Tilstandsrapport fra A-laget.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 7. Feb 2008

Her er en liten tilstandsrapport fra A-laget des-jan.

Starten.

Vi begynte fellestreningene i midten av nov. Med mer eller mindre frivillig trening. Fra 3. desember startet oppkjøringen. Vi prioriterte resurs i desember men fikk lagt inn fire balløkter i tillegg, deriblant to internkamper med to 11`er lag.

Dette var viktige økter for å kartlegg spillere både nye og ”gamle” samt en del unge spillere fra gutte og jr-laget.

I tillegg så har spillerne lagt inn 2-3 egentreninger i uka. Her kommer Akropolisavtalen godt med. Alle spillerne har medlem på Akropolis og har full tilgang til treningstudio.

Etter juleferien starte fellestreningene opp allerede 2. januar. Vi har prioritert resurs og den fysiske delen også i januar. Fotballmessig har vi prioritert balltempo og pasningskvalitet. Der ser vi en klar stigning i løpet av januar. Vi har lagt oss på 4 fellestreninger i uka der en er kun resurs og styrke. I tillegg til minimum en egentrening i uka. Vi har siden i desember gjennomført ca 30 økter inkludert kamper. Treningsfremmøte har vært veldig tilfredsstillende, vi har til nå ikke vært under 18 stk på trening. Dette til tross for mange skader etter Kollen-cup som kostet oss dyrt. Der hele 6 stk fikk skade hvorav tre er/var langtidsskader.

 

Kamper.

Vi har til nå gjennomført tre treningskamper. Der det ble seier med 8-1 over et ungt MIF II lag. En jevn kamp mot Konnerud endte med 0-1 tap og sist mot Vestfossen som endte 1-1. I tillegg har vi deltatt i den tradisjonelle Kollen-cup i MIF hallen. Vi har sett en progresjon i treningsarbeidet som også har gjort seg gjeldende i kampene.

 

Fysioterapeut.

Åssiden har inngått en avtale med David Aronsen. David har sitt virke hos Trimmen AS. Fysioavtalen er viktig i forhold til skader og rask restitusjon etter skader. Det er imidlertid også viktig med tanke på skadeforebyggende og ikke minst en faglig tilbakemelding til oss trenere.

 

Støtteapp.

Støtteapparatet har også blitt rammet av sykdom. Lagleder Bretvik har blitt syk og er ute på ubestemt tid. Han er imidlertid ved godt mot og håper å være tilbake om ikke så alt for lenge. Materialsjef Tom Stryken har også blitt rammet at sykdom i form av virus og baselusker og er ute av form for tiden. Ellers har David Aronsen gjort en god jobb i kulisene sammen med fotballformann Knutsen. Grete Sørensen har kommet inn og blir en uvurderlig viktig støtte i kommende uker. Men det er ønskelig at støtteapparatet styrkes ytterligere slik at belastningen blir mindre på hver enkel.

 

Nye spillere.

Åssiden har jobbet godt de siste 5-6 sesongene med egne spillere. Det har merke i de siste par sesongene da det er flere som har blitt tatt opp i a-stallen. Ca halvparten av dagens, foreløpige, tropp består av egenproduserte spillere, noen har flere sesonger bak seg allerede mens andre har blitt tatt opp i sener tid. Åssia kan være stolte av å ha fått frem så mange gode spillere fra egen junioravdeling. Dette er med å legge grunnlaget for en god stamme. Med så mange unge spillere i stallen er det særdeles viktig at rutine er med i form av Brekke, Tollefsen, Holm, Syvertsen, Andresen, JR osv.

Av nye spillere er Ole Alexander Walseth, Simen Horgen fra SIF, Joakim Lauritzen fra DBK. I tillegg har David Meyer, Kas Jusufi og Ahmet Cetin kommet opp fra juniorlaget. Dette er spillere som garantert vil sette farge på spillerstallen. I tillegg hospiters det fra juniorlagt. Daniel Thorstensen og keeper Fredrik Carlsen har trena med a-laget så langt.

Stian Brekke har i år stått for oppfølgingen av keeperne. En til to ganger i uka har Stian tatt hånd om Syvertsen, Lauritzen og unge Carlsen i tillegg til seg selv. Disse fire utgjør en meget god keepergruppe som ikke mange 3. div. lag kan matche.

Vi kommer fremdeles til å ha spillere på prøvespill og vil alltid se etter de rette spillerne for å forsterke laget og troppen.

 

Fremover…

Utfordringen fremmover blir å bli enda bedre på treningsfeltet, øke kvaliteten og tempo på treningene slik at vi kan bli bedre i kampen. Vi har hatt en fin progresjon til nå og vi har stor tro på at vi kan fortsette den utviklingen. Vi skal før seriestart også på treningsleir, turen i år går til Tyrkia, mer om denne kommer senere. Vi trener for tiden på Konnerud, men gleder oss utrolig mye til å komme ned på Åssiabanen igjen, vi håper og tror den skal være klar 1. mars.

Vi gleder oss til femtiden og ser frem imot seriestart den 19. april.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.