Åssiden med 4-0 seier over Nesodden.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 18. Feb 2008

Åssiden vant 4-0 over Nesodden lørdag. Kampen ble spilt på en noe glatt men ellers finfin kunstgressbane på Nesodden. Det sto 1-0 til pause, men etter pause satte Åssia opp tempo og vant dermed med fire mål.

Nesodden - Åssiden  0-4 (0-1)

0-1    37 min Bretvik (Hegg)

0-2    65 min Walseth (Hegg)

0-3    67 min Hegg (Bretvik)

0-4    78 min Hegg (Meyer)

Laget: Syvertsen (Lauritzen 60)-Flåterud Johansen, Hougen, Ruud, Andresen-Hansen, Cetin (Friise 80), Madsen-Theie Bretvik (Thorstensen 70), Walseth (Meyer 75), Hegg.

Fokus for kampen: Avstand i og mellom ledd. Balltempo, tempo i bevegelse, relasjoner og nøyaktighet.

Kampen startet jevnt, lagene "kjente" litt på hverandre i første minuttene. Åssia fikk ett lite grep om tingene og skapte noen muligheter. Det var imidlertid Nesodden som spilte seg til den første store målsjansen. De vinner ballen på vår halvdel og spiller i mellomrom, deretter ut på kant som kommer forbi Flåterud. Innlegget blir satt over fra 6,5mtr, stor sjanse til hjemmelaget. Åssia tar over mer og mer og skaper store sjanser. Hansen er nærmest alene med keeper to ganger men avslutningene er for svake, store sjanser dette Hansen, som burde ha gitt resultater. Åssia forsetter å spille bra og skaper målsjanser, men avslutningene vil ikke gå inn. Nesodden er ikke ufarlige, de finner mellomrom noen ganger rundt 30 meter og får utfordre vårt forsvar. De får en gedigen dobbelsjanse og bare en fantastisk dobbelreddning av Syvertsen hindrer ledelse til Nesodden. Vi får justert midtleddet og klarer å dekke mellomrommet bedre. Derfra og til pause styrer Åssia det meste. Hougen bryter fint og spiller direkte ut til Hegg som slår direkte i bakrom, Bretvik gjør ingen feil og lobber over en sjanseløs keeper. En fortjent ledelse til Åssia.

Tre blide målscorere!

Vi justerer noe i pause, spesielt at de får spilt inn i vårt mellomrom, dette skal vi hindre. Vi må komme på riktig side i midtleddet når vi har balltap. Vi gjentar fokuset på balltempo og bevegelse. Dette viser resultater. Åssia er best i de første 15 minuttene. Vi skaper mange sjanser men ballen vil ikke i mål. Vi faller litt i intensiteten utover i omgangen og Nesodden kommer mer med. Kampen ser ut til å jevne seg ut. Men Åssia svarer med flotte kombinasjoner og enkelt prestasjoner. Hansen vinner på midten legger igjen til Madsen som finner Hegg på kant. Hegg utfordrer og innlegget kommer Walset fint på og setter kontant i mål. Bare noen få minutter etter, innlegg i boksen som Bretvik vinner og legger igjen til Hegg som sette ballen i mål. Fine angrept og stort tempo på Åssia i denne perioden. Åssia styrer det meste nå. Meyer har kommet inn og sette preg på tingen direkte. Cetin finner Hegg på kanten, Meyer fint løp og får ballen. Utfordrer innover og finner Hegg i midten. En fantastisk vending av Hegg og fastsetter sluttresultatet til 4-0.

Åssia gjør en ok match mot en ok motstander. Gledelig at vi har god struktur defensivt, vi er gode og trygge og holder nullen. Vi ser igjen gode relasjoner og kombinasjoner offensivt og skaper mange sjanser. Etter en nogenlunde telling vinner vi sjansene 18-7. Vi må imidlertid ha mange og store sjanser før vi setter de. Vi må også jobbe videre med nøyaktighet i vårt pasningspill og offensive relasjoner. Ballbehandlingen må også opp et par nivåer. Men en godt gjennomført kamp av blå/hvit.