Sesongåpning for Åssiden 2 2008

Postet av Åssiden IF - Fotball den 23. Apr 2008

Åssiden 2 – Gråbein (1-1) 4-2

Kampen begynte noe rotete og det var stor unøyaktighet i pasningsspillet vårt. Vi slet med å treffe de offensive spillpunktene og det ble mer krig og jag enn en velspillt første omgang. Vi får en mann utvist etter ca 20 min på direkte rødt kort, men er likevel det førende laget og går i ledelsen 1-0 ca etter 30 min. Gråbein reduserer 5 min føre pause. Andre omgang blir en ren transportetappe da lagmaskineriet ÅIF2 valser over Gråbein sine 11 spillere og vinner tilslutt 4-2.

Vårværet er kommet til Drammen i disse dager og de gamle sirkushestene på Åssia2 har igjen begynt å lukte sagmugget fra sirkusmanesjen på Åssiden Stadion Kunstgress. Det er blitt gjennomført ca 1 trening per uke i vinter og kvaliteten på intervalltreninga som har blitt gjennomført har vært knallbra. De tekniske detaljene som er blitt terpet på denne vinteren skal nå vises frem for alle demer eller mindre autistiske supportere av lagene i Buskerud sin 5 divisjons pulje. Med andre ord rammebetingelsene for en flott kamp hvor første omgang ble spilt i strålende solskinn og andre omgang i deilig flomlys på ”Festung” Åssiden Stadion.

Føre denne sesongen har a-lagets assistenttrener Ken H.Jansen selvpålagt gitt seg  selv ansvaret å lede hjemmekampene og suksesstreneren fra fjoråret er blitt degradert til lagleder/spiller. Webredaksjonen har gjennom seinvinteren og våren gjentatte ganger forsøkt å få denne mystiske blå og hvitkledde smurfen i tale, men kun fått noen grynt og kommentarer som ” Spør klubbledelsen, ingen kommentar” til svar. Det ryktes om at det talies stille i gangene og møterommene på Åråsen om denne suksesshistorien fra fjoråret, da Festung Åssiden stadion var teateret for 10 forestillinger som resulterte i null poengtap og solide 30 poeng av 30 mulige på hjemmebane. Så når da Kenny i tillegg velger å glemme og ikke sette opp Smurfen på innbytterlisten skjønner webredaksjonen at spilleren #24 ”Smurf” snart kun er en ”urban legend i ÅIF2 miljøet”.

Åif2 gikk som vanelig ut i den så velkjente 4-3-3 formasjonen sin og følgende 11 bar drakta med stolthet fra kampstart.

Jokke

Simen, Hasse, Seb, Kniven

Burud, JR, Øystein

Marheim, Jostein, Martinsen

Den første halvdelen av omgangen var preget av stor unøyaktighet og dårlig struktur på Åssia2. Oppspillene fra forsvarsrekka var unøyaktige og dermed satt ikke den offensive rytmen slik vi ønsker å fremstå. Gråbein gjorde det godt i fjorårets serie og gjorde det ikke lett for oss i første omgang og jobbet hardt for å ikke la oss få en enkel kamp. Etter ca 20 minutter ble vi redusert til 10 spillere da Martinsen får en tidlig exit med direkte rødt kort.

Det er ikke de store spillet i første, men etter min mening har vi overtaket og det beste laget selv med 10 spillere. Gråbein slår stort sett langt og i bakrom og dette blir trøbbel for oss ved noen anledninger da forsvaret velger å spille med munnen lukket og tankene et annet sted. Vi går i det minste opp i ledelsen etter 30 min, da vi på et innøvd frispark får ballen i mål.  Smurf er den som ropte ut at "kjør oppstilling" og det resulterte i at Seb som spilte for Gråbein i fjor rager høyest og åpner årets målprotokoll. Gråbein får sin redusering 5 minutter føre pause og til halvtid er lagene like langt som ved kampstart.

I pausen gjøres det 3 taktiske bytter som skulle vise seg å være nok til og vippe pendelen i Åif2 sin favør. Kampleder Kenny og Lagleder Smurf derimot hadde en høylydt diskusjon i garderoben og begge lags supportere kunne høre den verbale ordkrigen og maktkampen som utspilte seg bak stengte dører. ”Carlos” byttes inn som venstreback, Sai Lim og Herman inn som spisser.

Sai gjør sakene meget bra og setter to baller i nota og Carlos fra sin venstreback posisjon setter sikkert inn ballen etter et fantastisk flott angrep. De ting som vi slet med i første omgang løfter vi opp til et betydelig høyere nivå i andre omgang, tempo med og uten ball og presisjonen var mye bedre.

Om det var byttene som gjorde utslaget eller om det var det faktum at ÅIF2 orket og ville mer enn Gråbein i andre omgang så vinner Åif2 andre omgangen solid 3-1. Presisjonen og tempoet i pasningene var uansett en viktig faktor for at spillet var bedre i andre enn første omgang.

Festingen blir stående og drømmen om en ny sesong uten tap på hjemmebane forblir levende!

For øvrig kan det nevnes at laglederen byttet seg selv inn som spiss de siste 9 minuttene og leverte under pari. Det hviskes ikke lenger i krokene men prates tydelig om at denne mannen må ut!