Årets første treningskamp G16

Postet av Åssiden IF - Fotball den 11. Feb 2008

Asker G16 – ÅIF G16 9-2 (3-1)

Mål Åif: Mads, Foad

Med en noe redusert tropp pga skader, Dan og Håkon og sykdom Delfe og Anders stilte vi sammen med noen 93 spillere akkurat 11 stk spillere til årets første kamp. Vi hadde valgt en tøff motstander i Asker. Asker slo nylig kretslaget til Buskerud 3-2 i treningskamp i januar.

Vi valgte å starte i et 4-4-1-1 formasjon.

1.omgang:

Vi møtte et godt lag i Asker med tydelig spillestil, gode individuelle ferdigheter og et jevnt over bra lag uten spesielle svakheter. Asker jobber meget godt i aldersbestemte årstrinn og dette var uten tvil et bra lag vi møtte. Vi får igjen en dårlig start som kampene inne i MIF-hallen og havner bakpå allerede etter 6 min da første målet sitter i nota bak Yunus. Her blir vi utfordret på den individuelle en mot en ferdigheten. 2-0 kommer på langskudd etter 17 min, 3-0 kommer etter corner der en fysisk robust Asker stopper slår en av våre i hodeduell. Etter Asker sin tredje scoring kommer vi mer med i kampen og fortsetter å forsøke og spille ball langs bakken, med få touch og skape overtallssituasjoner. Etter 33 min reduserer vi på frispark midt inne på motstanders halvdel, Simen smeller av gårde ett frispark som keeper må gi retur på. Mads følger godt etter og setter returen i mål.

2.omgang:

Vi får en stor sjanse allerede etter 1 min av 2.omgang der Mads kommer alene med keeper, men dessverre setter avslutningen utenfor mål. Så skjer det som det ofte skjer etter slike avgjørende situasjoner, går i stedet Asker opp i en 4-1 ledelse der vi igjen blir for snille i 1-1 situasjon. Vi bestemmer oss for å kombinere med flott spill med få touch og spiller oss flott gjennom Asker sin midtbane og forsvarsledd og Foad får avslutte angrepet med å bredside ballen lett i mål til 4-2. Med litt flaks og dyktighet kunne det stått 3-3 i stedet for 4-2 etter 3 minutter av 2.omgang. Etter 7 min av 2.omgang er vi uheldig igjen med en avklaring da og Asker kan øke ledelsen til 5-2. 6-2 kommer etter for svakt press i en 1-1 situasjon kombinert med 2.forsvarsrollen der vi klarer å lede Asker angrepern inn mot midten, men 2 forsvareren står for langt unna og han får presisjonsskyte inn nok et mål.18 min av 2.omgang er det noe som virker som en tvilsom offside hvor en Asker spiller løper på ”blindsida” av våre stoppere og upresset alene med Yunus kan øke ledelsen til 7-2. 8-2 kommer etter svakhet 1-1 og innlegg fra dødlinja skrått ut og avslutning i mål. 9-2 målet er igjen et løp bak ryggen og utagbart for Yunus.

Det vi skal ta med oss fra denne kampen er at de ”3 arbeidsknaggene” blir godt fulgt opp. ”Trøkket” og 1-1 var betydelig bedre enn sist helg inne i MIF-cup, det er fremdeles bedre kommunikasjon inne i garderoben om usakelige ikke fotballrelaterte ting enn ute på banen så dette må forbedres. Dette ser vi tydelig i den kollektive forsvarsjobbinga der vi presser for mye en og en og sliter da mot individuelt dyktige Asker-spillere. I tillegg ser vi også at vi er et nykomponert lag som ikke kjenner hverandre så godt at samspillet ikke er på topp enda. DET er derfor ingen grunn til å henge med hodet selv etter stygge sifre mot Asker i vår første treningskamp. Vi valgte med vilje å møte et godt lag for å se hvor vi skal legge ”lista” videre og hvilket nivå vi skal tilstrebe nå opp til.

Så sett bort i fra resultatet har vi fått en god del svar på ting vi må trene mer på for å løfte oss opp på et høyere nivå.

- Relasjonelle ferdigheter i forvarsarbeidet. 1 og 2 forsvarer (Oppofrelse 1-1 og avstanden/kommunikasjon med 2 forsvarer)

- Nøyaktighet i pasninger. (Vi hadde 20 pasningsfeil når vi hadde ball/var upresset i bakre- og midtbaneledd)

- Kommunikasjonen må opp på et betydelig høyere nivå.

Kondisjonsmessige står vi kampen godt ut, selv om vi blir slitne utover i kampen gir vi oss aldri og det er svært positivt. Når vi kombinerer med spill langs bakken på få touch og går på kloke løp i forhold til ballfører spiller vi ”rundt” Asker.

Vi fortsetter med å forsøke å spille fotball selv når det butter i mot. Det er viktig at vi fortsetter med ”å tørre spille” fotball! Vi må bruke treninger og treningskamper som en arena for utvikling av fotballferdigheter ved å være bevisste med tanke på de valg vi gjør med og uten ball.