Tap for IBK med 0-2

Postet av Åssiden IF - Fotball den 16. Aug 2007

Det ble tap 0-2 for Birkebeineren fredag kveld. Det ble aldri en god og velspilt kamp i dette toppoppgjøret. Det ble en tett og spennende kamp men ingen kamp med godt spill og mange sjanser. IBK ledet 2-0 til pause selv om Åssia presset på i andre omgang ble det ingen flere mål og dermed kunne IBK krabbe forbi Åssia på tabellen.

Birkebeineren - Åssiden    2-0 (2-0)

Laget: Brekke-Ruud (Flåterud Johansen 65), Rønied, Holm, Andresen-Mehren, Syvertsen (Svorkmo 60), Tollefsen (Vilhelmshaugen 60)- Bretvik, Hagen, Hegg.

Kampen åpnet jevnt det første kvarteret. Begge lag virket nervøse og stresset. Feilpasningene florerer, fra begge lag. IBK får justert seg etterhvert og pressisjonen blir bedre. Dette gjør at de får tatt initiativet midtveis i omgangen. IBK ligger halveis lavt med laget. Forsvaret står halvhøyt og dette gir Åssia mange overgangsmuligheter. IBK sender mange mann fremover, de dobler på kantene, dette fører til noen innlegg men skaper ikke store sjanser. Åssia venter på at presisjonen skal blir bedre og dermed utnytte overgangsmulighetene. Disse mulighetene blir imidlertid skuslet bort på grunn av unøyaktighet og lite presisjon i pasningspillet. IBK er mer presise og utnytter feil i Åssiaforsvaret. Midtbanen mister ballen på egen og stopper Holm blir lurt ut av leddet. Dette åpner for gjennomspill til en alltid jagende Sjølie som gjør alt riktig alene med Brekke. Rett før dette er Åssia nærmest igjennom, skuddet fra Hagen sklir mellom fingrene til keeper og detter ned på streken eller over streken? Asistentdommer er ikke på høyden og ser ikke om ballen er i mål eller ikke. 2-0 målet kommer etter rot og ubestemt forsvarspill på høyre side. IBK snapper ballen og kommer til innlegg. Der inne venter IBK spissen Chris. Headingen får Brekke slått i tverligger men derssverre i mål. Omgangen ender dermed med en 2-0 ledelse til hjemmelaget.

Andre omgang starter som første, jevnt i første kvarteret med IBK som det førende laget. Åssia tar mer og mer over men skaper lite. Etter et par bytter tar Åssia totalt over siste 25 minuttene. IBK har knapt ballen i denne perioden men er som alltid farlige på kontringer. Åssia trykker på og skaper nok sjanser til å putte på både en og to ganger men det vil seg ikke. Både Hagen, Hegg, Røneid, Bretvik, Mehren har store sjanser til å sette ballen i mål. Åssia legger om til fire fremme og tre bak. Dette åpner igjen for kontringer og IBK er farlig fremme et par ganger på tampen. En omgang som Åssia dominerer så mye at det bør gi uttelling mot et IBKlat som virket helt tomme i denne perioden.

Totalt sett skaper Åssia nok sjanser og bør ta poeng i denne kampen. Men presisjon er fraværende i store deler av kampen og da blir det vanskelig uansett hvor mye man jobber og løper. Åssia skulle kanskje ha hat to straffer men det er ikke derfor Åssia taper denne kampen. IBK har større presisjon i sitt pasningspill, spesielt i første omgang, dette gjør at de utnytter sine muligheter og vinner dermed 2-0.

Her er det bare å jobbe videre og sørge for å kommer på vinnersporet igen. Mange kamper gjenstår. Neste kamp er hjemme mot SIF 2, mandag 27. august.