Seier til a-laget over ROS

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Jun 2007

Åssiden vant 2-1 over ROS i 3. div. kamp mandag kveld. En ikke alt for vellspilt kamp ble Anders Mehren dagens mann med sine to scoringer mot gamleklubben. Et ROS lag som kjempet godt og bestod av ungdommelig fart fremmover og noen gamle gretne gubber bakover lagde noe trøbbel for Åssia. Åssia dominerte stort i banespill og sjanser men er ikke veldig effektive, ROS var farlige med farten fremmover på kontringer, men en helt fortjent seier til blå/hvit.

Mehren ble dagens mann med to scoringer, glimrende tilrettelagt av Hegg.

ROS - Åssiden  1-2 (0-1)

0-1  40 min Mehren

1-1 55 min ROS str

1-2  65 min Mehren

Det var noen forandringer i de bakre rekker hos Åssiden i denne kampen. Nytt stopperpar med Røneid og Jernberg, Matz Ruud fikk årsdebutten som venstreback. Dette gjorde at det var noe usikkerhet bakover i denne kampen. ROS starte meget friskt og viste allerede etter få sekunder at de ville vinne denne kampen. Kampen var bare noen sekunder gammel da en god høyreving ble spilt igjennom, lobber over Brekke men ballen spretter utenfor. ROS var friske de første 10 minuttene. Åssia tar over mer og mer og dominerer banespillet. Åssia skaper mange sjanser men spissene er særdeles inneffektive for tiden. ROS er forsatt farlige på kontringer, skaper farligheter forran Brekke, strukturen bakover kunne ha vært bedre hos Åssia. Åssia forsetter å skape sjanser og ca 5 minutter før pause drar Hegg seg elegant forbi og sender et perleinnlegg av et helt annet nivå, Mehren møter perfekt og sette ballen i krysset.

Andre omgang og ROS er enda mer hissige enn i første. En noe billig straffe etter en Røneid inngripen gir ROS mulighet til utligning. Noe de betnytter seg av og 1-1. Åssia dominerer mer og mer utover kampen men er forsatt ikke effektive. Et nytt perleinnlegg av Hegg og Mehren møter igjen perfekt med hode og sender Åssia i en fortjent 2-1 ledelse. Utover kampen blir de gamle gretne gubbene i ROS mer og mer frustrerte og ber dommeren på sine knær om å få både gule og røde kort, noe dommere gir de. ROS får to stk røde kort etter kjefting av ROS spillerne, på situasjoner som er helt uten betydning for kampen. ROS avslutter kampen med 9 spillere de siste 10 minuttene.

Åssiden sliter med å score mål på opplagte sjanser, dermed blir det kamp hele veien. Åssia er såpass mye bedre både i spill og sjanser enn ROS at det bør avgjøres tidligere. ROS skapte en del trøbbel for Åssia med sitt direkte spill og hurtige spisser og kunne fort ha score et par til. Men alt i alt en fult fortjent seier over et hardtkjempende ROS.