Oktoberfest mot Moingen på bortebane! Moingen-ÅIF2 (1-2) 1-6

Postet av Åssiden IF - Fotball den 30. Sep 2007

Sesongens siste bortekamp mot Moingen endte med en ny seier for våre gutter da de valset over Moingen i andre omgang og vant trygt 6-1 på en regntung og tåkete søndag i september. Kampstart var blitt flyttet fra 15.00 til 12.30 og dette hadde nok ikke våre supportere fått med seg da, publikum som var tilhengere av hjemmelaget var i klart overtall. En noe rusten førsteomgang til godkjent under tvil gav oss en ledelse på 2-1. Andreomgangen gjorde vi Moingen til statister og gav oss ikke føre det sto hele 6-1 i vår favør.

ÅIF2 i velkjent 4-3-3

Grøndahl

Hasan-Henrik-Ruud-Glenn

Ahmed-Jon-Alex

Brettvik-Jostein-Dokken

I sesongens siste bortekamp skulle vi til Moingen på og med seier her ville fremdeles presset være på Steinberg inn mot de siste kampene. Moingen ville med seier her fremdeles være med i kampen om Modums beste lag i pulja og de gav alt fra start. Dette hjalp lite da vi fikk en perfekt start på kampen allerede etter 2minutter da Dokken gav oss ledelsen på et knallhardt skudd i krysset fra ca 14 meter. Hasan la en flott crosser på lengste der evigunge Dokken dukker opp og 1-0 til gjestene fra Åssiden. Det første kvarteret er vi klart best og har egentlig kontroll på det som skjer uten å komme til avgjørende sjanser. Etter det første kvarteret kommer Moingen bedre inn i spillet og i det 33 minutt får de en enorm sjanse, men Grøndahl varter opp med en matchvinnende redning og vi holder fremdeles ledelsen. Vi jobber oss inn i kampen igjen og i det 38 minutt øker vi ledelsen til 2-0 der Jostein møter et innlegg fra Dokken og sikkert setter balle. n i mål. Minuttet senere er Pål nok engang på plass og redder mesterlig igjen 1 mot 1 mot Moingen sin spiller. Det er kun flaks, men gode lag har flaks, som gjør at vi leder 2-0. Moingen gav seg ikke og i det 43 minutt fyrer de løs ett skudd fra ca 18meter og Grøndahl må gi tapt for første gang i kampen og de reduserer til 2-1 rett føre pause.

I pausen blir vi enig om å fortsette spillet, men øke tempoet og nøyaktigheten i pasningene og dette var seiersinstruksjon. 2.omgang skal bli en kontrollert transportetappe til en trygg seier. Vi bruker 10minutter på å finne rytmen igjen, men i det 55 minutt hamrer Dokken inn 3-1 ledelsen etter en strøken pasning av Ruud. Matz Ruud som etter denne pasningen absolutt kan sove trygt til natta for å forberede seg til en ny uke på NIH med svømming, orientering og aerobic. Jon”Kanon” Rene var kanskje en ÅIF2 sine beste spillere i dag og kriget intenst på midten hele kampen gjennom og vinner en ball på midten som han kriger med seg videre til Dokken. Dokken setter fart mot dødlinja som hamrer ballen inn i feltet der Hellumsand dukker opp og fra kloss hold smeller ballen i nettet og 4-1 til ÅIF etter 60 minutter. Hellumsand har nettet jevnt de siste kampene og etter den scoringa ruslet han likegodt av banen og overlot spissplassen til Herman. Kort etter dette må Alex Hermansen gi seg etter en smell i ankelen og Ahmed som gav seg 5 minutter etter pause til fordel for Eirik F kommer innpå igjen og leker seg sammen med resten av ÅIF2 til seier. 5-1 målet kommer på corner der ”Kniven” med kirurgisk presisjon slår inn en corner der Matts stiger til værs og styrer ballen ned i hjørnet. Dagens siste scoring kommer med Ahmed etter god kombinasjon med Matts. Matts som de siste 20 minuttene måtte spille høyreback da Hasan hadde krampe i begge legger og stod trygt på midten mot slutten av kampen. Ahmed som sagt kontrollerte ballen lekkert i mål fra ca 10 meter og kronet en god kamp med en flott scoring etter 63 minutter. Kampen er avgjort og ÅIF2 står dermed med 13 kamper på rad uten tap. 12 seire og kun en uavgjort mot Vikersund som eneste feilskjær.

Vi er fremdeles avhengige av hjelp for opprykk, forutsatt at vi vinner vår siste kamp hjemme mot Hønefoss2, da Steinberg må avgi poeng på de 3 siste kampene.