Svingende form av ÅIF G16 - ÅIF G16 – Hokksund G16 (0-4) 3-6

Postet av Åssiden IF - Fotball den 7. Apr 2008

Vi skulle denne gangen ta imot Hokksund til treningskamp hjemme på Åssiden Stadion og vi var svært positive etter den veldig gode treningskampen mot Asker2 uka før. Hokksund har gode resultater i vinter og vi var klar over at det ville bli en tøff motstander både i denne treningskampen og i 2 serierunde i vårsesongen.

Hokksund var laget som gikk til pause med hele 4-0 og straffet oss brutalt for våre offensive feil i 1.omgang. 2.omgang vinner vi 3-2 slik at sluttresultatet ble 6-3 Hokksund.

1.omgang.

Det ble tydelig at vi var det spillende laget og Hokksund kun var interessert i å ligge trygt defensivt og komme på kontringer etter ballerobring. Hokksund var et hardt arbeidende fysisk lag og lå kompakt med sin midtbane- og forsvarsledd. Vi ønsker uansett motstander å spille ”vårt” spill. Dessverre lykkes vi ikke spesielt med det i dag, da vi i første omgang overhodet ikke traff hverandre med pasninger. Pasningene gikk for langsomt og var overhodet ikke i nærheten av å være nøyaktig nok. Det var relativt jevnt de 10 første minuttene, hvor vi med litt flaks kunne tatt ledelsen på et frispark fra Simen. I stedet er det Hokksund som bryter sentralt på midten og utnytter hurtig vårt bakrom og det ender med et frispark fra ca 18 meter hvor Yunus må gi retur og de får pirke ballen inn til 1-0 fra kloss hold. Hokksund sitt mål nr er nesten likt som nr 1. Vi surrer det til på midtbanen Espen W løper opp deres spiss og må tackle og sklir ballen videre til Yunus og dommeren gir Hokksund et frispark. Frisparket er Yunus maks uheldig på og redder først skuddet, men ballen lurer seg dessverre bak han idet han redder og 0-2.

0-3 kommer hvor vi igjen tilsynelatende har full kontroll med balanse i forsvarsleddet, men når pasningen fremover i banen treffer en uten blå og hvit drakt fikk vi trøbbel. Hokksund spiller hurtig i bakrom og en tvilsom offside spiller øker til 0-3. 0-4 målet dreier seg om mye av det samme hvor igjen en tvilsom plassert offside spiller setter ballen i mål og gir oss et flatterende resultat til pause. Vi forsøker å spille slik vi ønsker det, men unøyaktighet og for dårlig tempo i pasninger sammen med liten vilje, innsats og oppofrelse i duellspillet og 1 forsvarrollen gjør at vi henger etter til pause, fremover på banen er det liten vilje til offensive løp uten ball og vi ”klumper” oss sentralt i stedet for å bruke banebredden.

2.omgang.

I pausen går Håkon ut med skade i brystet etter han dempet en ball på kassa og Simen gikk ut med halsvondt. Vi sender frem Ola som indreløper og Jon Anders kommer inn som høyreback og Espen Hansen inn som høyre kant. Vi henger noe mer med i 2.omgang og treffer bedre med pasningene. Etter 7 min av andre omgang spiller vi gjennom Dan alene med keeper som dessverre feiler. Så kommer 0-5 10 min ut i andre omgang, Yunus feilberegner ett innlegg fra vår venstre side og en umarkert Hokksundspiller sett lett inn deres 5. mål for dagen. Minuttet senere reduserer vi med Dan til 1-5 og vi er absolutt mer med i andre omgang en i første. Mads skal score igjen og har med dette nettet i hver treningskamp denne vinteren, han gjør ingen feil etter en flott pasning fra Andreas. Andreas kom innpå som indreløper og hadde flere flotte fremspill. Emil kom innpå i en uvant kantposisjon og Delphine kom inn og gjorde sakene godt som høyreback.

Så er vi tilbake igjen med gamle synder og vi blir brutt i midtbaneleddet, Hokksund spilleren får lure vekk 3 passive ÅIF spillere og øker ledelsen til 6-2. Vi avslutter kampen med en scoring, jeg klarer dessverre ikke å lese mine egne notater lenger og trenger litt hjelp av gutta for å få med meg siste målscorer.

Vi velger å legge resultatet bak oss i denne kampen og ser på det som ble prestert av våre spillere.

- Innsats og ønske om å VILLE VINNE fotballkampen, må ALLTID være tilstede, dette må ligge som en grunnmur som vi bygger videre på i hver kamp og trening. Denne gangen hadde vi lagt igjen innsatsen i garderoben i første omgangen og laget var ikke til å kjenne igjen fra kampen mot Asker2 hvor viljen var en helt annen.

- Vi må sette strengere krav til oss selv når det gjelder pasningskvalitet!! Ballen skal til medspiller. I første omgang kom målene imot på våre egne pasningsfeil i ugunstige posisjoner som Hokksund fikk kontre oss i senk på.

- Vi må bevege oss uten ball for å skape rom for oss selv og andre.

- Kommunikasjon gjør det lettere for oss i alle våre oppgaver.