6.strake seier for ÅIF2 kom på hjemmebane!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 14. Aug 2007

ÅIF2 – Hallingdal (2-2) 4-3

Det ble en betydelig jevnere kamp enn hva den gjennomsnittlige Åssia supporter hadde never til. Det var kampstart kl 20.00 og det lå duket for å bli en flomlyskamp. ÅIF2 skulle ta ledelsen i første omgang etter 11 min ved Alex kun for at HFK skulle utligne i det 22 min. Så skulle vi få en Dokken spesial på et frispark som satt klistret i nettmaskene til 2-1 for kun igjen at HFK skulle utligne til 2-2 til føre pause. Andre omgang ble en oppvisning av arbeidsmoral fra ÅIF2, HFK skulle ta ledelsen 3-2 føre våre helter satte i gang maskinen og utlignet til 3-3 ved Henrik og tilslutt 3 min på overtid fastsette resultatet til 4-3 på corner med målmaskinen Jostien Hellumsand.

ÅIF2 var vertskapet for guttene som kom langveis fra i buss fra Gol. Synet av den fryktinngytende ”Festung” Åssiden badene i flomlys møtte dem når de rullet inn på anlegget og de skjønte at dette var en kamp de måtte prestere i for å få med seg poeng. ÅIF2 er inne i forrykende serie av seire og dette kunne bli den 6 på rad og dermed fremdeles være uten poengtap på hjemmebane sesongen 2006. Det ble nok en ny seier til ÅIF2, men denne satt langt inni da Jostein Hellumsand banket inn en corner 3 minutter på overtid og 5 sekunder føre sluttsignalet.

Denne mandagskvelden i august skulle vi ta imot gjestene fra Gol og de var nok relativt revansjesugne etter ranet på Gol der ÅIF2 totalt imot spillets gang tok med seg alle 3 poeng ned igjen til Drammen. Kampstart var 45min føre alle viktige kamper tirsdag og onsdager utover høsten i regi av UEFA og flomlyset lyste opp den fantastiske stadion, hvor alle våre ivrige supportere sant og vent spent, i antallet ca 14.5 på den fantastiske forestillingen som de normalt får når ÅIF2 byr opp til hjemmekamp. Smurf hadde hentet seg noe inn etter helgens sykkelritt og funnet tilbake til de vante 4-3-3 formasjonen som ingen lag på hjemmebane har klart å løse til gjestenes fordel. På hjemmebane har ÅIF2 en imponerende statstikk, 5 kamper, 5 seire 27-11 i målforskjell. Det vil si det morsomme snittet på hele 5.4 mål per hjemmekamp av.Åif2

Wieneren var dagens kamp og trivdes i rollen som hærfører og solid sisteskanse. Simen F, Henrik, Madsen og Peter Oland var dagens utvalgte forsvarsspillere. Nico, Jon og Syvertsen var løpsvillige midtbanekrigere og Kris, Alex og Servitøren Dokken var de tre fremste. Etter en noe rusten start hvor vi sliter å få ”satt” op gode og tydelige avtaler offensivt og defensivt hvilket gjør at vi må krige oss rundt HFK spillerne. De første 10 minuttene er litt preget av ustrukturert spill fra begge lag, men kanskje HFK er hakket bedre enn ÅIF2. Så etter 11 minutter med rustens spill våkner ÅIF2, Nico forsøker seg på en frekk stikker, fra vår venstre side retning Alex. Forsvarsspilleren til HFK klarer å stoppe ballen, men roter det veldig til for seg selv og eget lag, unge Hermansen snapper ballen og setter ballen kontrollert i mål bak en sjanseløs keeper. 1-0 etter vanlig hjemmeoppskrift. Vi finner hverandre bedre etter scoringen, men det skal likevel gå 10 minutter føre neste scoring, som går imot oss. Vi er inne i en periode hvor vi spiller fin fotball, da vi roter bort ballen etter en corner da vår egen lille Ronaldo, Nico prøver seg på et c-momentet og blir fratatt ballen inne i motstanderens 16 meter. De straffer oss brutalt og kjører en kontring på oss og setter inn utligningen til 1-1. Så igjen tar vi litt mer over spillet og har flere sjanser føre vi skal sette inn dagens 2 hjemmelag. Målet skal bli en perle av de sjeldne, da Dokken lader kanonen og smeller ballen utagbart i nota på frispark fra 17 meter. ÅIF2 igjen i ledelsen 2-1!!! Nå produserer vi flere gode sjanser, men som tidligere i sesongen vil ballen ikke i mål. Vi sliter med å sette den avgjørende spikeren i kista og kunne spart oss selv masse ekstra unødvendige nerver og slit dersom vi setter 100% sjansen tidligere i kampen. Likevel skal det bli HFK som reduserer til 2-2 rett føre pause i det 41 minutt. HKF får frispark i litt farlig posisjon og det er tydeligvis en HFKér som har fått blod på tann og smeller ivei et frispark med sitt venstrebein som smeller knallhardt i Åssiamuren først en gang så en gang til på returen føre en motstanderspiller kontrollert triller ballen til høyre for Wieneren på retur nr 2. Første omgang er preget av at vi ikke får satt vårt spill og bommer på utallige sjanser i nok en kamp. Og dermed står det 2-2 til pause. Sett med nøytrale øyne så var nok ikke 2-2 helt urettferdig, men sett med mine nydelige blå hvite øyne burde vi hatt 5 mål til pause. Et lite minnerikt ekstra øyeblikk fra første omgang, 10 minutter føre slutt var at the Herminator sitt comeback i Åssia drakt etter proffeventyret i Tyskland. Mannen som tidligere var kjent for å bøtte innpå Hefe Weizen in Deutschland war jetzt aber nur ein Schatten von sich selbst. Er war ohne zweifall nicht so gut bei der Sache diesen Abend. Aber wir haben alle an ihm grosse vertrauen das er ganz bald mal wieder fuer uns die Tore schiesen will! Es gibt nur ein Rudi Voller! Und nur ein Hermann Ottesen!!!!

I pausen ble vi enige om å skru på den berømte bryteren og snu kampen til vår fordel. Vi fortsetter med å presse HFK sin målmann og skaper stadig stor sjanser, men som i første omgang så vil bare ikke ballen inn i målet. Litt imot spillets gang går HFK opp i ledelsen 3-2 på corner da markeringa glipper og gjestene begynte å se muligheten for å ta med seg 3 poeng hjem til Gol og kjemper seg videre utover i omgangen og forsvarer seg godt som mulig. Vi gjør noen bytter i andre omgang for våre stjerner var slitne og inn kom de friske beina til Kniven på venstre back, BK som høyre kant og Jostein Hellumsand som midtspiss. Vi tar tungt over i andre omgang og produserer 5-6 store sjanser. Dokken har et tungt skudd fra ca 35 meter som keeper så vidt får fingrene på og hvem andre enn Yngstebror Hougen eller var det Peter, det var hvertfall en Hougen som sklir ballen inn og utligner til 3-3. Vertskapet begynner å bli fornøyd med uavgjort, men jager likevel seiersmålet og er utrolig nærme ved flere anledninger, men som tidligere i kampen vil det seg ikke føre 3 minutter på overtid.da Jostein Hellumsand dukker opp på en corner og banker ballen i nettaket og 4-3 til hjemmelaget og dermed ÅIF2 sin sjette strake seier og fremdeles uten poengtap på hjemmebane!!

Gutta jublet for en ny seier og seiersropet ”Cola til guttane! Cola til guttane! Runget gjennom garderobeanlegget på Åssiden, Av spillere som var gode i dag, velger SuperCoach Smurf å trekke frem unge Madsen som gjorde en svært positiv figur og stod som en bauta i midtforsvaret.