Seriestart for Åssiden G16

Postet av Åssiden IF - Fotball den 21. Apr 2008

Sesongstart for Åssiden G16 på Gol Stadion

Nesbyen – ÅIF (0-2) 2-3

Vi reiste langveis i årets første kamp og skulle reise hjem med full pott etter kampen mot Nesbyen. Etter en spesiell førsteomgang hvor vi ligger under med 2-0 snur vi hele kampen i andre omgang og vinner tilslutt 3-2. Dagens målscorere var Dan med to fulltreffere og Steffen med ett.

Espen H, Hasan, Foad Yunus

Vi reiser opp til Gol med 15 spillere og måtte i siste liten kalle inn Adis og Hasan fra G94 for å dekke opp forfall fra flere 93 gutter. Vi reiste oppover med godt humør og var innstilt på å gjøre en god figur og levere gode prestajoner. Yunus må kaste inn håndklet kun 15 min føre kampstart pga trøbbel med foten og Anders hopper inn og gjør en god kamp. Martin blir igjen brukt som en potet og kommer bra fra det uansett hvilken plass han spiller på.

Det er like føre vi scorer rett fra avspark da Dan kommer til en god sjanse som en Nesbyen forsvarer får klarert rett føre målstreken. Kampen begynner på verst tenkelige måte da allerede etter 4 min en Nesbyen spiller i offside posisjon, etter vår mening, får kontre inn 1-0 til hjemmelaget alene med Anders. 2-0 ledelsen kommer etter ca 10 minutter hvor vi slår en feilpasning opp fra eget forsvar som blir brutt og de får øke ledelsen til 2-0, selvom vi har god mulighet til å bryte angrepet etter de får ballen.

Vi produserer jevnt og trutt hele omgangen gode sjanser og burde helt klart ha gått til pause med noe annet enn smultring i målprotokollen. Vi mener selv at vi også blir snytt for et straffespark da Steffen blir overfalt da han er alene med keeper og spiller ballen forbi og keeperen tar beina vekk under Steffen. Heldigvis for Steffen er beina hans på plass resten av kampen. Delphine og Håkon må gi seg midtveis i første omgang og Espen H kommer inn på en noe uvant høyreback posisjon. Vi trekker Simen ned som sentral midtbane og inn kommer Foad som høyrekant. Etter 30 min kommer Hasan inn og gjør en meget god figur sammen med Adis som spilte hele kampen som midtstopper. Adis og Hasan er begge fra 94 årgangen og det er moro å se hvordan de vokser med oppgaven når de møter to år eldre gutter. Må trekke frem Adis som gjør en meget god kamp som stopper.

I pausen blir vi enige om å fortsette å ville vinne fotballkampen og vi blir enige om å legge ned masse jobb for å ta med oss 3 poeng hjem til Åssia.

Andre omgangen dominerer vi totalt og presser fremover i full tyngde og får tilslutt uttelling da Dan setter ballen sikkert i mål på en flott gjennomløping og 2-1 hvor Hasan er den som slår den avgjørende pasningen! Vi fortsetter å presse og dermed blir det ofte mye kontringsmuligheter for det andre laget, Hasan legger fint inn fra vår høyre kant og Steffen får satt ballen i mål til redusering 2-2 etter at "Maskin" sitt forsøk blir reddet av keeper som måtte gi retur. Vi kjører andre omgangen totalt og ca 10 minutter føre slutt får vi frispark fra ca 20 meter da Mads blir felt. Dan setter frisparket rett i mål og en fortjent 3-2 ledelse til oss. Vi jobber hardt de siste minuttene og dommeren blåser av og årets første seier er et faktum!

En fasntastisk andre omgang som viser at det bor masse moral og vilje i laget. Vi snur 0-2 til pause til en flott 3-2 seier. Det er riktignok ikke en velspilt fotballkamp, men innsatsen og evnen til aldri å gi seg gir resultater. Den samme innsatsen må vi ta med oss i de neste kampene og bruke i fasen når vi ønsker å erobre ball. Nøyaktigheten i eget pasningsspill må bli bedre og ikke minst sette sjansene vi får.

Men jeg er veldig stolt av de 15 som reiste opp til Gol for innsatsen og ærligheten som ble lagt ned i form av innsats og vilje for å vinne fotballkampen! Det vil alltid være enhver kamp sitt mål å vinne fotballkampen, men det skal også være utviklene å spille fotball når man er 16 år! Så de ting vi trener under treningene er viktig å tørre og forsøke også i kamper. Sette opp overtallssituasjoner og nøyaktighet i pasningsspill. Vi tar med oss det positive inn mot neste kamp hvor igjen mottoet blir: