ÅIF2 på tabelletopp etter 8-1 seier over Hønefoss2 på bortebane!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Sep 2007

Tabelltopp! Hønefoss 2 – ÅIF2 (0-4) 1-8

Etter kveldens kamp mot Hønefoss2 er nå ÅIF2 på tabelltopp. Vi leder nå med 2 poeng på Steinberg med en kamp mer spilt. Like imponerende som tabellposisjonen er den fantastiske flotte kamprekka med 11 kamper uten tap, vi har 10 seiere. Nå gjenstår kun 3 kamper som blir uhyre spennende med tanke på sesongavslutningen. ÅIF2 valset over Hønefoss2 i dag og vant tilslutt 8-1, men burde vunnet med det dobbelte antall mål. Vi vær nærmere 20 mål enn Hønefoss 2 var 3 mål. Hønefoss hadde 2 avslutninger på mål i løpet av 90 minutter.

Det var så å si samme lag som sist kamp som startet mot Hønefoss2 denne kalde kvelden på Tolpinrud Stadion. Sist ÅIF2 gjestet denne banen, skiftet vi i 2 brakker og måtte dra ned til sentrum 5 minutter med bil for å dusje etter kampen. MEN Tolpinrud Stadion er blitt fantastisk flott, et flunkende nytt klubbhus og en jevn fin gressmatte lå der innbydende til for de kjekke unge menn på ÅIF2. Vi tok ikke lett på oppgaven og gikk seriøst til verks selv om Hønefoss 2 kun hadde klart å mønstre 10 stykker til kampstart. Vi spiller tidlig vårt gode spill og de første 10 minuttene dominerer vi totalt. Det er nærmest ufattelig at vi ikke leder 4-0 etter 10 minutter da vi overkjører de fullstendig. Men det vil seg bare ikke for ÅIF2 føre etter ca 20 minutter da Hellumsand flott plasserer ballen trygt i nota etter et godt innlegg fra Alex Hermansen. Hermansen må igjen på sin mors superkur da han etter denne kampen skylder minst 5 mål. Vi spiller bunnsolid i forsvar og ergo får vi mange gode overganger og setter Hønefoss2 under stort press hele 1.omgang. Etter 35 minutter øker vi ledelsen til 2-0 da Øystein Hansen tar en Harald M.Brattbak og sklir en ferdigputta heading av Hellumsand over streken. MEN en viktig scoring for ÅIF2 som med denne scoringen fikk arbeidsro over sitt kveldsarbeid. 2 minutter senere skal Alex banke inn 3-0 da han mottar ballen på vår høyre siden skjærer inn fra kanten og hamrer ballen først i lengste stolpe føre han smeller returen i nettaket. 4-0 kommer i det 45 minutt da Sirkushesten Vilhelmshaugen fikk snerten av sagmugg fra manesjen og etter et flott angrep ruller ballen sikkert i lengste og en betryggende ledelse for guttane til pause!

I pausen er vi enige om å fortsette det gode spillet, men skjerpe kvaliteten og ikke slippe oss ned, men å holde trykket oppe og jobbe målbevisst videre.

Dette skulle vise seg å bli noe vanskelige enn vi trodde, da det tok tid føre vi våknet i 2.omgang. Allerede id et 46 minutt reduserer Hønefoss2 etter et flott angrep, der de ruller opp på vår høyre side, legger flott på bakerste der Hønefoss2 spilleren delikat lobber over Pål og 4-1. Utover dette er vi klart det beste laget og fra det 46 minutt til det 80 minutt produserer vi en rekke store sjanser hvor Dag, Øystein, Perry og Eirik har alle gode muligheter til å øke ledelsen.I det 80 minutt kommer dagens 5 ÅIF2 mål da Servitøren Dokken vandrer nedover krittet til dødlinja legger ”45” ut til Øystein Hansen som bestemt smeller ballen i tverrlegger og ned. 5-1 til gjestene fra Åssiden og Steinberg sitt forsprang krymper og krymper med tanke på målforskjell. 6-1 kommer det i 85 minutt der Henrik Hougen glir inn et overlegg etter en corner. 7-1 kommer ved flotte kombinasjoner på vår venstre side, Dokken treffer Dag med en flott innlegg som Dag kontrollert flikker nydelig videre til Perry som scorer i sin ÅIF2 debut. Evighetsmaskinen Vilhelmshaugen avslutter kveldens forestilling med sin 8-1 scoring hvor vi nok en gang får innlegg fra Dokken hvor Dag bare bredsider ballen i mål.

Det er mye godt spill å ta med seg fra denne kampen. Vi møter et svakt lag, men all honnør til Hønefoss2 som ALDRI gav seg. Det viser moral og viljestyrke selv når målene renner imot. Det lukter det respekt av.

Det vi får ta med oss fra denne kampen er at vi spiller pent når vi får det til å gli slik vi ønsker. Vi burde riktignok ha banket inn mange mål i denne kampen, men vi tar med oss 3 poeng i opprykkskampen, det er det som teller.

Tabellsituasjonen:

ÅIF2 har 38 poeng og 31 plussmål på 17 kamper, Steinberg har 36 poeng på 16 kamper og 28 plussmål.

De blå og hvit stripede spiller allerede i morgen sin neste kamp borte mot Godset3 på Gulskogen kl 19.00 og kan med en ny seier der sette ekstra press på Steinberg med 5 poengs forsprang og 2 kamper mer spilt.

Steinberg spiller lørdag kl 15.00 mot Hallingdal og det ligger an til å bli en real thriller i de siste 3 og 4 kampene for begge lag.