrende gjennomspill fra Hegg og Bretvik var igjennom. Keeper feller unge Bretvik og Hagen scorer på straffe. Åssia så seg aldri tilbake og dominerte stort resten av kampen. Svelvik på sin side produserte ikke hva vi kan kalle en real sjanse.

Åssia kom fra to tap i serien før denne kampen. Vi husker også cup-kampen mot Svelvik da de skapte store problemer for Åssia. Åssia skal være bedre enn Svelvik men hadde regnet med mye større motstand fra de sorte og hvite.

Svelvik - Åssiden    0-5 (0-3)

0-1    2 min Hagen str

0-2    21 min Andresen

0-3    28 min Bretvik

0-4    56 min Mehren

0-5    81 min Syvertsen

Åssiden: Brekke-Røneid, Jernberg, Holm, Andresen-Tollefsen, Johannessen, Mehren (Syvertsen)-Theie Bretvik (Hansen), Hagen, Hegg (Vilhelmshaugen).

Åssia tok en tidlig ledelse på straffe etter at Bretvik hadde blitt felt av keeper. Hagen var sikker fra straffemerket som vanlig. Svelvik var noe med i kampen de første ti minuttene. Åssia dominerte mer og mer utover omgangen og skapte mange sjanser og muligheter. Det skulle et frispark til før den andre satt i nota. Lure Andresen lurer seg inn i returrommet. Frisparket ved 16 meteren fra siden legges rett ut til Andresen. En touch og pang i nota fra høyrebacken Andresen. Bretvik følger opp med et glimrende utført langskudd som fyker i vinkelen. Åssia dominerer resten av omgangen og kunne fort ha lagt på ett par til.

Andre omgang er bortelaget forsatt like overlegne, De skrur ned tempoet men kontrollerer alt. Skaper mange sjanser og Mehren setter inn den fjerde på et lurt skudd som sniker seg inn i hjørnet. Innbytter Syvertsen fastsetter resultatet til 5-0 med et glimrende gjennomløp og feiler ikke alene med keeper. Unge Hansen får sjansen siste 15 minuttene og burde ha scora på en av to store sjanser, Åssia var næremer det dobble enn Svelvik var redusering. En god gjennomført kamp av Åssia mot en motstand som var svak, men blå/hvit holdt konsentrasjonen slapp ikke motstanderen inn i kampen.

Neste kamp er mot Åskollen på "Åssiabanen". Kampen går kl 1500 lørdag 2. juni. Det blir da offisiell åpning av "nye Åssiabanen".