Vikersund/Geithus - ÅIF2- En Fargerikt høstforestilling i 2 akter.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Sep 2007

Vikersund/Geithus – Åssiden 2 1-1 (1-1)

En av årets tøffeste bortekamper på terminlista var Vikersund. Føre kampen mot oss blå og hvit stripete gutter hadde de kun seiere og en uavgjort på hjemmebane, dette var en kamp både de og vi ”måtte” vinne. Vikersund hadde derimot kniven noe mer på strupen enn oss, hvilket kampen tydelig skulle bære preg av. Den var preget av tøffe dueller, grisespill, meningsløse kommentarer og fjernt fra Fair Play. Kampen var en mindre severdig fotballkamp, men den hadde spenning fra start til slutt.

ÅIF2 tok ledelsen etter 7 min på straffe av Morten Dokken, Vikersund utlignet fortjent etter ca 30 minutters spill og det stod uavgjort til pause, hvilket også ble sluttresultatet.

Det var en forblåst og sur høstdag vi skulle spille denne viktige kampen i serieinnspurten. Vi hadde sekken full av selvtillit etter 8 strake seiere og ville jage etter nok en 3 poenger på Vikersund Stadion.

Vikersund var topplaget i divisjonen og vi visste i fra hjemmemøte at dette var et meget godt lag, et lag som uten tvil er det beste, etter oss selvfølgelig, laget i divisjonen rent spillmessig sett. På Åssiden stadion var det en meget jevnspilt kamp der vi hadde hver vår omgang. Vikersund er godt trent og kunne ”spille ball” og vi likeså

.

Wieneren stod i mål, kanskje for siste gang i år for ÅIF2 pga et beinbrudd på Stian Brekke og dermed blir nok Wieneren å finne mellom stengene på ÅIF1 ut sesongen. Høyreback var Simen, stoppere Blokka og Kniven samt Øystein Hansen som venstreback. Midtbanen bestod av Jon ”Kanon”, Dag, og Syvert. Spisstrioen var Martinsen, Hegg og Dokken. Med andre ord et sterkt lag på papiret som skulle bringe ære og berømmelse for ÅIF2.

Kampen begynner bra for oss de første 5 minuttene hvor vi er uheldige og ikke får straffespark til egen fordel når vi etter innlegg fra vår eminente venstrekant Dokken slår inn et innlegg som blir handset rett foran Martinsen i en opplagt scoringsposisjon. Men det skulle ikke gå lenge føre vi tar ledelsen 1-0. Etter et frispark slått av Kniven ca midt på motstanders halvdel, får vi en corner der Blokka blir revet ned og Dommer Hallingstad dømmer straffe. Morten Dokken som alltid iskald fra 11 meter og 1-0 til ÅIF2!! Etter dette hardner spillet til og det blir mer og mer en kamp preget av dueller og innsats enn pent spill. Vikersund ligger lavt og forsøker seg på kontringer etter å ha ”tvunget” oss til pasningsfeil på deres halvdel. I tillegg roter vi det til for oss selv ved flere anledninger og gir Vikersund gode målsjanser på slurv i oppspillfasen av spillet. Så etter den 4 store sjansen til Vikersund skal de fortjent få utlignelsen til 1-1. Vi sliter tydelig med å få satt det gode spillet og Vikersund kjemper og gjør sitt for å få oss ut av rytmen i første omgang og gjør det meget bra og alt i alt var nok Vikersund det beste laget sett første omgang under ett og burde ha ledet.

2.omgang begynner og vi har bestemt oss for å sette opp tempo noen hakk og forsøke vinne kampen. I andre omgang er det en rekke ”kontroversielle” situasjoner i begge retninger og kampen hardnet betraktelig til med, med tacklinger, krangling og knuffing fra begge lag som burde fått sett andre farger enn den gule høstfargen. Vi får korrekt utvist Jon Kanon i midten av andre omgang etter 2 gule, men henger likevel godt med i kampen og har våre gode sjanser til å vinne kampen hvilket også Vikersund hadde. Vikersund fikk avblåst sin 2-1 scoring pga offside og vi ble kanskje snytt for et straffespark. Kampen avsluttes med to store sjanser i vår favør da Hegg alene med keeper setter ballen rett utenfor mål og i en nesten identisk situasjon kun minutter senere gjør Vikersund sin keeper en fantastisk redning og sluttresultatet blir 1-1. Jeg mener at vi fører store deler av 2.omgang og kanskje er det beste laget på banen i 2.omgang, men Vikersund kom på sine farlige overganger og dødballer.

Vi tar med oss ett poeng og med tanke på situasjonen ovenfor, vår kanskje argeste konkurrent, Steinberg forblir uendret de da overraskende spilte uavgjort mot Hønefoss hjemme.

Det jeg derimot sitter igjen med fra denne kampen er en flau smak på begge lags vegne. For vår egen del er at vi blir kjempet av ut av VÅR stil og ”faller” ned på Vikersund sitt nivå med tanke på oppførsel. Deres nivå med stygge tacklinger, munnbruk, knuffing og usportslig oppførsel. Jeg håper at det blir siste gang jeg ser dette denne sesongen og heller ikke får se noe av igjen senere. Men etter min mening var vi ikke like ille som de, men synes vi viser oss fra en mindre bra side. Det er helt ok at kampen betyr noe for begge lag at man ønsker å vinne foballkampen, men dersom det skal skje på en slik måte vil jeg ikke være med på det. Når motspillere kommer med trusler om at motspilleren ikke skal få se morgendagens lys, når tydelige tacklingsforsøk er totalt uten motivasjon for å treffe ball kun mann, skammer jeg meg over begge lag, kanskje spesielt over Vikersund som var flere hakk verre enn oss. Vikersund som uten tvil er at de beste lagene i 5.divisjon og overhodet ikke trenger denne ”stilen” for å rykke opp til den divisjonen der de hører hjemme. De ”rundspilte” oss i 2 av 4 omganger denne sesongen og var tydelige i spillestil og var et ”fotballag” som var for bra i forhold til divisjonen de spiller i. De burde ikke trenge å ”falle” ned på det nivået for å få til gode resultater.