Seier over Kongsberg med 3-1

Postet av Åssiden IF - Fotball den 3. Mar 2008

Åssiden spilte kamp mot 3. div. laget Kongsberg lørdag. Kampen endte med en fortjent 3-1 seier til Åssia.

Åssiden - Kongsberg    3-1 (0-1)

0-1 25 min   Kongsberg

1-1 60 min    Hansen (Andresen)

2-1 66 min    Hermansen (Bretvik)

3-1 71 min    Bretvik (Walseth)

Laget: Brekke-Andresen, Holm, Ruud, Hougen-Tollefsen (Madsen 45), Johannessen (Flåterud Johansen 55), Burud (Hansen 45)-Hermansen, Walseth, Theie Bretvik.

Tre målscorere.

Åssiden vant 3-1 mot Kongsberg på Konnerud kunstgress lørdag ettermiddag. Kongsberg leda 1-0 til pause. Åssiden startet kampen best og skapte en del store sjanser forran Thoresen i Kongsbergmålet. Men det var Kongsberg som tok ledelsen etter en scoring på corner, på sin første mulighet i kampen.

Andre omgang var Åssia stort sett best og puttet på tre stk bak en sjanseløs Maskin.

Åssia startet godt i denne kampen og satte Kongsberg under press. Med til tider gode kombinasjoner og godt press spilte Åssia seg til store sjanser som satte Maskin Thoresen på flere prøver. Allerede etter få minutter setter Bretvik standarden og knuser Maskin Thoresen i en duell, dommere mener imidlertid at Bretvik er noe tøff  og annulerer målet. Åssia forsetter å presse Kongsberg til å gjøre feil, men Åssia er for unøyaktige i avslutningene og får ikke uttelling.

Kongsberg kommer noe mer med, og etter ca 25 minutter får de corner. Der følger ikke Åssiagutta helt med og Kongsberg spilleren får gå umarkert opp og heade ballen lett i mål. Dette er deres første sjanse og mot spillets gang. Kongsberg tar over store deler av spillet nå og skaper et par store sjanser. Åssia får etterhvert kontroll igjen og avslutter omgangen best. Et noe flaterende resultat til pause, men skal vi vinne kamper må vi sette sjansene.

En sliten Walseth etter god kamp.

Andre omgang starter jevnt de første 10-12 minuttenen. Åssia får tilrevet seg initiativet og skaper sjanser. Meg godt press og kompatk forsvar tvinger vi Kongsberg til mange feilpasninger. Etter 60 minutter får vi frispark på høyre siden. Andresen sender frisparket inn forran mål, der Holm går på ballen. Ballen går over Holm og Hansen kommer fint bakfra og bredsider ballen i mål.

Etter 66 minutter er Åssia frempå igjen. Etter bra trykk mot Kongsbergmålet og mange gjennvinninger vinner Hansen en duell i boksen. Bretvik legger fint igjen til Hermansen som sender et flott skudd nede i hjørnet og Åssia i ledelsen. Åssia er inne i en god periode nå og den tredje kommer. Etter meget god jobbing på Kongsbergs banehalvdel får vi belønning. Vinner ballen høyt og Bretvik spiller fint Walseth igjennom, Bretvik kommer på løp og får ballen tilbake. Bretvik er kald og rolig og drar seg fint forbi forsvarer og lurer keeper. En fortjent 3-1 ledelse til blå/hvit.

Åssia gjennomfører en ok match. Vi klarer å ta tak i de tingene som vi ikke var gode på mot Flint. Der ser vi en klar fremgang. Sammtidig får vi en flott respons på fokusområdene inn mot denne kampen. Vi er i perioder gode når vi gjør tingene riktig. Vi får imidlertid trøbbel når vi blir for stillestående. Vi må forsatt jobbe med nøyaktigheten i spillet og balltempo. Vi må også bli bedre på å vende spillet når vi har muligheten. Men alt i alt en grei kamp og en fortjent seier.