Tyrkia, Antalya, Side og treningsleir

Postet av Åssiden IF - Fotball den 28. Mar 2008

Åssiden a-lag reiser til Tyrkia på treningsleir. Stedet er Side som ligger i Antalya provinsen. Spillerne betaler det aller meste selv og turen varer i en uke. Planen er to økter pr dag med to kamper i løpet av oppholdet. Avreise er torsdag 3. april.

Tyrkia....

Republikken Tyrkia er en bikontinental stat i det sørlige Europa(Balkan) og sør-vestlige Asia(Anatolia). Tyrkia har vært medlem av NATOsiden 1952og nå søker landet aktivt EU-medlemskap. Tyrkia er økonomisk og kulturelt tett knyttet til både Europa og det hovedsakelig muslimske Midtøsten. Staten Tyrkia ble opprettet etter første verdenskrig, da det osmanske imperiet ble stykket opp. Det osmanske riket tilhørte taperne etter første verdenskrig, og ble stykket opp av seierherrene. Mustafa Kemal– Atatürk – gjenreiste den tyrkiske hæren og erobret det området som i 1923 ble anerkjent som republikken Tyrkia.

Antalya (tidligere kjent som Adalia; fra gresk: ?tt??e?α Attália) er hovedstaden i Antalya provinsen og ligger ved Antalyagulfen ved middelhavskysten i Tyrkia

Strand i Tyrkia.

Kjente personer fra Antalya.

Cafercan Aksu– fotballspiller, Özgürcan Özcan– fotballspiller, Deniz Seki– popmusiker.

 

 

Side....

Her finnes to strender; en i øst og en i vest. Mellom strendene ligger gamlebyen og utgravinger fra den opprinnelige havnebyen Pamphylia, som distriktet het i romertiden. De storslagne ruinene danner inngangsportal for et sjarmerende bysentrum. For den historieinteresserte er bymuseet med sin store samling romerske skulpturer og restene av Apollontemplet populære severdigheter.

Typisk Romersk/tyrkisk anfiteater.

Litt utenfor sentrum ligger et godt bevart, romersk amfiteater som rommer hele 17 000 personer. Og dette er bare en av levningene fra dengang da Side var et betydelig sentrum for handel og kultur i Romerriket. Restene av Sides mest berømte bygning, Apollotempelet, står majestetisk på en odde ute i havet sammen med ruinene av Athenes tempel.

Apollo søyler...

Litt Side historie….

Alexander den Store okkuperte byen Side i år 333 BC, dette skjedde så og si uten sverdslag. Etter Alexander den Store`s død ble byen kontrolert av en av Alex den Store`s generaler, Ptolemy I Soter. Ptolemy I Soter erklærte seg selv til Konge av Egypt i 305 BC. Ptolemy dynastiet regjerte inntil de ble tatt til fange av Seleucid i 2. århundre BC.

Sportslige forhold…

Vi skal bo på Emirhan Hotell, et 4 stjernes Hotell med mange fasaliteter. Stort sett det mest av mat og drikke er inkludert, også frukt til desert. Materialsjef Stryken vil få eget materialrom til div utstyr. Gutta skal ha to aktiviteter pr. dag. Første aktivitet er kl 09.30 og andre aktivitet er kl 16.00. Frokost starter kl 07.00-10.00, lunsj fra kl 12.30-14.30 og middag fra kl 18.30. Så det vil bli god tid til kortspill og spillersamtaler mellom slagene.

Det er avtalt to kamper i løpet av oppholdet. Første kamp går søndag 6. april mot 3. div. laget Selbak, kampstart kl 1600. Andre kamp går mot et rusisk lag av foreløpig ukjent karakter.

Det meldes om strøkne spilleforhold, blått hav og 25 grader i skyggen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.