Årsbeste av Guttelaget!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 30. Mar 2008

Årsbeste av Åssiden G-16!
Asker 2 - ÅIF G 16 (1-4) 2-4

Årsbeste av gutta borte mot Asker 2 på Føyka lørdag morgen kl 9.00. Nok en ny kamp med flere forfall pga skader, men for en kamp det skulle bli. Første omgangen var den beste vi har prestert i hele år. Engasjementet, intensiteten og det offensive var meget bra. Andre omgang ble mer en "transportetappe" og Asker2 var i store deler av omgangen det bedre laget og vant andre omgang 1-0.

1.omgang:
Som sagt tidligere var første omgang av meget god kvalitet, både fremover og bakover på banen. Yunus stod solid bakerst og var avgjørende ved flere situasjoner og holdt nullen. Forsvaret stod godt defensivt samlet og var duellsterke og gjorde at vi hadde full kontroll bakover på banen i første omgang. Samtidig fikk de spilt opp vår egen midtbane og det var en tydelig struktur i angrepsspillet. Midtbanen var laget av granitt og "Maskin" Sørlie, Rush og Mads gjorde et solid stykke jobb på midtbanen i denne kampen, de rev og slet Asker sin midtbane i stykker i første omgang, samtidg som de gjorde en meget god jobb fremover i tillegg. De tre foran, Martin, Dan og Simen hadde gode kombinasjoner og spilte seg til flere gode sjanser. Vi vekslet fint mellom å spille klokt påasningsspill ved å sette opp overtallssituasjoner
og slå i lengderetningen/bakrom som gjorde at Asker ikke hang i med i hele tatt i første omgang. Vi scorte hele 4 mål i første omgang og kunne enda ha scoret 2-3 til. Dan x 2 og Mads x2 (hvorav ett på "brasse") sørget for
våre 4 mål. Asker sitt mål var av den tvilsomme sorten som nok var en offside, men det velger vi å se bort fra! Fordi 1.omgangen var virkelig fantastisk bra og dette er prestasjonsnivået vi ønsker å være på! Med kloke valg, engasjerte spillere med godt humør og fulle av innsats!!

2.omgang
Vi gjør 2 bytter til pause og Liri og Foad kommer innpå, Liri som back og Foad som kant, ut gikk Mads og Jon Anders. Martin som gjorde årsbeste i sin nye kantrolle, ble flyttet ned som indreløper. Mye av den gode rytmen og strukturen i spillet ble forandret og vi slet mer med å finne hverandre, men kom i andre omgang til en rekke gode sjanser, spesielt ved Foad og Dan som ved en rekke anledninger var alene med keeper. Som nevnt tidligere var andre omgang en mer transportetappe uten det store spillet, men med godt humør og innsats gjorde vi andre omgang en grei figur og kunne gå av banen med hodet stolt hevet etter å ha prestert godt!

Senere på dagen skulle vi spille inne i MIF-hallen i en treningskamp mot Liungen sitt damelag. Dette var en ekstra økt og vi haddde fokus på pasningsspill og bevegelse uten ball. Vi ønsket nå å øve inn bevegelse foran og bak ballfører samt det å vri spillet ut av trange posisjoner. Vi skulle spille ball på få touch og med bevegelse uten ball skape gode rammebetingelser for pasningsspill.
Liungen sitt damelag fikk en god treningsøkt og det vi tar med oss fra kampen er at selv mot "dårligere" motstand så er vi nødt til å gjøre ting riktig når det gjelder bevegelse og ha gode pasninger for å få til et pasningsspill.