ÅIF2 valset over serielederen Steinberg på hjemmebane!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Aug 2007

ÅIF2 - Steinberg (1-1) 4-1

ÅIF2 var nok en gang vertskapet for en ny kamp i den uhyre spennende og tette 5 divisjon avdeling 1 Buskerud. Hjemmelaget er uten poengtap på hjemmebane fremdeles og hadde mulighet for sin 6 hjemmeseier og 7 strake 3 poenger! Høsten er kommet og det var duket for nok en flomlyskamp på ”Festung” Åssiden Stadion. Steinberg er lederlaget i denne avdelingen og med seier her ville ÅIF2 krype opp til 25 poeng, 4 poeng bak Steinberg. Det skulle bli en jevn første omgang og pause resultatet var 1-1. Vår supersub Morten Dokken kom slentrende til 2.omgang og leverte ekte Hat-Trick i andre omgang og de glade guttene på ÅIF2 sikret nok en seier 4-1.

Høsten begynner å komme og det er tradisjonelt en tid hvor samtlige Åssia lag sanker poeng. ÅIF2 er intet unntak og stod med 6 strake seire og skulle i kveld ha besøk av Steinberg. Steinberg som føre kampen mot ÅIF2 toppet avdelingen med 29 poeng på 13 kamper ledet avdelingen, ÅIF2 på sin side har 22 poeng på 11 kamper og kunne i kveld krympe forspranget til Steinnberg ned til 4 poeng med en kamp mindre spilt. Med hektiske instruksjoner ble guttene nøye instruert av SuperCoach Smurf som hadde spionert på Steinberg i deres siste hjemmekamp. Taktikken ble grundig gjennomgått og Wieneren ble fratatt ”Spielfuehrer”-ansvaret og gitt til yngstebror Hougen. Wieneren varslet et møte på kammerset og truet med å stå uten hansker, men etter en runde på kammerset med løfter om ny bil og gratis mobil ble han lurt til å stå med hansker også denne kampen. Simen F har gjort en solid innsats på høyrebacken og Smurf aner at hans klippekort på høyrebacken snart er et avsluttet kapittel i hans memoarer som aktiv spiller. Madsen storspilte igjen i store perioder som stopper sammen med Henrik Hougen og Peter Hougen spilte venstre back. Midtbanetrioen bestod av Dag V, Trond (ex-spielfuehrer) Eliassen og Jon Kanon. Spissrekka var Alex, Jostein Hellumsand og Mr.Martinsen.

Første omgang starte noe uryddig og ÅIF2 brukte noen minutter på å få satt spillet sitt. Men når vi får satt tempo i ballforflyttningen hang ikke Steinberg med. Og vi spilte oss til noen halvsjanser føre vi virkelig får vår første store sjanse på frispark skrått på vår høyre side ca 30 meter fra mål. Evighetsmaskinen Dag Vilhelmshaugen som ligner mer og mer på en sirkushest som presterer over evne når han kjenner lukta av sagmugg slår et perfekt frispark som Målmaskinen Hellumsand møter perfekt med hodet og rett i nettmaskene og ÅIF2 opp i ledelsen etter 11 min. Vi er vel etter min mening klart det beste laget frem til dette og ledelsen er fortjent. Tellemannskapene talte hele 44 tilskuere da ÅIF2 tok ledelsen 1-0 og vi må snart vurdere å ta inngangspenger for at de skal få lov til å oppleve 90 minutter med gladfotball. Etter 17 minutter får vi frispark i god posisjon og ”Sirkushesten” Vilhelmshaugen trår inn i rampelyset og børster vekk sagmugget fra skoene og leverer et for dårlig frispark og fremdeles bare 1-0 til ÅIF2. Nå kjører ÅIF2 kampen og etter godt spill i det 21 min får vi nok en spolert sjanse da Kris legger inn fra sin høyre ving posisjon og Hellumsand hopper fyrstikkeske høyt og får ikke nok høyde på kroppen sin og ikke noe fart i headingen. Men nå er ÅIF2 i siget og det renner på med sjanser, vi får en corner etter 25 minutter, og Hellumsand får igjen fyrt i vei et tungt skudd som blir blokkert knappe 2 meter fra mål og uheldigvis for ÅIF2 står det fremdeles kun 1-0. Jostein er mannen som er farlig fremover i store deler av første omgang. Etter 30 minutter får Steinberg sin første farlige sjanse der vi får en kontring imot oss og det hele ender med at Wieneren må ut i full strekk, men redder mesterlig! Åif2 får en siste sjanse i det 42 minutt til å øke til en deilig 2-0 ledelse, men uheldigvis for Dag blir også hans skudd blokkert. Men som så ofte i fotball når et lag dominerer så kommer det rett og slett en i ræva rett føre pause. Vi er litt udyktige i eget forsvar pga dårlig komunikasjon og gir Steinberg en mulighet og dermed står det etter mine øyne ufortjent 1-1 til pause. Når vi spiller ball og Steinberg blir løpende mellom er vi rett og slett gode og det er morsomt å se på.

I pausen gjør vi noen bytter og ungponnien Øystein Hansen byttes inn for sirkushesten Vilhelmshaugen som indreløper og Supersub Dokken kommer inn for Hellumsand på vår venstre kant. Vi blir enige om å øke tempo i ballforflyttningen og gjøre hverandre gode med kvalitet i pasningsspillet samt noen andre ingredienser fra seiersresepten som ikke kan røpes her på nett.

2.omgang starter bort imot perfekt for ÅIF2. Morten Dokken smeller inn 2-1 etter 3 minutter av andre omgang. Målet kommer etter nok en gang godt spill på vår høyre kant der Kris legger inn til Trond Eliassen som smeller til rett på mål, men skuddet blir blokkert hvor ballen på returen havner på den varmesøkende foten til Dokken som smeller inn 2-1!! Jubelen sitter løst hos de fremmøte tilskuerne og de bengalske lysene smeller opp og fansen går amok. Vi skal ha mange store sjanser i løpet av 2.omgangen ved Kris og spesielt Alex. Ryktene går om at Alex ble nektet kveldsmat av mor når han kom hjem, moren var tydelig ikke fornøyd med avkommets avslutningsegenskaper og det ble nok en alvorsprat på kammerset føre gutten måtte legge seg uten tørt eller vått. På spørsmål fra Smurf om hvor mange han skyldte etter kampen svarte han mutt ”5 mål…” Smurf prøvde å bygge opp ungutten etter kampen og tilbød han til og med en ekstra cola, men gutten var trøstesløs. En av de store sjansene han brant i 2.omgang kom i det 53 minutt hvor han bare har å dytte ballen over streken foran åpent mål etter et fantastisk flott innlegg av Dokken. Alex møter på hel volley og stiver ikke av ankelleddet nok og utrolig nok klarer å ikke sette ballen i mål, der BURDE det strengt tatt stått 3-1 til ÅIF2. I stedet skal dagens 3 ÅIF2 scoring og Dokkens andre for kvelden komme i det 62 minutt da Dokken mottar et innlegg fra høyre kant, han ser keeper står langt ut og med støttebeinet, altså høyre beinet for de som lurer, sender i vei en perfekt lobb og 3-1 til hjemmelaget. Her blir i realiteten kampen avgjort da, ÅIF2 har full kontroll på kampen og styrer stort sett skuta trygt i havn mot den 7.strake seieren. Det siste målet skal vi få på et omdiskutert straffespark. Hellumsand som kom inn for Martinsen de siste 20minuttene av 2.omgang blir dyttet bakfra på en corner og faller ned over ballen. På et noe merkelig vis ligger han der og kriger og får et straffespark noe heldig idømt, da Steinberg spillerne prøver å treffe ballen gjennom kroppen til Jostein uten hell. Vi får straffespark som Dokken bestemmer seg for å omsette i sin 3 scoring for kvelden og sitt ekte hat-trick. 75 minutter og 4-1 til Åssia2!! Senere mot slutten av kampen får Unge Hermansen et noe ublidt møte med kunstgresset da han på ekte gresk-romersk brytevis får brynt seg på en Steinberg-spiller. Steinberg spilleren får grep rundt midjen til Alex, som nok for øvrig burde ha valgt seg ut en lavere vektklasse, han får hvertfall med seg Alex på kast og Steinbergspillern får 2 poeng for det kastet. Alex må egentlig ned i bro, men dommeren avbryter dette lille basketaket og gir begge bryterne gult kort for feil idrettsgren.

ÅIF2 tar nok en seier på eget (kunst)gress og er ubeseiret i 7 kamper på rad, uten poengtap på hjemmebane og ligger nå på en flott 3.plass før de siste avgjørende 8 kampene. For fullstendig tabell klikk deg videre på følgende link

Men ”Festung” Åssiden Stadion forblir uinntakelig i nok en kamp og førstkommende fredag er Ådal gjester på Festung Åssiden kl 19.00.