Uavgjort mot Vestfossen

Postet av Åssiden IF - Fotball den 4. Feb 2008

A-laget spilte uavgjort 1-1 mot Vestfossen lørdag formiddag. Kampen gikk på en alltid glimrende Strandajordet kunstgress. Ole Alexander Walseth ga Åssia ledelsen men Åssia var et par ganger i det gavmilde hjørnet og forært Vestfossen et mål og det endte med 1-1.

Vestfossen - Åssiden 1-1 (1-1)

0-1    17min Walseth

1-1    35 min Vestfossen

Laget: Brekke (Syvertsen 45)-Andresen, Holm, Ruud, Hougen-Tollefsen, Cetin (JR 60), Hansen-Hegg (Meyer 55), Walseth, Bretvik.

Fokus for kampen: Balltempo, relasjoner, duellspill, returløp.

Åssiden var totalt sett det beste laget i denne kampen og burde ha vunnet relativt klart. Det sviktet noe i de avgjørende situasjoner og dermed klarte ikke blå/hvite å avgjøre kampen. Vestfossen spilte direkte og truet bakrom, og lagde noe trøbbel for Åssiaforsvaret i starten. Etter noen justeringer fikk Åssiaforsvaret god kontroll og hadde få problemer med Vestfossenangriperne. Vestfossen var fysisk sterke spesielt i midtforsvaret og på midten.

Walseth ga Åssia ledelsen etter 17 min. Hougen vinner ballen og slår en presis gjennombruddpasning. Walseth runder keeper og setter ballen i mål fra skrått hold. Gode prestasjoner både av Hougen og Walseth. Åssia skaper mange sjanser etter dette og burde ha økt med et par tre mål. I perioder klarer vi å holde tempo i pansingspillet og er gode til å snu spillet. I disse periodene klarer ikke Vestfossen å holde følge.

Åssiden skapte 9 målsjanser mot Vestfossens 3, og to av disse var det et gavmildt og noe slurvete Åssiaforsvar som skapte. Vestfossen scorer på sin første reelle målsjanse. Den kommer etter slurt og feil på egen banehalvdel. Vi har full kontroll på ballen men gjør store feil og Vestfossen vinner ballen. De spiller direkte igjennom og vinkler direkte til spissen som er noe heltid som får ballen forbi Brekke. Videobildene viser imidlertid at det var klar offside (kilde; Thorsen).

Åssia var klart best i første omgang og burde ha avgjort kampen, andre omgang var Vestfossen best i første kvarteret. Åssia tok derimot over siste 20-25 minuttene og skapte en del gode muligheter men nøyaktigheten var ikke bra nok til å skape de store sjansene. Vestfossen fremsto som et godt organisert og godt trena lag og vil skape trøbbel for mange lag i løpet av sesongen.  Når presisjonen ikke er god nok og vi ikke klarer å sette sjansene så kan det være greit med uavgjort mot et hardt arbeidende VIFlag.

Det var en god fremgang i forhold til Konnerudkampen. Lagdelene satt bedre og avstandene var bedre. I perioder klarer vi å holde et bedre balltemp men har mye å gå på her. Vi har bedre returløp noe som gjør at vi klarer å dekke mer rom. I noen angrep ser vi gode relasjoner offensivt selv om vi ikke har trena mye på dette. Vi må imidlertid bli mye bedre på presisjon i pasningspillet og ballbehandlingen. Vi møtte et duellsterkt lag og vi klarer å melde at vi er med på den delen. Alt i alt et skritt i riktig retning.